Senaste inläggen

Av Ewa - 4 december 2014 11:53

Nu tänker jag förenkla å det grövsta: regeringskrisen är SD:s fel OCH alla som röstade på partiet!! Det handlar för tusan om att få ett land, Sverige att fungera och då får man ju för fanken kompromissa och samarbeta!! Så vida inte majoriteten av SD:s väljare tänker om till nyvalet om 3 månader, så förstår jag inte hur resultatet ska kunna bli ett annat. IDIOTER!!!


  

Av Ewa - 3 december 2014 20:44

En vanlig promenad i makligt tempo på 85 minuter och det var skönt, sååå skönt! Var så god, kroppen - den satt bra! Hostan var hanterlig tack vare att det var en stavlös runda. Kanske, kanske är jag på väg att bli frisk?


  

Av Ewa - 1 december 2014 21:20

Månadsvägning: 103,2 vilket innebär plus minus noll. Inget kilo upp eller ned, inte ens ett hekto upp eller ned! Det är en bedrift i sig, tycker jag.


Förkylningen är borta, men hostan hänger sig kvar som jag misstänkte att den skulle göra. Fan! Jag saknar träningen. Idag gick jag ned till Konsum dvs. inga ansträngande uppförsbackar eller trappor och ändå drog hostan igång. 


  

Av Ewa - 30 november 2014 20:55

Det är en knapp månad sedan jag gick med i FB och jag har redan gått ur 2 av de grupper jag sökte in i. Den ena gruppen var en "ångestgrupp" och jag hade mina misstankar om att den skulle kunna bli väl deppig och jag fick rätt, så den gick jag ur efter bara några dagar. Den andra gruppen, Anomyma Språkpoliserna, gick jag ur igår. När jag hittade gruppen blev jag upplivad av att det finns fler som är som jag, som bryr sig om det svenska språket och som anmärker på allt och alla. Igår blev jag plötsligt kräkfärdig på dem och gick ur. Det blev för mycket, för koncentrerat. Att skriva ett inlägg där var som att kasta sig ned bland pirayor. De hugger efter allt som avviker. I beskrivningen av syftet med gruppen står det att alla anmärkningar görs med "glimten i ögat" och att det är mitt eget problem om jag känner mig kränkt. Det säger jag inget om. Jag gick med av fri vilja och gillar jag inte spelreglerna, så behöver jag inte vara med. Igår frågade jag vad medlemmarna tror är rätt när det gäller webbsidor: loggar man in en sida eller hos en sida. De är väldigt villiga när det gäller att besvara frågor och jag förstår att man loggar in "på" en sida, det är logiskt. Det som fick mig att tröttna var en medlem som i stället för att svara på frågan anmärkte på att jag hade skrivit "web-sida". Medlemmen skrev bara att det var fel, inte på vilket sätt. Lite längre fram i diskussionen framgick det att medlemmen hatar bindestreck. Om man inte hela tiden lägger till en smajlis för att betona ironi eller sarkasm blir det omöjligt att ta allt med "glimten i ögat". Suck. "Jag ber allra ödmjukast om ursäkt..." var det sista jag skrev och när jag såg att diskussionen hade dött ut gick jag ur gruppen.


Den korrekta stavningen är tydligen webbsida vilket jag tycker är märkligt eftersom "web" - det världsomspännande nätet som det syftar på - inte stavas med 2 b:n. Jag valde bindestreck eftersom "web" är engelskt och "sida" är svenskt. Man brukar väl undvika 3 konsonanter efter varandra så långt det är möjligt. Det är min åsikt.


  

Av Ewa - 29 november 2014 20:38

Discshop har en Disneykampanj som jag nappade på. 3 filmer för 249 kr, men det var knappt att jag fick ihop 3 stycken. "Robin Hood" och "Pongo och de 101 dalmatinerna" var självklara trots att "Pongo..." var tillfälligt slut. När jag hade bläddrat fram och tillbaka några gånger fastnade jag för "Trassel" och den såg Elin och jag idag. Jag tyckte OM den filmen! Den var rolig och gullig, småspännande - jag tyckte OM den! Det finns perioder när jag vill fly verkligheten ordentligt och då blir jag alltid sugen på tecknat och sagofilmer och det var nog därför jag nappade på Discshops erbjudande. När Elin var lite köpte vi flera av Disneys filmer, men vi har endast "Den lilla sjöjungfrun" och "Djungelboken" på DVD, resten är på VHS. Så kan vi väl inte ha det? Det handlar om klassiker, juh! Jag tog på mig den betungande uppgiften att logga in hos Discshop igen för att göra en kompletterande beställning. "Askungen", "Törnrosa" och "Bernhard och Bianca" kommer i nästa vecka. "Snövit" fick jag förhandsboka för den finns inte på DVD än, döm om min förvåning!


  

Av Ewa - 28 november 2014 17:02

40 minuters stavgång där varje litet uppförslut fick mig att börja hosta. Det var ingen höjdare direkt, men det var ändå skönt att komma ut! Jag blir lite knäpp av att bara sitta inomhus.


  

Av Ewa - 27 november 2014 15:03

Jag kan ingenting om träd. Det är knappt att jag kan skilja på en björk och en ek, men jag älskar träd likafullt! Jag kan inte se om ett träd är på väg att ruttna inifrån. Jag vet inte hur man bäst ska gallra för att befrämja resten av växtligheten. Jag bara älskar träd! Just på grund av min okunskap måste jag förlita mig på dem som har kunskapen och alldeles särskilt dem som har det som yrke även om mina instinkter gör att jag vill binda fast mig vid träden i förhoppningen att de ska få stå kvar. När ett träd faller i en storm är det ett naturligt urval för det friska trädet står ju kvar, men när någon går lös med en motorsåg då skriker mitt inre och det är då jag måste intala mig att de vet vad de gör. Det måste vara så att de vet vad de gör. 


Förra vintern tog de bort några träd på "vår" sida. När sommaren kom med alla löv, så doldes förödelsen som sedan blev smärtsamt synlig när hösten kom. I fredags tog de ned flera träd på "vår" sida, stora härliga sälgar som sades vara drabbade av röta. Pär, jag och vår granne nedanför har protesterat högljutt så fort de har antytt att hasseln borde kapas. Där går gränsen! Hasseln står kvar, men jag tror inte att Kurre kommer att återvända för det finns nästan inga träd kvar för honom att använda som broar. Småfåglarna försvinner väl oxå för att inte tala om rådjuren. Nu kommer det att växa bra på marken med blommor och annat, men det kommer även att kräva mer underhåll och jag hoppas att styrelsen kommer att vara lika angelägna om att hålla efter som de är när det gäller att kalhugga. 


Idag försvann 5 (eller till och med 7?) träd inne på gården. Det ser hemskt ut! I fredags såg jag när styrelseorföranden stegade runt tillsammans med en av arboristerna och sprejmarkerade de träd som dömdes. Jag måste lita på att de vet vad de gör! Klockan 9 låg jag i sängen och höll precis på att somna om efter att ha gett alla djuren frukost när ljudet av en motorsåg hördes. Jag pluggade i öronpropparna och lyckades somna med ren viljestyrka. Knappt 2 timmar senare vaknade jag och möttes av denna syn:

Jämför med hur det såg ut i augusti:

"Neeej!!", skrek jag rakt ut och vände ryggen till för att slippa se. Jag ville bara gråta. Vilken satans syn att vakna till! Det var tur att jag lyckades sova medan de röjde för då slapp jag få ångest av det genomträngande ljudet från motorsågen.


  



Av Ewa - 27 november 2014 14:53

Jag har snart lyssnat färdigt "Svinhugg" och den är så bra!!! Om den ska räknas till deckare, så skiljer den sig från mängden. Den skiljer sig från mängden över huvud taget mycket tack vare uppläsarna, Susanne Alfvengren och Gun Olofsson. Bokens handling och Miriams del av dialogen läser SA på en underbar gotländska (den har alltid varit en av mina favoritdialekter) och Hervors del av dialogen läses av GO på rejäl norrländska. Vilken dialog sen... Två damer med klös i, Hervor har något mer klös och svär förfärligt och jag har skrattat högt vid flera tillfällen. Den här boken får mig att må bra, att bli glad och halleluja för att det finns 4 till!


"Må tomten kräkas i hans pyjamasbyxor!"

Hervor

 


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se