Alla inlägg under mars 2010

Av Ewa - 13 mars 2010 21:29

Jösses, vad jag sov i natt! Omkring 11 timmar i ett svep utan det minsta toalettbesök vilket jag tolkar som att kroppen behövde det. Pär smög in och hämtade sitt täcke och sin kudden och lade sig tillrätta på soffan för tydligen snarkade jag och verkade sova så gott att han inte ville störa.   


Vi steg upp strax efter 9 och åt frukost i lugn och ro och sedan tog vi tag i de sista förberedelserna inför dubbel-kalaset; dukning, tårthämtning och tillsnyggning. Jag fixade maten, jordnötskyckling. Först skar jag 9 filéer i små bitar och sedan vilade jag i soffan en halv timme. Sedan gjorde jag färdigt resten av maten och snyggade till mig själv innan jag fick lägga mig och vila igen. Lite senare kom gästerna. Trevligt sällskap och trevliga presenter - det är kuligt att fylla år!    


Pär fick "Die hard 4.0" av Elins kusin som hade den i 2 exemplar och den såg vi nu på kvällen. Jag har sett sämre filmer och det var ovanligt lite av den sortens meningslösa action-scener som t.ex den senaste Bond-filmen kryllade av.


Jag fick "Maus" som är en serie-roman (du skrev om den, Gröngöling)  och jag undrar om det inte blir den som jag läser nästa gång.   


Slut för idag, tack för idag!   


Fridens.



Av Ewa - 12 mars 2010 20:34

Elevvårdskonferensen gick bra. Elin kommer att få sitt eget schema som hon börjar med på måndag; hon går på lektioner fram till lunch och arbetar resten hemma. Mycket eget ansvar + att hon får sköta kontakter med berörda lärare via internet. Det finns till och med "Alternativ idrott" eftersom hennes enda idrottslektion är förlagd till eftermiddagen. Vi kommer att ha ett uppföljningsmöte om en dryg månad.


Ryggen har blivit sämre. Kanske är det för att jag har suttit ovanligt mycket de senaste dagarna. Jag har i alla fall, via Vårdguiden, kontaktat vårdcentralen och bett om en läkar- alternativt sjukgymnastikstid. Den enda gången jag är helt besvärsfri är på morgonen när jag har tillbringat många timmar liggandes/sovandes. Ibland känns det som om musklerna utåt sidorna av nedre ryggen krampar och det gör så ont att jag tappar andan. Jag har varit gråtfärdig flera gånger idag. När jag har skrivit det här, så ska jag ta min CD-spelare (som nu spelar upp "Medinas juvel" av Sherry Jones med Anna-Maria Käll som uppläsare) och lägga mig för natten för morgondagen kommer att bli tuff eftersom vi får gäster och jag ska laga mat vilket innebär en hel del stående.


O-fridens.

Av Ewa - 12 mars 2010 16:53

Jösses, det har dykt upp en hare till! En kompis till Jösse som jag härmed döper till Stampe.


Fridens.


Jösse eller Stampe, det är frågan.

  

Av Ewa - 11 mars 2010 22:08

....gäller det! Då är det dax för Elins och min elevvårdskonferens tillsammans med rektorn, kuratorn och Elins mentor. Jag känner mig fullständigt lugn.


Fridens.

Av Ewa - 11 mars 2010 21:58

.....vad det är som gör att "Svinajakten" av Anna Bovaller inte är lika bra som t.ex "Mamma, pappa, barn" av Carin Gerhardsen? 2 svenska deckare i vanliga miljöer utan konstlade intriger. "Svinajakten" är helt enkelt tråkig, men jag frågar mig själv varför jag tycker det. För mig är det något odefinierbart, en känsla som utgör skillnaden.


Fridens.

  

Av Ewa - 11 mars 2010 21:07

Jag somnade vid halv 1. Sov till tjugo i 11. Släppte ut grisarna och småplockade. Trött i ryggen av allt sittande igår. Ont. Jag tog min CD-bok och lade mig i soffan i första hand för att lasta av ryggen och i andra hand för att sova bort lite tid. Jag vaknade fem över 14. Ap-trött, men ryggen kändes bättre. Gjorde lite lunch (jag behöver inte äta så mycket när jag inte gör så mycket) och tittade på en presentfilm, "Om du lyssnar noga", en japanesisk animerad (helt otroooolig detaljrikedom i miljöerna!), men den var inte särskilt bra. Efter det protesterade ryggen igen, så jag tog än en gång min CD-bok och intog horisontalt sidläge tills det var dax att äta stekt makrill till middag (min nya favoritfisk som är fet på rätt sätt). Jag tog hand om disken och gjorde sedan te. Elin och jag såg "27 dresses" för x:te gången; en lättsam film som inte kräver så mycket av en annat än att jag INTE gillar Malin Åkerman. Nu sitter jag här och väntar på att få gå och lägga mig. Jag känner mig låg och lite dagen efter och jag är innerligt trött på att svanskotan inte läker! Jag har inte lust att göra nå't och vill bara sova.


Elin tycker att jag ska skriva om vilka presenter jag fick igår. Egentligen tycker jag att den sortens uppräkningar är trista, men jag har inget annat att skriva om mer än gnället ovan, så jag gör min dotter till viljes.


* 2 CD-böcker: "Svinajakten" som inte är speciellt bra och "Medinas juvel".

* 2 filmer: "Om du lyssnar noga" som inte var speciellt bra och "Julie & Julia" som var desto bättre - underbar!

* 1 cerise dammvippa med strutsfjädrar.

* 1 sk. laptop-skin till datorn med ett van Gogh-motiv; "Blommande körsbärsgrenar"

* 1 vit porslinsburk med tättslutande lock att ha te i från Elin.

* 1 strut med chokladfyllda körsbärskarameller från Elin.

* 1 vit, hjärtformad sten med inristningen "Jag älskar dig" från Elin.

* 1 färgstark tulpanbukett med en liten nalle i från Pär och Elin.


Dessutom väntas fler presenter på lördag när Elin och jag har vårt dubbel-kalas. Det är kuligt att fylla år!


Fridens.


Nu har jag Rönninges snyggaste dator!

  

  

Av Ewa - 10 mars 2010 20:59

Till er som verkligen älskar film.

Visst är det härligt när man suuuugs in i en film och glömmer rummet omkring?

Visst är det härligt när nästan 2 timmar känns som 20 minuter?

Visst är det härligt när skådespelarna är så suveräna att de känns verkliga?

Visst är det härligt när känslorna får vara med; skratt, besvikelse och gråt?

Visst är det härligt när man, när filmen är slut, blir tårögd av glädje över att en film kan vara så himla bra?


Elin och jag såg en av mina presentfilmer nu ikväll: "Julie & Julia" med bl.a Meryl Streep som bygger på 2 verkliga händelser. Se den och bli glad! Den handlar om mat och matlagning. RIKTIG matlagning ā la LKHF. Jag ger den betyget 7 av 5 möjliga.


Fridens.

  

Av Ewa - 10 mars 2010 18:45

....för alla glada gratulationer!!


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards