Alla inlägg den 2 mars 2010

Av Ewa - 2 mars 2010 23:45

Idag kom det. Läkarutlåtandet. Med tanke på fredagens mardrömsbesök, så får hon 1/4 guldstjärna för snabbhet och 1/4 stjärna för slutklämmen i utlåtandet som kan tolkas enbart som att jag bör få permanent ersättning. När jag läser utlåtandet, så framgår det att hon inte hittade/orkade leta fram äldre anteckningar än de från i höstas när jag träffade den där Braiga Överläkaren som var påläst. Jag frågade Sköterskan i fredags hur det blir OM jag inte tycker att utlåtandet är bra och hon svarade att jag blir tvungen att ta det på telefon med Överläkaren från i fredags. Det jag inte gillar med utlåtandet som jag fick idag är att hon har fokuserat på mina psykiska besvär. Jag försökte att få med att min hand är trasig, men det viftade hon otåligt undan som om det inte hör till sjukdoms-bilden fast det i allra högsta grad gör det. Tanken på att, per telefon, försöka få henne att förstå detta.....      Jag skickar med en kopia av det förra utlåtandet som tar upp alla sjukdomar & besvär som gör att jag inte fixar att arbeta som vanligt, friskt folk.


Hon skriver att jag "...ger god kontakt." Även om jag är "...lite nedstämt och ansträngd." Anledningen till att jag min nedstämdhet var så tydlig och påtaglig var för att jag inte hade sett fram emot läkarbesöket och att hennes knackiga svenska visade sig vara riktig. Ansträngningen kom sig av att jag gav mig 17 på att göra mig förstådd. Jag var fullt medveten om att jag talade långsammare och valde orden på ett sätt som jag inte gör i vanliga fall.


Jag minns en av mina humörsvängningar ā la Jekyll & Hyde i höstas och som jag berättade om för den Braiga Överläkaren. Hon tog med det i sina anteckningar och Överläkaren från i fredags tog med det i utlåtandet. "...hon noterar även att hon kan känna sig mycket irriterad och arg när hon mår sämre." DUH! Allt från tandvärk till cancer gör väl att man kan bli irriterad och arg!


Det känns inte bra att allt hänger på hennes utlåtande. Det känns INTE bra. Frågan är om jag kan nöja mig med detta och känna att jag har gjort vad jag kan.... 


Fridens.

Av Ewa - 2 mars 2010 10:09

-8 grader igen och strrrrrrålande solsken och så är det nere vid Öland oxå nu när Elin och Pär är på väg hem.   De har haft ganska regnigt och blött och deras skidturer var väl på gränsen till vattenskidturer, eller? Förutom att dessa väderomslag gör mig knäpp, så blir jag trött och jag vaknade med huvudvärk idag och det gillar jag INTE.


O-fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards