Alla inlägg under oktober 2010

Av Ewa - 21 oktober 2010 18:02

Det blir inget SATS i morgon för det ska till ett djäkla mirakel om värken har släppt tills dess! I stället ska jag gå upp så att jag kan ringa sjukgymnasterna mellan halv 8 och kvart över. Jag skulle förmodligen ha gett sjukgymnasten fler chanser än de 2 besök som jag orkade med i mars/april.    Efterklok igen.... Kanske kan jag styrketräna på måndag, men nästa fredag har Elin och jag möte med skolan, så då blir det inget.


Fridens.   

Av Ewa - 21 oktober 2010 12:06

Igår var jag tvungen att förnya recept inför nästa uttag och då började jag fundera..... Jag tar 7 olika mediciner varje morgon. För ca ett halvår sedan fick jag klartecken att ta bort kolesterolmedicinen (det var då det blev 7 kvar). Helst av allt skulle jag vilja skrota alla piller, men jag vet att det inte fungerar. Däremot kom jag på att 2 av medicinerna är för mina knän; en glukosamin och en värktablett/antiinflammatorisk, men varför tar jag de medicinerna? Jag började ta dem innan jag upptäckte MBT-skorna och då hade jag ont ibland, men sedan jag bytte till MBT-skor, så har jag, i princip, aldrig ont i vare sig knäna eller höfterna längre, så varför då äta mediciner?? Från och med idag tar jag bort de 2 pillerna och är därmed nere i 5 medusiner; 2 för depression/ångest, 1 för sköldkörteln, 1 för magen och så järntabletter. Det känns inte alls så piller-trillar-aktigt längre!    


Jag tog extra Theralen-droppar igår och har sovit riktigt bra. Jag utfärdade en snark-varning till Pär, men tydligen kunde han sova i sängen hela natten utan att störas. Jag har fortfarande ont, men jag kan röra mig och jag lyckades byta marsvinens handdukar på golvet (allt som är längre ned än höft-höjd innebär problem när jag har ont) även om det inte gick så fort. Det är burstädning och tvättning av handdukar på schemat idag och så vila, så jag hoppas att jag klarar att ta mig till SATS i morgon.


Nu är klockan 20 över 12 och marsvinen trampar otåligt runt mig eftersom de vet att det är dax för kli-gröten.   


Fridens.    

Av Ewa - 20 oktober 2010 06:37

När jag börjar skriva detta inlägg är klockan 06.37 Piiip. Det är riktiga ottan det i stället för vid 9 som är den inbillade ottan för mig. Jag tror inte att jag har bloggat så här tidigt någon gång! Allt detta beror på smärta. Jag vaknade i natt efter att ha sovit i 2 timmar och jag förstod inte varför tills jag försökte ändra ställning och det högg till i höger sida igen. PSH!* Efter det var det kört med sömnen och jag har bara slumrat. Närmare 5 var jag på toaletten och så passade jag på att ta värktabletter och krånglade sedan ned mig i sängen igen, men tji sömn! Klarvaken och det var omöjligt att hitta en ställning där kroppen kunde slappna av så pass att smärtan lättade. Då flyttade jag med mycket möda och stort besvär till soffan där jag låg och läste medan Pär gjorde allt han brukar göra innan han åker till arbetet. Sedan duschade jag och det är ju aldrig fel och så har jag petat i mig lite youghurt och nu väntar teet. Anledningen till smärtan just nu är nog inte konstigare än att jag promenerade ordentligt 3 dagar i rad och så igår, så satt jag bara, hela långa dagen. Det är inte bra. Det fungerar inte! Om det har slutat regna och om jag kan gå ordentligt, så ska jag ut senare när det har blivit ljust. Tänk att det är mörkt fortfarande och klockan närmar sig 7 - fy tusan!


Fridens i ottan!   


*PissSKit&Helvete

Av Ewa - 19 oktober 2010 22:21

FiloZophie utmanar mig på en fyrklöver.


4 Tv-program jag ser på: tro det eller ej, men jag tittar aldrig på TV! Senaste gången jag tittade på TV var när Viktoria och Daniel gifte sig. I och för sig använder jag TV:n och DVD:n till att se massor av film och serier, men det är väl inte samma sak?

4 saker jag gjort idag: sovit, läst, diskat och tvättat. Hela dagen full av skoj!

4 saker jag längtar efter: lördagens frisörbesök (11 veckor sedan sist....), att viktminskningen ska ta fart, att styrketräningen verkligen blir regelbunden och seansen med Terry Evans i november.

4 saker på min önskelista: pengar (alltid pengar), hälsa, normal vikt och permanent sjukersättning.

4 saker jag avskyr: djurplågare, hyckleri, Försäkringskassan och den sittande regeringen.


Vem känner sig manad att anta utmaningen?     


Fridens. 

Av Ewa - 19 oktober 2010 16:02

Jag kröp i säng vid 1 och sov i ett enda svep (utan toalettbesök) till halv 13 - nästan 12 timmar igen! Jag känner mig något lättare till sinnes idag bl.a för att jag inte behöver sticka näsan utanför dörren eftersom det blåser och hällregnar, det är mörkt och ruggigt. Jag har diskat undan från gårdagen eftersom orken är en annan idag. Elin är hos BUP. Pär hämtar henne där efteråt och sedan fixar de veckohandlingen på Konsum. Sedan förra tisdagen, så har någon av oss handlat lite på Konsum varenda dag i en veckas tid och det är inte bra för ekonomin. Det går att spara och snåla, men det effektivaste är att inte små-handla utan lista för det blir ofelbart dyrt och onödigt! Resten av den här veckan ska vi hålla oss därifrån ända till söndag när vi ska storhandla på Coop.


Fridens.    

Av Ewa - 18 oktober 2010 21:34

Jag börjar tröttna på att MP3:ns lurar så lätt lossnar från öronen! Om t.ex kragen på jackan puffar till sladden, så åker de ur. Det är egentligen bara när jag har (vinter)mössan på som de sitter ordentligt. Lurar som man pluggar in i öronen, ungefär som öronproppar, gillar jag inte. Av den här anledningen beställde jag dessa lurar från Dustin Home: Koss KTX PRO1 Headphone.

  

Fridens.    


PS. Jag och Elin har beställt amerikanskt godis från Discshop bl.a de där röda remmarna med färgämnet som kan göra barn konstiga...    




Av Ewa - 18 oktober 2010 21:13

På SATS finns en (amerikansk) personlig tränare som är något längre än vad jag är och musklig/väldigt vältränad och om man tänker BMI, så borde hans vara lågt, eller hur? Mitt BMI är ca 35 vilket är det samma som kraftig övervikt/fetma. Om Tränaren skulle mäta sitt BMI, så tror jag inte att det skulle bli mycket lägre än mitt och är inte det missvisande? Han har lika lite fett på kroppen som jag har muskler, men ändå visar hans BMI att han är överviktig!


Det finns ett bättre sätt att mäta som kallas för WHTR (Weight to HeighT Ratio) som går ut på att man tar sitt midjemått i cenimeter och delar med sin längd i centimeter. Tumregeln är att när man väger så mycket som man ska, så ska resultatet av beräkningen vara 0,5 eller mindre. Anledningen till att man ska mäta magen är att det farliga fettet sitter i magen (obs! i inte på). Det finns fett inuti magen som fungerar som krockkuddar för de inre organen. När detta fett blir för omfångsrikt antar kroppen att känsligheten för insulin minskar. Då måste det till insulin och sedan blir man ännu tjockare.... (Källa: Ät fet mat av Lars-Erik Litsfeldt)


De senaste veckorna som jag har kommit igång med styrketräningen, så har jag slutat att gå ned i vikt. Man går inte ned i vikt av styrketräning eftersom muskler väger mer än fett, men när jag sedan mäter mig (i slutet av månaden), så misstänker jag att det har försvunnit en eller annan centimeter från bl.a midjan tack vare att musklerna stramar till kroppen.


Fridens.    

Av Ewa - 18 oktober 2010 21:04

J Geils Band med "Freeze frame". Studsig!


Fridens.    


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards