Alla inlägg under december 2008

Av Ewa - 21 december 2008 15:52

Risgrynsgröt och te till frukost den fjärde advent. Efter det tog Pär sin nya system-digital-kamera ut på promenad för att inviga den eftersom det för en gångs skull var strålande solsken. När han kom hem åkte vi till Skärholmen. Jag köpte strumpor. 6 par för 200 kr på Åhléns. Jag är oerhört kräsen när det gäller strumpor. De ska vara vita och i bomull. De ska ha en riktig häl, så därför är tubsockorna inget alternativ. Viktigast av allt är att de ska vara ganska tjocka. Vanliga sockor är för tunna och kalla. De ska vara så pass tjocka att när jag tar på mig ett par nya strumpor, så ska det kännas som att gå på en matta. Nu vet ni allt om mig och mina strumpor! :-)  Guldfynd var knökfullt så som det alltid är vid jul, men jag ville titta lite ändå. Jag tog en nummerlapp för säkerhets skull (14 nummer före mig). Jag hittade ett silverarmband med berlocker och matchande örhängen och ett par silverörhängen med en hängande pärla. Det bidde ett mobil-smycke oxå. Tänk vilken tur att jag tog en lapp! ;-)  När jag betalade och meddelade att ingenting skulle slås in, så möttes jag av förvåning vilket jag alltid gör när jag handlar till mig själv strax innan jul. De kanske tycker att jag är en otroligt egoistisk kärring? När förvåningen hade lagt sig, så blev expediten så pass lättad att hon tackade för att hon bara behövde lägga allt i en påse. Där ser man!


Pepparkakorna som Pär och Elin hade med sig från årets pepparkaksbak för 1 vecka sedan är slut. De brukar alltid få med sig så många kakor hem att de finns kvar låååångt in i januari, men i år var det bara 2 burkar och nu är de slut. Därför har de bakat några till idag och doften sprider sig i lägenheten. Sniff, sniff.....mmmmmums!


Fridens.

Av Ewa - 20 december 2008 19:11

De fina mysrullarna som vi köpte från "Marsvinshjälpen" även om grisarna är för fega för att börja använda dem. ;-)

Elin hade både lust och ork att vara med sina kompisar idag.

Jag har mååånga olästa böcker.


Fridens.

Av Ewa - 20 december 2008 13:51

......varför det är de små sysslorna som är så svåra att få gjorda?


*tittar på krukväxterna som hänger över krukkanten av törst*

Av Ewa - 20 december 2008 13:12

Igår läste jag ut "En sorts kärlek" av Ray Kluun och den var MYCKET bra! Ett av omdömena på omslaget var "ärlig" och det håller jag med om. Underbart befriad från gullegull. Sedan läste jag "Livet på en kylskåpsdörr" av Alice Kuipers. Den är skriven i "lapp-form"; korta meddelanden mellan mor och tonårsdotter. Inget vidare just för att den var så korthuggen; inga karäktärs- eller miljöbeskrivningar. Jag läste ut den på mindre än en timme. Efter det började jag med "Kollektivt självmord" av Aarto Paasilinna och den är skruvad. :-)


Fridens.

Av Ewa - 20 december 2008 12:12

För några veckor sedan sanerade Pär min bärbara dator och allt blev ominstallerat. Lite då och då dyker det upp meddelanden om att det eller det programmet saknas för att det eller det ska kunna köras. Idag skulle jag gå in på Apotekets sida för att beställa mediciner. Ålrajt! Jag försökte logga in och kunde konstatera att jag behövde installera Java.

Pär fixade det åt mig.

Jag försökte logga in och kunde konstatera att mitt bank-ID inte längre fanns kvar i datorn.

Jag loggade in på banken för att skaffa ett nytt bank-ID efter att ha spärrat det gamla som gällde t.o.m juli månad.

För att kunna skaffa ett nytt bank-ID, så måste jag först installera ett säkerhetsprogram och det gjorde jag.

Nämnda säkerhetsprogram började gälla så snart jag hade startat om datorn.

Sagt och gjort.

När datorn var omstartad, så hade jag nästan glömt vad det var jag hade tänkt göra från början.

En modern pannkakstårta ā la Pettson och Findus.

Nu är i alla fall medicinerna beställda.


Fridens.

Av Ewa - 19 december 2008 16:54

.....varför jag inte kunde ha fått slippa bli förkyld?


*tar en klunk te mot killet i halsen*



Av Ewa - 19 december 2008 16:47

Elin fick en bra avslutning på en riktigt dj-g hösttermin.

Min frisör - duktig och go.

Pär och Elin röjer plats för julgranen på övervåningen och jag behöver vill inte hjälpa till.*


* Som Phoebe i "Vänner" säger när de frågar om hon vill vara med och skruva ihop IKEA-möbler: "Jag önskar jag kunde, men jag vill inte."


Fridens.

Av Ewa - 19 december 2008 16:38

Jag börjar med det POSITIVA! Elin fick betygen idag och hon har HÖJT i 2 ämnen och det finns ingen sänkning, inte ens i idrott! Med tanke på hur lite hon har varit i skolan under hösten, så är det en prestation som heter duga. Pär och jag köpte 5 rosa rosor med guldiga dekorationer till henne som tecken på att vi tycker att hon har varit väldigt duktig. Det bevisar oxå att man inte MÅSTEvara i skolan för att må målen.


Det negativa idag är att jag är på väg att bli förkyld och om jag ska döma efter killet i halsen, så blir det ordentligt.... Dumma Pär, som har smittat mig! >:-(


Jag kom iväg till frissan i rätt tid och klippningen blev väldigt bra.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards