Alla inlägg under mars 2010

Av Ewa - 19 mars 2010 21:33

Jag är lite smådäbbd i däsad idag. Jag öppnade ett nytt paket med Lambi näsdukar för att snyta och spraya. *pufffff...* En doft av parfym. Va'? Det är inte möjligt... Men, jo, det ÄR möjligt: näsdukarna är parfymerade.    Varför? Så fullkomligt onödigt! För att inte tala om allergikerna..... Det står ingenting på själva näsdukspaketet att de är parfymerade. Vi köpte de i en storpack och just den förpackningen finns inte kvar. Jag kommer att kolla nooooga i fortsättningen när det är dax att köpa näsdukar!   


Fridens.

Av Ewa - 19 mars 2010 21:14

LKHF (jag envisas med att använda 'K' i stället för 'C' eftersom jag är svensk och för mig heter det K-olhydrater och inte C-arbohydrates!) handlar om mer än att gå ned i vikt. Det har blivit litet snett där. Massmedias fel, som i så mycket annat. Kosten handlar väldigt mycket om att bli av med tillsatser, socker och konstgjorda ämnen. Naturliga råvaror, helt enkelt. Det är en av anledningarna till att margariner är - mer eller mindre - bannlysta. När man läser om hur margarin tillverkas och vad som hälls i, så vill man aldrig ta i en margarinask. Jag lovar! I LCHF-magasinet finns en notis som jag kopierar rakt av:


"Falsk propaganda för margarin

 

Propagandan för margariner saknar grund. I själva verket är margarin en kemiskt framställd imitation av smör. Typiska kemikalier som jag stött på vid tillverkningen av margariner är natronlut, extraktionsbensin, fosforsyra, nickelspån, blekmedel, aceton, natriummetylat m.m Livsmedelsverket har hittat bensinrester i Milda och Nytta/Becel.

 

Ur Gunnar Lindgrens nyhetsbrev "

 

Gunnar Lindgren är debattör och miljöforskare.


Här hemma bearbetar jag Pär för fullt, så att han ska byta sitt bensindoftande Milda mot riktigt, naturligt smör.   


Fridens.



Av Ewa - 19 mars 2010 18:51

.......att Björn Ferry, som tog OS-guld i skidskytte äter strikt LKHF sedan sommaren 2009? HA säger jag bara till alla som hävdar att det inte går att träna utan kolhydrater! HA!


Fridens.

Av Ewa - 19 mars 2010 18:34

Idag, vid halv 16 kom signalen som jag och min kropp har väntat på: det var dax att röra på kroppen! Det känns som att jag har sovit färdigt för den här gången och jag har inte behövt ligga ned för att avlasta ryggen och det kröp i benen av den sortens rastlöshet som kräver rörelse. Någon timme tidigare hade jag fått en sms-avisering om att Ellos-beställningen fanns att hämta på vårt nya utlämningsställe (Posten har valt att lägga ned i Rönninge) som ligger i Salem. Det blev 25 minuters promenad dit och 40 minuter hem (en omväg) och på hemvägen hade jag ett rrrrrrrraskt tempo och det var skönt! För första gången fick jag inte ont i/blev trött i ryggen av att gå, så det är kanske på väg åt rätt håll.   


Kläderna från Ellos blev ännu en besvikelse. Tröjan behåller jag, men byxorna går i direkt retur. Jag packade in lite sur stämning när jag gjorde i ordning returen. Visserligen är jag överviktig, men oavsett vad jag väger, så sitter min midja på det ställe där de flesta kvinnors midja sitter dvs ungefär i mitten. Jag beställde byxor med "normal midja" vilket jag tolkade som att byxlinningen sitter runt min midja som sitter ungefär i mitten. Döm om min förvåning, besvikelse och vansinniga frustration när Ellos-byxornas linning hamnar mitt på höften/stussen! Om DET är normal midja, vad är då en LÅG midja??! Hur ska jag göra för att hitta byxor som sitter som de ska??!    


Idag fick jag det absolut första numret av LCHF-magasinet! Äntligen en intressant tidning att prenumerera på!


Fridens.

Av Ewa - 19 mars 2010 12:02

Hur kan man vara emot dödshjälp?

Hur kan man tycka att en människa ska hållas vid liv till varje pris??

Hur kan man tycka att livskvantitet är viktigare än livskvalitét???


DN skriver om en 31-årig totalförlamad kvinna som är tvungen att vända sig till socialstyrelsen för att be om lov att få avsluta sitt liv. Vi har inte aktiv dödshjälp i Sverige och jag tycker att vi borde ha det. Jag tycker inte att man kan kalla det att leva när allt sköts med maskiner. Det är inte livskvalitét! I Schweiz finns dödhjälp. Likaså i Holland. Jag läste "En sorts kärlek" av Ray Kluun som är en självbiografi. Ray Kluuns fru var dödligt sjuk i cancer och vårdades hemma och när det blev olidligt och varje dag var en plåga, så ringde de sin husläkare som hjälpte hans fru att avsluta sitt liv. Det är så det ska vara!


När någon sitter vid en anhörigs eller väns dödsbädd, så tror jag att det är själviskheten som träder in när man inte vill att den sjuke ska dö. Det är mycket värre för den som blir kvar. För den som ska fortsätta sitt liv med saknad och minnen. Kanske uppfattas aktiv dödshjälp som en sorts självmord? Att den som är sjuk lider så pass mycket att inte ens de efterlevande kan få personen att vilja vara kvar. När man är sjuk, när man mår fruktansvärt dåligt, så har man inte förmågan att ta till sig de vanliga glädjeämnena. Det enda man vill är att få sluta må dåligt, att få sluta ha ont eller vad det nu handlar om. Aktiv dödshjälp är en kärleksfull och osjälvisk handling.


Jag har länge känt starkt för det här ämnet och det är ett rent sammanträffande att jag tar upp det när jag själv mår så dåligt.


Fridens.


Av Ewa - 18 mars 2010 10:20

.....att tycka att Pär gjorde ett nedköp när han gifte sig med mig. "I lust nöd, i sjukdom och hälsa" heter det, men när det är övervägande sjukdom och nöd? Det tillhör min sjukdomsbild att tycka att jag är värdelös och det gör jag just nu. Jag är inte kul att vara med när jag är deprimerad. Jag kan inte göra lika mycket som vanligt pga ryggen och jag riskerar att bli helt utan inkomst/ersättning. Vilket nedköp! Jag bidrar inte med mycket. Jag bara belastar.   


Jag är inne i en dj-t tung period nu och mina inlägg är inte roliga att läsa, men det är MIN blog och jag ber INTE om ursäkt för att jag klagar. Ni måste inte läsa.


O-fridens.   

Av Ewa - 18 mars 2010 10:17

.....om gud - förutsatt att det fanns en - verkligen skulle mana människan att kriga? Jag har svårt att tro det. Allt så'nt elände har med människans fria vilja att göra.


* jag lyssnar på "Medinas juvel" för andra gången. Den är MYCKET bra och väldigt intressant*


Fridens.

Av Ewa - 18 mars 2010 10:16

Den 31 mars har jag en tid hos sjukgymnasten. Inte förr. Jag kanske hinner sova färdigt tills dess?


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards