Direktlänk till inlägg 26 december 2012
.......90% av utifrån tillförda nitriter kommer från grönsaker? Alla skriker om att bacon är så himla farligt, men t.ex ruccolasallad och rödbetor är riktiga nitritbovar. Mellan 70 och 90% av all nitrit kommer från vår egen saliv. Till saken hör att det finns massor av forskning som visar att nitrit inte är ohäslosamt. Det här står att läsa i senaste numret av LCHF-magasinet, men precis som alla anhängare av någonting, så blir det lätt en fanatisk klang över det hela. Bo Zakrisson skriver att nitrit inte bara är ofarligt utan bra för hälsan. Kväveoxid, NO (nitric oxide) har tydligen en kärlvidgande effekt som leder till sänkt blodtryck och minskar risken för hjärt-kärlhändelse. Njaaa......måttlighet är väl ändå det bästa, tycker jag.
Fridens.
Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...
"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...
Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...
Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|