Alla inlägg under oktober 2010

Av Ewa - 8 oktober 2010 08:30

Det är bl.a därför hon får vara kvar som Socialdemokraternas partiledare trots att det gick så himla dåligt för partiet i valet. DN skriver om det idag och här är 2 tänkvärda citat från artikeln som förklarar det jag tycker är viktigt med politik.


"Här är det organisationen som helhet och alla dess medlemmar, men även idéerna, som är det väsentliga medan de enskilda individernas betydelse tonas ned. Alla är jämlikar i partiet. Mona Sahlins ledarfilosofi som hon uttalat ända sedan hon valdes till partiledare – ”det är laget som är det viktiga, inte jaget” – passar väl in i det här förhållningssättet."

 

".....partiet, till skillnad från en del andra partier, inte tror att allting löser sig genom att byta ledare. En folkrörelse är något mycket mer än en enskild person."

 

Det är inte bara politiska åsikter det handlar om och det är heller inte bara en inställning. Jag tycker att det är ett sätt att förhålla sig till både sig själv, sina närmaste och omvärlden. Medmänsklighet helt enkelt. Mindre egoism.


Heja, Mona!


Fridens.


PS. Om en stund går ger jag mig iväg till SATS.    

Av Ewa - 7 oktober 2010 16:33

Test av ny kappa i regn och blåst och +9 grader: den blev blöt (duh!), men inte jag och den höll den otäcka, kalla vinden ute. Varm, gosig och lätt som luft. Absolut godkänd!


Test av nya MBT-kängor i regn och blåst och +9 grader: kängorna är Gore Texade och de höll vätan ute och fötterna varma och torra. De är dessutom ovanligt lätta och otroligt sköna att gå i. Absolut godkända!


Test av nya skinnhandskar i regn och blåst: jag blev vare sig kall eller blöt om händerna när jag höll i paraplyet och de sitter som handsken på handen. Absolut Godkända!


Vilken fröjd det är att ha välsittande, funktionella och snygga kläder! Speciellt den nya kappan är en ren njutning och kängorna gjorde mig glatt överraskad med att de var så lätta. "Man får det man betalar för" stämmer allt mer och det är bara att inse att det är bättre och köpa sällan, men dyrt/kvalitét.


  


Ikväll blir det pizza, te och in inspelad "Skyskrapan brinner!" - en klassisk katastroffilm som jag har försökt få tag i på köp-DVD, men som plötsligt dyker upp på Canal+!


Fridens.    

Av Ewa - 7 oktober 2010 12:42

+9.

Mulet på gränsen till mörkt.

Regn.

Blåst.

Jag ska följa med Elin till BUP.

Idel kuligheter.

Not.


Fridens.    

Av Ewa - 7 oktober 2010 09:53

JAG BLIR SÅ INNERLIGT TRÖTT OCH HELIGT FÖRBANNAD PÅ DEM SOM HAR SOM ARGUMENT ATT DET ALLTID "BÖR VARA EKONOMISKT FÖRDELAKTIGARE ATT ARBETA ÄN ATT VARA SJUKSKRIVEN"!! NÄR, JAG UPPREPAR, N  Ä  R   HAR DET VARIT EKONOMISKT FÖRDELAKTIGARE ATT VARA LÅNGTIDSSJUKSKRIVEN???!!! OM JAG LEVDE ENSAM, SÅ SKULLE JAG INTE KLARA MIG PÅ MINA 8000 SJUKPENNINGAR SOM JAG FÅR VARJE MÅNAD OCH DET ÄR TA MIG FAN INGET JAG VÄLJER!!  I  D  I  O  T  E  R !!!!

 

O-FRIDENS!

Av Ewa - 6 oktober 2010 20:30

"En man som sjukskrivits för depression fick beskedet av Försäkringskassan att han skulle tvingas arbeta heltid. Två veckor senare tog han sitt liv." Det skriver DN om idag. Det hade kunnat vara jag. Det kan komma att bli jag om ett drygt år när det återigen är dax för mig att invänta ett besked från FK. Fy, fan!!! Jag som hade hoppats så mycket på ett regeringsskifte och att, som följd av det, inte behöva läsa den här sortens nyheter. Hjälper det att Den Omänskliga Husman-Persson har avpolleterats? Till Fredrik Reinfeldt & Co: må ni drabbas av långvarig sjukdom som ifrågasätts av FK! Må ni förlora er arbetsförmåga och inkomst och tvingas leva upp era besparingar till sista kronan!! Må ni tvingas flytta från er hemort för att kunna arbeta heltid inom ett yrke som ni inte själva har valt och det samtidigt som ni är sjuka!!!     


O-fridens.

  

Av Ewa - 6 oktober 2010 12:21

Och den här gången är det min nya kappa som jag talar om! Efter en väldigt blåsig promenad (25 minuter ena vägen och 45 minuter andra vägen), så hänger den nu i hallen. Lila och sååååå fin och den sitter som en smäck!  Vindtät och varm ylle, men lätt, så lätt. Den kom i en stor och ganska otymplig kartong, men inuti kartongen var den fint ihopvikt, upphängd på en galge och med en tunn plastpåse som skydd över hela. Värd vartenda öre!   


Jag har ännu inte invigt de nya MBT-kängorna, men det är nog dax. Det är bara +10 och det var faktiskt litet väl svalt runt fotlederna när jag var ute.    


Inatt sov jag uselt och har vaknat 97 gånger och varit på toaletten 3 gånger (varje gång som jag skärper till kosten, så blir det ett rackarns toalettspring), men jag steg ändå upp halv 10 för jag hade lite ont i både ryggen och den högra sidan. Efter lite frukost, så gick jag och hämtade kapp-paketet och nu är jag riktigt trött. Elin är hemma idag och vi ska väl snart äta lunch. TE!! En kanna med ljuvligt, varmt te som är både uppiggande och avslappnande och gosigt.    


Fridens. 


PS. Varför blåser det så mycket?? Det har blåst oavbrutet i flera dagar nu.


PPS. I slutet av 80-talet hade jag oxå en lila yllekappa. När jag talade om vilken färg det var, så utbrast de flesta: "Lila!! Är'u inte klok??!". Bah! Färg-fegisar!!

Av Ewa - 5 oktober 2010 18:08

Jag sov till 10.

Släppte ut grisarna.

Bytte om från pyjamas.

Satt vid datorn.

Elin kom hem.

Lunch.

Diverse tvätt-sysslor.

Läsning av "Någon i din säng" av Andreas Roman.

Ned till Konsum för veckohandling tillsammans med Pär.

Uppackning & inplockning.

Äggröra och falukorv till middag.

Nu sitter jag här.

Sedan ska jag diska och efter det ska jag göra te.

Det var min tisdag.


Fridens.


Cloettas geléhallon. De har jag dille på och starkt begär efter just nu.

  

Av Ewa - 4 oktober 2010 20:51

Nu vet jag att det, till en del, var vitkålshuvudet som var stink-boven i kylen. Igår kväll tog jag in det för att lägga in det kylen igen, men det luktade så  stank så dj-t att jag bara högg av en bit till marsvinen (som jag lade in en plastpåse) och sedan åkte huv'et ut på balkongen igen. Det är inget som helst fel på vitkålen och jag förstår inte vad det har för anledning att stinka så.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards