Alla inlägg under december 2010

Av Ewa - 1 december 2010 18:12

Det här uppslaget snodde jag från Riesling som i sin tur snott det någon annan stans. 30 olika förslag till vad man kan skriva om i sin blog; 1 förslag per dag. Eftersom det här dök upp hos mig just den först december, så blir det en sorts kalender som räcker nästan resten av året.


Del 1 där jag presenterar mig själv

Anledningen till att det går att läsa om mig är att jag älskar att skriva. Jag har betydligt lättare att uttrycka mig i skrift där jag slipper bli avbruten av dumma argumentationer eller koncentrationsstörande frågor. Dessutom älskar jag det svenska språket och för min egen lilla kamp för att svenskan skall bevaras och skyddas från främst engelskans intrång. Jag blir mörkrädd när jag inser hur få det är som inser hur viktigt ens modersmål är och vilken makt man har när man kan uttrycka sig (både muntligt och skriftligt). Jag läser mycket och på senare år bojkottar jag engelska böcker.


Jag har hunnit samla på mig 45 stycken levnadsår varav den 35 första i det stora hela inte var så lajbans. Ju äldre jag blir och ju mer jag lär känna mig själv och ju bättre självförtroende jag får desto bättre mår jag. Fy, för att vara "ung" igen! (Ung inom citationstecken eftersom jag inte är säker på vad som räknas som ung eftersom jag inte tycker att 45 är någon ålder att tala om.)


Jag älskar djur och tolererar människan. Det finns några få tvåbeningar som har lyckats ta sig förbi tolerans-gränsen och som jag kan säga att jag faktiskt tycker om, till och med älskar.


LKHF är kosten som rockar fett (bokstavligt) och som får mig att må bra! Jag försöker sprida detta budskap bland alla fettskrämda som jag träffar på.


Jag är övertygad ateist och absolut inte medlem i svenska kyrkan. Jag tror på spöken/andar och kanske på änglar och jag försöker att stärka tron på mig själv; det är ett ständigt pågående arbete.


Ett annat ständigt pågående arbete är kampen mot ångest och depressioner med hjälp av mediciner och egna erfarenheter.


Jag tycker om att träna i form av promenader och styrketräning. Ett faktum som är ganska nytt för mig är att jag mår riktigt dåligt om det blir ett för långt uppehåll i träningen.


Det får räcka!

 

Fridens.

Av Ewa - 1 december 2010 17:53

Årets sista nummer av LCHF-magasinet var, som vanligt, läsvärt och precis som i den tidigare numren, så fanns det en aha-upplevelse som gör att jag blir än mer övertygad om att det är den rätta kosten för mig.


Det är Sten Sture Skaldeman som svarar på en fråga om kaloriräkning inom LKHF vilket egentligen inte förekommer för ju mer naturligt du äter desto mindre behöver du räkna, men det är inte där min aha-upplevelse fanns utan i följande:


"Ät dig ohungrig! LCHF är inte ett system för obegränsat ätande och det är definitivt inte ett system för svält. Det är en metod för att äta oss ohungriga på en kost som är naturlig för den däggdjursart vi tillhör. Den stora poängen med denna näringstäta kost är att de flesta kan äta sig ohungriga, via munnen, vid ett ganska måttligt energiintag. Resten av det vi behöver hämtar vi från våra reserver. Är dessa reserver stora, så äter vi mindre via munnen och mer från reserverna, är reserverna små gör vi tvärtom. "


Det är det kursiverade som gav mig aha-upplevelsen. För att uttrycka det krasst, så har jag stora reserver dvs min övervikt, men tack vare de reserverna, så behöver jag inte äta mycket innan jag blir mätt och resten av mitt energiintag tar jag från reserverna. Det är så fiffigt att jag baxnar! Fiffigt utan att jag behöver mixtra eller trixa. Naturlig fiffighet när den är som bäst.


Det finns dekaler att köpa med texten "Jag äter LCHF och mår BRA!". Pär har ingen lust att gå ut offentligt med detta budskap (han äter fortfarande en hel del kolhydrater....) genom en dekal på bilen, men jag ska köpa en liten och klistra upp på lämpligt synligt ställe!


Fridens.

Av Ewa - 1 december 2010 14:48

Hata är ett starkt ord och bör användas med urskillning, men när det gäller ångest, så finns det inget annat ord som beskriver mina känslor tillräckligt bra. Jag hatar ångest med varje fiber i min kropp!!!


Idag vid halv 14 smög den sig på mig för tredje dagen i rad. Jag var oförberedd och dessutom helt oförstående. Den fick det att krypa i kroppen. Den fick mig att vilja skrika åt Elin utan anledning. Den fick mig att vilja smälla i alla tänkbara dörrar. Den fick mig att vilja rusa hemifrån vrålande av fasa. Varför? Varför har jag ångest nu? Visserligen är det lämplig tid att flagga för PMS, men ångest brukar inte ingå där utan det handlar mest om oresonlig irritation och retlighet. Jag är inte speciellt uttröttad av något särskilt. Jag har ingenting gruvligt hängande över mig (Af och FK skjuter jag framgångsrikt ifrån mig). Jag känner mig inte stressad. Varför? Har det att göra med bristen på fysisk aktivitet? Jag är van vid att bli rastlös och lättirriterad när jag inte kan träna, men ångest?


Jag förstår inte varför!!!

Lämna mig ifred!!!


O-fridens.

  

Av Ewa - 1 december 2010 14:22

När vi handlade igår, så köpte vi Twinings Söderte i lösvikt. Jag var tveksam eftersom erfarenheten av motsvarande påste var överparfymerat och halväckligt, men Elin insisterade, så vi köpte ett paket. På kvällen gjorde jag en kanna och fick mina farhågor besannade. Det osade fruktig parfym om hela tekannan trots att tehuvan satt på. Smaken var......blä med en aning vanilj vilket gjorde den till dubbel-blä (jag har väldigt svårt för denna mani med att använda vanilj som smaksättare på allt från glass till te). Efteråt sköljde jag ur tekannan, tesilen och temuggarna noga. Det hjälpte inte. När jag gjorde te till lunchen, så visade sig smaken sitta kvar i kannan vilket förstörde mitt Earl Grey te fullständigt. Vad är det för äckel som de smaksätter med som är lika kraftigt som parfym och som smittar ned allt annat??? Usch, tvi och blä! Jag har skrivit om det här tidigare och de fruktteer som är riktigt goda och som inte smittar är förfärande få till antalet. Visserligen är jag medveten om att jag är överkräsen när det gäller te, men det är väl inget fel med det? Om Elin vill dricka Söderte i lösvikt i fortsättningen, så får hon använda sig av de portionssilar som vi har för det teet kommer aldrig mer att göras i någon av mina Höganäskannor!    


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards