Alla inlägg under november 2013

Av Ewa - 15 november 2013 20:57

.......att Napoleonbakelsen har sin egen dag som är i morgon, den 16 november? Jag fick precis veta det genom en bloggkompis. Den enda bakelsen som är riktigt god. Det är nu noterat i almanackan där allt som bör kommas ihåg och uppmärksammas noteras. I morgon ska gubben få dyka in på Kaffestugan och inhandla minst 1 Nappe var.  


Bilden är från Kaffestugans hemsida och Nappen finns nere till vänster.

 


Av Ewa - 14 november 2013 20:42

Den maximala styrkan på en stötvåg är 20 och om man kör den på helt frisk vävnad, så skulle det kanske nypa till lite. Idag hade JS ställt in styrkan på 14 vilket är något högre än förra gången och det var på ett par enstaka punkter som det gjorde ont medan det inte kändes alls på andra och det är då det inte känns alls som tyder på fullständig läkning. Jag frågade vilken styrka det var på de 2 första behandlingarna i somras, men JS kunde inte se det (han har inte samma journalsystem som sjukgymnasten i somras), men kan ta reda på det. Jag ska få en sista behandling på måndag och sedan ska hälen få vila och självläka resten i ungefär 2 månader. Om jag fortfarande har ont efter den tiden, så får jag kontakta honom igen. Jag haft ont i foten hela dagen, både av sporren och av stukningen.


Nästa vecka ser jag inte fram emot för jag har någon form av läkarbesök 4 dagar av 5 och sedan är vi bjudna på den årliga höstmiddagen hos svärisarna nu när de, som motvalls flyttfåglar, har återvänt till fastlandet för vintern. Måndag - stötvåg. Tisdag - själasörjaren LG. Onsdag - ögonkliniken redan klockan 8. Torsdag - burstädning före lunch och sedan husläkaren på eftermiddagen. Lördag - middagsbjudning. Det är mycket för ett bräckligt käril.....


Jag tjuvlyssnade på ett samtal mellan 2 familjefäder där den ene var något oense med sin fru om ifall de skulle göra något (akrivt) med barnen under helgerna eller bara vara hemma. Sedan hade hans dotter sagt: "Vad det är skönt att bara vara hemma!". Hon hade lekt i sitt rum, donat och lyssnat på musik och förmodligen haft tillgång till sina föräldrar på ett sätt som hon valde själv. Mer så'nt! Om aktivitetshetsen som råder nu för tiden fortsätter på samma sätt, så kommer den generationens barn att få börja träna på medveten närvaro redan i dagis.


  

Av Ewa - 13 november 2013 20:54

......varför människor blir så oerhört provocerade av de som inte vill ha barn, de som är frivilligt barnlösa? Om man har barn, men väljer att inte skaffa fler än ett, så är det oxå provocerande och jag har själv erfarenhet av det.

Jag blir så trött på människor!


  

 

Av Ewa - 13 november 2013 20:30

Jag promenerade 65 minuter idag och det var tungt och jag fick ont, men det var makalöst soligt och så skönt att komma ut att det var värt det! När jag kom hem kändes foten stubbig, men blev faktiskt bättre när jag haft den i högläge ett par timmar.


Utanför Konsum stod den här skylten:

 

Jag hade ingen aning om att den här kören fanns och jag tar inte åt mig äran på något sätt, men jag mallar mig över att bo på ett ställe som huserar världsmästare. Rönninge Show Chorus består av 135 kvinnor och det är första gången på 40 år som en kör utanför Nordamerika har vunnit guldet och dessutom med rekordhög poäng! De finns på Youtube, men ljudet var uselt, så jag lägger inte in någon video.


  

Av Ewa - 12 november 2013 20:47

......gummibandet var väl inte en av våra bästa, men förutom att det kändes som om jag skulle dö när jag värmde upp, så gick det ganska bra.


  

Av Ewa - 11 november 2013 21:59

Om barnuppfostran av idag och varför det finns så många snorungar till följd av den.

Vi har skapat ett samhälle där framgång mäts i prylar.

Man måste arbeta mycket för att ha råd med alla prylar.

När man arbetar mycket, så har man inte tid för barnen.

När man inte har tid för barnen, så får man dåligt samvete.

Dåligt samvete leder till stress.

Stress leder till att man vill ta genvägar.

Genvägarna består i att undvika konflikter.

Man undviker konflikter genom att försöka vara kompis i stället för förälder därför att den tid man faktiskt tillbringar med sina barn helst ska vara konfliktfri och lättsam för då kan man återgå till att jaga prylar utan att känna sig elak.

När barnen inte stöter på motstånd utan lär sig leva med omedelbar tillfredsställelse, så blir de snorungar.


David Eberhardt har skrivit "Hur barnen fick makten" och den vill jag läsa!

" Som förälder måste man stå ut med att ha gett tillsägelsen. Att inte ställa krav är inte samma sak som att vara snäll." Amen å halleljua! Han uppmuntrar vilsna föräldrar och säger att barn tål mycket mer än vi tror.

"Uppfostra. Lär ditt barn hälsa, titta i ögonen och tack för maten."

Basic, mina vänner, basic!


  

Av Ewa - 11 november 2013 21:05

LG har haft semester de 2 senaste veckorna, men idag var det dax igen. Det blev jobbigt, tungt, med taskig koncentration och ibland hjärnstillestånd. Det är 4 veckor sedan jag ramlade och jag har inte promenerat en enda gång under den tiden (jag räknar inte att ta mig till och från diverse läkarbesök för promenader) och tränat med gummibandet endast 1 gång och då fick jag ont. Nu VET jag hur mycket regelbunden träning betyder för mitt välbefinnande - det är minst lika viktigt som Sertralin och Lyrica - och nu börjar jag må dåligt och när jag väl har erkänt det, så känns det som om nerfarten går ännu fortare. Jag känner mig hälsomässigt motarbetad med först hälsporre och sedan ramlade jag och som grädden på moset fick jag ögoninflammation.

 Vi pratade lite om att jag har hoppat av ångestgruppen, men LG hade inte så mycket att säga om det utan höll med om att jag inte ska göra det om det inte känns bra. Det är knappt 3 veckor sedan jag var på gruppen och vi pratade om den första uppgiften (den med listan, rangordningen och pilarna) och trots att LG och jag inte har pratat sedan dess, så kom han ihåg att jag nämnde hur förvånad jag var då pilarna gjorde att rangordningen ändrades helt. Det är inte första gången jag har blivit positivt överraskad av att han faktiskt minns det jag har berättat (gudarna ska veta att jag har träffat på vårdpersonal med allt annat än koll på vem jag är.......) och det är oerhört smickrande. Jag vet inte hur han gör, men han är bra på det. Han är ett riktigt fynd i vårddjungeln!

 Foten och handen kom självklart på tal när jag sa att jag känner mig motarbetad och det var det faktum att LG inte sa något när jag nämnde att jag inte kunde bestämma mig för om det var värt att ordna en läkartid som gjorde att jag bestämde mig för att ordna en tid. Han har sjuksköterskeutbildning i grunden och jag tolkade hans tystnad som att det är en bra idé att kolla upp det. Jag fick en tid hos min egen husläkare nästa vecka. Jag vill inte hamna i den situationen att jag om t.ex 6 månader har ångest över att foten och handen kunde ha varit hela vid det laget bara jag hade satt mig över min bekvämlighet och tagit mig till en läkare. Jag vågar inte chansa på det särskilt inte med tanke på hur dåligt jag mår av att inte kunna träna som jag vill, så nästa vecka blir det besök för både öga, fot (2 gånger) och själen.  Jag har haft ordentligt ont i foten sedan jag kom hem och magen har kraschat av någon outgrundlig anledning. Matlusten är väck och nu har jag huvudvärk för att jag har ätit så dåligt. I morgon ska jag ta sovis med stort S och på eftermiddagen har jag en träff med min sladdrige vän gummibandet.


   


Av Ewa - 8 november 2013 20:48

Stötvågsbehandling numro 7 gjorde ont, ibland riktigt ont, dels för att JS ökade intensiteten och dels för att läkningen av hälsporren förmodligen har kommit av sig eftersom kroppen och hjärnan har haft fullt upp med stukad fot och hand och inflammerat öga. Sedan jag stukade foten, så har jag heller inte kunnat stretcha vaden och hälsenan som  vanligt och stötvågorna kändes en hel del i just hälsenan. Jag behöver en, max två behandlingar till, men sedan ska hälen få läka ihop i lugn och ro.


Jag är trött på att vila! Idag kändes kroppen så otroligt tung och stel och ovillig att det var som om den inte hade utsatts för fysisk aktivitet någonsin. Det känns som om jag kommer att få börja om igen från noll. Nej, inte noll utan minus.


Selma är mer eller mindre återställd. Hon är intresserad av mat och kör sina rusningar när hon är ute ur buren och hon vill gosa. När Pär hjälpte mig att ge henne medicin igår kväll, så bet hon av spetsen på sprutan. "Jahaja" var Elins enda kommentar när jag rapporterade. När man som kanin får medicin för att man har ont i magen, så är det ju inte så där übersmart att äta själva utrustningen......


Klockan 13 idag började Scania Hack ("hack" som i "hackers") och det är ett maraton där deltagarna sitter och kodar i 24 timmar. Pär och 3 gubbar till som han känner från arbetet utgör ett lag. Det är ingen tävling utan de väljer ett projekt att jobba med som Scania förhoppningsvis får användning av. Vad de hittar på.....


Jag läste mycket Stephen King i sena tonåren och i 20-åren, men sedan tröttnade jag då hans berättelser lätt spårar ur och blir äckliga i stället för kusliga, men hans senaste, "Under kupolen" verkar kunna vara befriad från så'nt. Den är på 1179 sidor och ganska tung att hålla i och jag blir förvånad om den håller hela vägen, men än så länge är den riktigt bra. Det finns mycket man kan säga om denne massproducerande författare, men han har förmågan att berätta precis som JK Rowling. 


  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards