Alla inlägg under december 2010

Av Ewa - 18 december 2010 18:10

Det finns många olika anledningar till att man inte tycker om julen, men om det handlar om att man tycker att man måste fira jul på ett sätt man inte tycker om eller med personer man inte trivs med, så hävdar jag att det är dax att stanna upp, tänka efter, sätta fötterna stadigt i marken, sträcka på ryggen och säga ifrån! Sluta gnälla! Så vida det inte handlar om att någon riktar en pistol mot huv'et på dig, så finns det väl inget eller ingen som säger hur du ska fira din jul. Gnäll inte över att du måste tillbringa julen hos dina föräldrar - säg ifrån! Gnäll inte över att du måste köpa julklappar till bortskämda syskonbarn - säg ifrån! Gnäll inte över att du alltid får göra allting när det julas - säg ifrån! Om du inte fixar att säga ifrån, så önska dig en ryggrad i julklapp!


Fridens.

Av Ewa - 18 december 2010 16:42

Ännu en natt med usel sömn där jag ligger och sover strax under ytan av vakenhet och vaknar miljoner gånger. Jag somnade inte ordentligt förrän efter 6 då jag varit upp på toaletten och då drömde jag att jag flyttade ihop med Syster 4 i en lägenhet i Stuvsta!! Det kändes inte som någon vila direkt....


Efter frukosten åkte Pär och jag först till Salem för att hämta ut ett sista paket med julhemlisar (jag) och handla på Bolaget (han). Sedan åkte vi till Vårt Coop för att bulla upp lite med bl.a julskinka och han flippade, som så ofta, ut vid köttdiskarna vilket trissade upp slutslumman. Min gubbe.... Vi avslutade turnén i vårt eget centrum med att köpa en gran. Jag läste en liten notis hos DN.se för ett bra tag sedan om att det förväntades bli granbrist pga den tidiga vintern och den stora snömängden. Jag råkade tala om det här för Elin och hon blev hispig! "Tänk om vi inte får någon gran!"  och  "Vi måste ha en gran!!"  och  "När ska vi egentligen köpa gran?" och  "Tänk om de hinner ta slut nu när ska bli granbrist!!" Så'n här blir hon även när vi är på gränsen till att få slut på tvättmedel. Vi har alla våra svaga punkter; jag blir nervös när drickyoughurten, mjölken eller sockret är på upphällningen. Men just nu har vi alltså både gran och drickyoughurt hemma, så att vi kan sova lugnt.    


I övrigt mår jag helskumt. Magen vill inte ha något annat än möjligen drickyoughurt och te. Jag känner mig äckel-matt efter några dåliga nätter och har slumrat på soffan en stund. Jag har inte lust eller ork till någonting. Jag tänker muntra upp mig själv med att beställa Pilgrim-smycken från Jewel för det har jag inte gjort sedan tidigt i somras.


Fridens.

Av Ewa - 18 december 2010 16:41

Min favorit-födelsedag. Jag har ingen favorit bland mina födelsedagar.


Fridens.

Av Ewa - 17 december 2010 15:11

Metisse sjunger "Boom boom ba" som finns med "Mitt liv som död". En skön låt från en skön serie!


Fridens.    


Av Ewa - 17 december 2010 14:54

Igår sov jag till halv 12 och jag hade inte ens satt väckarklockan på ringning. Efter den mindre mysiga onsdagen, så ville jag sova, jag behövde sova! Jag mådde mindre risigt igår än dagen innan, men när det blev läggdax, så var det svårt att somna och jag är inte helt säker på om det berodde på min överdrivna sovmorgon eller om det hade med Cymbalta att göra. Idag tog jag mig ur sängen redan halv 10 eftersom jag hade årets sista städning på programmet. Städningen gick trögt, jag var okoncentrerad och tung i kroppen och jag fick dessutom ont i ryggen på ett tidigt stadium (i köket som är rum 2 av 5 i städordningen). Inte bra! Som tur var, så var det inte så länge sedan jag städade senast, så jag kunde slarva förbi en del områden som jag får ta noggrannare nästa gång. Elin ryckte in när jag behövde och det utan minsta knot och bl.a så fick hon gräva fram en del julpynt från vinden. Hon har jullov nu, men var inte på avslutningen.


Stormen har dragit förbi och det har slutat snöa och jag hoppas att Plogmannen kommer idag. *morr*  Det är -1,5 och mulet. Det finns i alla fall inga tvivel om att vi får en vit jul och säga vad man vill om snö, men det förhöjer julstämningen för mig som inget annat kan!


Nu är det dax för en både välbehövlig och välförtjänt dusch och eftersom jag har städat heeeela nedervåningen, så slipper jag diska vilket innebär att jag är ledig resten av dagen. Fett najs!


Fridens.    

Av Ewa - 17 december 2010 10:19

Mitt favoritminne. Precis som när det gäller ögonblick i livet, så finns det mängder att välja bland och att påstå att det finns endast ett favortiminne..... Här är ett av mina favoritminnen.


Pär, Elin och jag åkte med Silja Line till Helsingfors och jag tror att Elin kan ha varit 4 år. Dagen i Helsingfors inledde vi med att promenera från båten, längs med kajen, förbi marknaden och upp till Uspenskijkatedralen. Vi gick in förstås och det jag minns är en enorm sal utan de vanliga raderna med kyrkbänkar och med högt i tak. Det fanns enkla trästolar utställda och jag satte mig på en av dem för att bara titta. Elin kom och satte sig på en stol bredvid. Det är en ortodox katedral och av den anledningen (?) fanns inte så många utsmyckningar, men det måste ha funnits antingen ett kors med Jesus på eller en målning för jag minns att jag lutade mig ned mot Elin och viskade:

"Ser du den där mannen?" samtidigt som jag pekade mot Jesus. Elin nickade.

"Han heter Jesus" förklarade jag.

"Har han jobbat här?" frågade hon då.

  


Elin är med i flera av mina favoritminnen och oftast med ett klockrent uttalande.


Fridens.


Av Ewa - 16 december 2010 12:34

Det är rubriken på en av DN:s artiklar idag, torsdag. Är det verkligen jakten på den perfekta julen som gör oss sura? Har svensken inte mer självförtroende eller mer självkänsla än så? Går vi verkligen på snacket om Den Perfekta Julen?  Jag vill gärna tro att svensken har mer integritet än så. Jag har det i alla fall. Det finns 2 anledningar till att jag inte längre gillar julen lika mycket som jag gjorde tidigare och den ena anledningen är att pappa dog på självaste julafton och att jag blir på dåligt humör av att försöka värja mig från hysterin. Jag har min uppfattning om julen klar och det ska vara så enkelt som möjligt och med så lite tjafs som möjligt som med stora delar av mitt liv. Om jag verkligen ska lyckas värja mig från all press och stress, så ska jag aldrig gå utanför dörren och jag kan inte ens starta internet. Man kan välja om man vill gå med i Jakten På Den Perfekta Julen eller inte. Välj din egen jul i stället och dra upp mungiporna, vettja!    


Fridens.

Av Ewa - 16 december 2010 12:16

Min första kyss. Den första kyssen fick jag av M och den var bara konstig eftersom jag var konstig och osäker på allt som hade med M att göra.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards