Alla inlägg under december 2008

Av Ewa - 18 december 2008 15:55

Att jag kan skriva av mig i bloggen.

Theralen-dropparna.

Jag kom faktiskt iväg på en hyfsad långpromenad.


Fridens.



Av Ewa - 18 december 2008 15:11

En gång för länge sedan, på den tiden jag var smal, så var mat och ätande inga som helst problem för mig mer än att jag inte tyckte om vissa rätter. Ända sedan jag gick ned i vikt med hjälp av Viktväktarna, så har alltihop barkat käpprätt åt h-vete. Jag slutade med VV därför att jag blev smått tokig av att hela tiden behöva räkna points på samma sätt som jag räknar pengar ("Har jag points till en bulle?"/"Har jag råd med böcker?") och av att sällan känna mig mätt och avslappnad. Jag har gjort ett nytt och väldigt kortvarigt försök med VV. Jag har provat med en personlig tränare på distans. Nu försöker jag få in mig själv på LKHF-spåret igen. Under det senaste året och medan jag har provat mig fram, så har jag kommit fram till följande: mitt intresse för mat och att äta har aldrig varit stort, men det var den första vändan med VV som gjorde att ointresset sakta men säkert har gått över i lätt äckel. Det har blivit en stressfaktor bortom rimliga proportioner. När jag ska försöka komponera en måltid som är god och något så när nyttig, så börjar det lukta bränt om hjärnan och jag blir arg. När det väl är matdax, så har jag ingen matlust. Mat har blivit ett nödvändigt ont. Jag bör gå ned åtminstone 25 kg av rena hälsoskäl. Det räcker egentligen med 10 kg för att förbättra hälsan. Min övervikt är för stor för att den ska kunna försvinna med enbart träning. Jag måste tänka på maten oxå. Tyvärr.


Snart är det julafton och årets största frossarhelg inleds. Jag har inte bestämt än om jag ska följa med till svärföräldrarna. Sedan pappa dog på julafton för nio år sedan, så är jag sällan på bra humör just den dagen. Nu kan jag dessutom lägga till min aversion mot detta ätande. Förutom att prata och umgås, så handlar julbordet hos svärföräldrarna om att äta, äta, äta bara för att sedan få ågren över hur mycket man vräkte i sig. Vad är vitsen med det?


Snälla tomten: kan jag få en ny, frisk kropp inklusive en avstängningsknapp till hjärnan?


Fridens.

Av Ewa - 18 december 2008 15:08

.....varför just de blåa hyacinterna alltid växer upp krokigt och snett?


*det har INTE med ljuset att göra*

Av Ewa - 18 december 2008 12:23

1. Jag har inte tränat eller promenerat på flera veckor.

2. Jag har gått upp i vikt och det är mer att släpa på.

3. Kondition är en färskvara.


Kalla fakta är aldrig rolig fakta.... :-(


50 minuters promenad kändes tungt, men det var skönt att komma ut i solglimtarna och den kalla vinden. Pär är dårförkyld. Elin är småförkyld. Jag vill INTE bli förkyld.


Fridens.

Av Ewa - 17 december 2008 16:28

......varför Amaryllisen alltid blir sned?


*jag får ta fram en stödpinne*

Av Ewa - 17 december 2008 16:24

Jag fick en ny klipp-tid före jul vilket är ett rent mirakel.

Jag valde mina MBT-kängor i stället för de vanliga, så nu har jag inte ont.

Det var SÅ skönt att sitta ned i soffan med en kanna te när jag kom hem.


Fridens.

Av Ewa - 17 december 2008 15:46

Jag hade kommenderat väckarklockan att väcka mig halv 9. Jag vaknade strax innan den skulle ringa och började genast att fundera på om det verkligen var nödvändigt att klippa håret när det kändes nödvändigare att sova. :-P  Tyvärr, hade jag lovat Pär att drutta in till hans föräldrar för att hämta hem de pepparkaksformar som han och Elin glömde kvar efter årets pepparkaksbak. Dessutom kändes det nödvändigt att avvärja den förestående bokkrisen, så.....  Upp och iväg! När jag satt på tåget, så ringde min frisör och frågade om jag var på väg och då var klockan kvart över 10. Jag hade tid hos henne klockan 10. Det tog otäckt lång stund innan det gick upp för mig att jag var för sent ute. I bakhuvudet fanns klipptiden registrerad, men när jag planerade in resan, så blev det en timme fel! Hon är så snäll och omtänksam och lät nästan ledsen när misstaget uppdagades. Hon ville så gärna hjälpa mig och det kunde hon genom att ge mig en ny tid på fredag! :-) När samtalet var avslutat, så satt jag i chocktillstånd; det här var det absolut tydligaste beviset på att jag inte mår bra och att koncentration och uppmärksamhet  är helt åt fanders och jag tycker att det är obehagligt. Det är inte en situation att förstora på något sätt, men jag kan inte skratta åt det heller. Inte än i alla fall.


Jag  hämtade kakformarna och sedan shoppade jag i stället. Böcker från Pocket Shop, tvål och lotion med jordgubbsdoft + en ny tvättsvamp från Body Shop, 4-pack med Mumin-glas från Åhléns och 2 långärmade toppar från KappAhl. På Pressbyrån köpte jag en påse med skumma tomtar i ett desperat försök att få julstämning.


Idag har det varit sjukt, kusligt och onaturligt mörkt! Jag har känt mig frånvarande och luddig ända sedan samtalet med frisören. Det var i alla fall skönt att få komma hemifrån några timmar.


Jag har börjat på flera böcker nu medan jag inte mår bra, men inte avslutat dem av diverse mer eller mindre rimliga anledningar. Härom dagen läste jag ut "Flickorna från Riyadh" av Rajaa Alsanea och den var mycket bra! Igår började jag läsa "Och vet inte vart" av Astrid Flemberg-Alcalá. Jag läste en halv sida innan jag slängde den ifrån mig och det är ett nytt personligt rekord! Kanske är jag alltför petig med vad jag tycker är bra skriven svenska, men jag tycker att man ska skilja på skriven och talad svenska. Här är några citerade meningar, så att ni förstår vad jag menar även om ni inte håller med mig. "Motorljudet hör man först senare när bilen redan blitt synlig...". "När de högg ner träna....och såga opp veden." "....då är det dags för problem, det vet man mesamma." Isch!! Jag fick nästan huvudvärk! Det är inte en dålig översättning - det är dålig svenska vilket nästan är värre. Jag bytte till "En sorts kärlek" av Ray Kluun och den är bra.


Fridens.

Av Ewa - 16 december 2008 19:26

I morgon ska jag till frissan och får en anledning att vara hemifrån i flera timmar.


Läs meningen 3 gånger, så blir det det samma som 3 saker jag är tacksam för.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards