Direktlänk till inlägg 16 december 2007

Evighetsförkylning,eller...?

Av Ewa - 16 december 2007 18:47

Träning: promenad 60 minuter. Det var samma runda som i torsdags, men idag hade jag mycket mer ork och tempot blev därefter. Jätteskönt! Endorfinerna har kommit tillbaka från julledigheten och fick extra hjälp av att jag fick klappa en liten vovve. Ett rufsigt yrväder på 4 månader med energi som en Duracell-kanin! Jag fick syn på vovve med husse en bit bort och vovven fick syn på mig. Vi fick ögonkontakt och verkade tänka samma sak: "Den här kan jag kanske hälsa på!". Det var inte långt ifrån att jag oxå började studsa upp och ned av förväntan!


Jag är förkyld, men jag tycker inte att jag är förkyld IGEN, så att säga. Det är mer som en evighetsförkylning som blir värre ibland och som drar sig tillbaka ibland. Hopplöst! Den här gången är det nästäppa och lite hosta, men den har åtminstone inte satt sig på orken.


Dagens avsnitt av julkalendern har just slutat och jag sa till Elin att jag inte tycker om den längre. Den börjar bli tjatig och långdragen. Jag kan inte låta bli att tänka att om Mila sa till sin mamma att det är helt ok att hon träffar Klas, men att hon måste lova att det blir bara hon och Mila på själva julafton för det är ju det Mila menar med "en riktig jul". "Men då skulle det ju inte bli någon julkalender!" protesterade Elin och jag håller med; ibland känner jag mig som en glädjedödare.


Idag hade vi ett cirkulationsbyte av våra sysslor: jag skulle ha städat buren, men lagade maten. Pär skulle ha lagat maten, men diskade. Elin skulle ha diskat, men städade hos grisarna i stället. Vicken tur att man är flexibel!


Nu har vi fixat årets julkort oxå och så'na här gånger är det praktiskt med egen tillverkning. Pär skrev ut några motiv och jag fyllde i och adresserade. Tio som ska postas och ett till vår granne nedanför. Fler är det inte, men jag tycker att det räcker.


Kommer ni ihåg vad jag skrev den första advent? När man ser fram emot att få tända ytterligare ett ljus, så rusar tiden och så PLING! är det jul. Nu är det bara en vecka kvar - det var ju det jag sa!


Adjöken.


Det är faktiskt två helt olika sorters musar på bilden. Det är en matglad Brylling som sitter i knäet på en Mus. Bara så ni vet!

 
 
-Nena-

-Nena-

16 december 2007 22:23

Jag gillar årets julkalender men jag kan nog tycka som du att det börjar bli liiite tjatigt... men det är kanske så man känners om vuxen, tror inte barnen ser det så alls.
Vi får hålla ut, det är ju inte så många avsnitt kvar ;)
Ha det gott!

http://nena.bloggagratis.se

 
Helén

Helén

17 december 2007 08:55

Jag tycker julkalendern är bra, men jag håller med om att det kanske börjar bli lite tjatigt nu... dessutom är de alldeles för lite på Nordpolen!

http://vardagsliv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards