Alla inlägg under september 2008

Av Ewa - 7 september 2008 21:22

Ångesten har kommit och gått hela dagen. Ibland har jag bara legat  på soffan och suckat. Ibland har jag hållit mig sysselsatt. Efter en inköpslös runda till bl.a sjukt stora Media Markt i Heron City på jakt efter både en ny TV och DVD, så beställde Pär det vi VILLE ha från Dustin Home. Jag tänker inte gå in på tekniska detaljer, men det är DVD:ns fel att vi har endast stumfilm och stumserier sedan några dagar tillbaka. Nu åker den ut! Nu går hot om soptunnan över i handling! MOOAHAHAHAAA!! DVD:n har inspelningsbar hårddisk och ända sedan vi köpte den, så har syftet varit att spela in BRA filmer och sedan bränna över de på skivor. Det har varit litet si och så med brännandet. Alltför ofta blir filmerna kvar på hårddisken "...bara ett tag till..." för att sedan raderas i stället för att sparas. Vid ett av mina sucka-i-soffan-tillfällen idag, så kom jag plötsligt på att vi måste bränna över de filmer vi vill spara eftersom hela DVD:n och hårddisken med den kommer att gå i graven om ett par dagar. Upp och igång! Det tog dryga två timmar att bränna 6 långfilmer (max 2 timmar då skivan inte rymmer mer - ynkligt!) och jag sysselsatte mig med annat under tiden. Nu är hårddisken ekande tom. Inga inspelningar planerade förutom Dallas (det är ganska skönt att slippa höra JR:s bräkande nu när ljudet saknas) och så'nt raderar jag direkt i alla fall. TV:n blir förresten en platt LCD. Längre fram i Planerna För Vardagsrummet finns NY SOFFA (längtar!) och ännu längre fram finns Nya Tapeter. Nästa dykning ner i vår sorgliga skattkista blir snart när vi ska köpa fler Ivar-hyllor till övervåningen.


Fridens.

Av Ewa - 7 september 2008 16:09

Den sjunde veckan har varit en skit-vecka. Jag har ÅTERIGEN tappat intresset för att hålla koll på vad jag äter. Jag upplever ÅTERIGEN problemet med vettiga luncher då jag inte har lust till eller behov av lagad mat två gånger om dagen. Ingen viktförändring. Fy tusan vad leds jag är!


Fridens.

Av Ewa - 6 september 2008 18:28

Idag hade Scania i Södertälje öppet hus. Pär ställde upp och arbetade några timmar. Hans föräldrar kom dit (de har varit i Stockholm den här veckan av olika anledningar) för att titta närmare på vad deras pöjk arbetar med. Sedan kom de hit på middag. Det var trevligt att träffa dem och det var ett tag sedan sist (i mitten av maj). På tisdag åker de tillbaka till Öland för de sista veckorna innan de stänger huset för vintern.


16.30 gick starten för halvmaran inne i Stockholm. Min svåger var en av självplågarna deltagarna. Det blev hans första tävlingslopp. Svägerskan + barnen var moraliskt stöd. Jag undrar hur det gick med tanke på vilket makalöst regnande som det har varit hela dagen. Tur i oturen att de springer på asfalt som, åtminstone, inte är lerig.... :-P


Grisarna är lätt missnöjda då de har suttit instängda en stor del av dagen till följd av att vi satt i köket (i stället för på övervåningen) och åt. De har definitivt vant sig vid att kunna gå ut och in som de själva vill. Då blir glädjen stor i morgon när Pär släpper ut dem efter frukosten. :-D


Fridens.


PS. Jag har träningsvärk i överkroppens alla muskler......

Av Ewa - 5 september 2008 16:23

Klockan ringde halv 8 och jag studsade upp ur sängen och in i badrummet. Påklädning och frukost och hö till gullegrisarna och sedan KOM JAG FAKTISKT IVÄG TILL SATS! Fantastiskt! Det gick bra. Det var tungt på ett skönt sätt, men jag hade inte den riktiga orken till att cykla oxå. Det får bli en annan gång. Det var extra skönt att ge musklerna i överkroppen en omgång efter det ensidiga promenerandet.




Efter träningen tyckte jag att jag förtjänade en eller ett par nya böcker, så jag gick in på Pocket Shop och köpte 2 stycken varav den ena är "Flyga drake" som aaaaaalla verkar läsa nu och som aaaaaaalla säger är fantasktiskt bra. Nåja, det sas samma sak om "...sjunga dig milda sånger" och den var bara blahablaha.



På vägen till Centralen passerade jag det sk. Sverige-huset (?) som tidigare låg vid Kungsträdgården. Souvernirer från golv till tak. Typisk turistfälla. Jag gick in där i syfte att köpa en förpackning med smultronsmakande gelétoppar. Jag såg mig omkring när jag ändå var där och visst är det en fälla för turister, men jag måste ändå säga att det som säljs där är långt ifrån skräp. Riktigt bra kvalité på allt från tröjor till godis. Nästa gång det blir flod i kassan, så ska jag gå dit och köpa mig en ny keps med något svenskt tryck i stället för min rosa favorit som har NY för New York broderat. De hade snidade små skedar, smörknivar o.dy i ene-trä som luktar såååå gott. Det bidde gelétopparna och en nyckelring som det hänger en mjukisälg på (det var MÅNGA älgar i butiken och jag upplevde det som lätt själv-ironiskt) som har "I love Sweden" broderat. Urgullig!


Jag mår bättre idag och jag hoppas att den nedåtgående spiralen är bruten för denna gång.


Fredax-fridens!

Av Ewa - 4 september 2008 16:46

Gårdagens promenad tog knäcken på mig. Jag blev fruktansvärt trött och fick ont i fötterna och knäna (??). Jag har mina misstankar att det inte är så smart att promenera efter att jag har tagit mina ångest-droppar..... Jag sov dryga 8 timmar i natt och dryga 2 timmar i soffan efter frukosten. När jag hade ätit lunch, så kom ångesten krypande och jag kände att det enda som hjälper är en promenad. Egentligen hade jag ingen lust och jag hade ingen ork och jag mådde inget vidare, men jag gick i alla fall i hopp om en endorfin-kick. 70 minuter blev det och backigt var det. Det var ganska skönt, men inga endorfiner. Jag känner att det, sakta men säkert går nedåt, nedåt, nedåt och jag vill inte. Jag orkar inte med det igen. Jag stretar emot, så gott jag kan.


Fridens.

Av Ewa - 3 september 2008 19:06

.....på 65 minuter i ruskigt tempo utom i sista backen då jag nästan vinglade fram. Det var skönt! De mörka molnen smög efter mig större delen av tiden, men jag hann in innan det började regna. HA!


Vi hade den omskrivna coleslawen till mikrade piroger och det var MUMSIGT!


Nu dusch, sedan te.


Fridens.



Av Ewa - 3 september 2008 14:51

Usch och fy vad jag är trött nu för tiden!

Trött på det sättet att jag kan sova hur mycket som helst. Jag sov minst 8 timmar i natt och jag har sovit i soffan en dryg timme och skulle kunna somna om jag intog horisontalläge nu. Det är väl om jag är så trött att jag somnar sittande som det är fara å färde...... Elins och min förkylning har släppt nästan helt, bara lätt nästäppa kvar. Pär är fortfarande lite kraxig och hostig. Jag hade hoppats på en lång promenad idag, men det ville lixom inte sluta regna. Visserligen har jag ett regnställ, men jag tycker inte om det; det är så prassligt att jag måste ha högre volym på MP3:n än vad jag brukar ha. Det har lite plastpåse-effekt trots att det ska "andas" osv och det var tur att jag bara betalade halva priset för det hade INTE varit värt en tusenlapp. Det blev en kortis ned till Konsum i alla fall eftersom jag behövde ingredienser till ett impulsbeslut att göra coleslaw. Behöver jag säga att det slutade regna när jag kom hem? Jag ska ta min promenad ikväll efter middagen.


På väg hem från affären gick jag ikapp en äldre dam med en okopplad liten hund (någon spaiel-variant tror jag). "Oooo, en vovve!" tänkte jag och till min stora glädje fick vovven syn på mig och ville väldigt gärna hälsa och bli lite kliad. Fröjd! Damen var lätt pratsjuk och vi började diskutera husdjur och vilket enormt sällskap de är. När jag sa att jag har 6 marsvin hemma, så fick hon ett drömmande uttryck i ögonen och mindes när hennes dotter var liten och hade haft just marsvin och hur det suttit på damens bröstkorg och gosat. När man läser min blog och efter ett tag kommer underfund med alla inlägg som tar upp diverse möten med hundar, så kan man kanske få intrycket av att jag antastar folk och gör allt för en liten pratstund, men så är det ju inte! Jag antastar bara de som har en eller flera hundar och som jag får kontakt med. De flesta uppskattar när man ooar och aar över deras fyrbeningar och eftersom jag inte tänker skaffa hund (för hundens egen skull), så gosar jag med så många andras jag kan. Marsvin och hundar - och i den ordningen -  det är livet!


Coleslaw är gott! Jag har gjort det någon enstaka gång (VV-versionen) och då har jag finstrimlat vitkålen med kniv. Nu fick jag tipset om att hyvla i stället. Då kom jag plötsligt på att Pär fick en hushållsassistent när han fyllde år. Jag drog fram den och listade ut vilken mojäng som skulle användas till grönsaker, men det fungerade ju inte! När jag tryckte ned vitkålen i avsett "hål" och körde igång, så blev det varken strimlor eller ens skivor. Nähä. Kniv-mojängen då. I med den och sedan vitkålen och start. Det blev små-hack. NÄHÄ!! Det blev att jag hyvlade vitkål medan grisarna fick äta det som blev misshandlat i assistenten. Jag fick vatten på min teknik-fientliga kvarn. Nu återstår att se hur coleslawen smakar. Receptet finns hos Helén som har bloggen "Vardagsliv".


Fridens.



Av Ewa - 2 september 2008 20:14

Pär och jag veckohandlade på Coop och jag tror att vi slog nytt rekord på ca 40 minuter från ingång till utgång. Jag hade dragit ned antalet varor till minsta möjliga då vi för tillfället har det knapert på matkontot och det kan ha bidragit till den korta tiden, men jag tycker att det går fortare sedan jag/vi gick över till LKHF. Vi behöver inte längre leta efter exotiska kryddor, gryner, såser eller annat som fungerar som smaksättare när fettet saknas. Vi köper mindre bröd och inga kakor alls eftersom suget är väck.Det går DEFINITIVT fortare på grönsaksavdelningen när vi slipper väga allsköns frukt och grönt. Elin tycker att maten är godare nu och att den känns "riktigare" och jag håller med. Det känns som att maten jag lagar är BRA mat. Nu skulle jag inte ha något emot att börja rasa i vikt. ;-)


De senaste veckorna har jag gått på bok-nitar dvs börjat läsa en bok som sedan inte höll i längden. En av dem höll jag på med för länge (en tjockis) och tappade tråd och intresse. En annan var förvirrande då den var skriven i BÅDE första och tredje person. Det var mer än min lilla hjärncell klarade av! Igår började jag läsa "Amberville" av Tim Davys. En sorts deckare där alla karaktärer är mjukisdjur. När Elin hade läst baksidestexten, så sa hon att det lika gärna kunde ha varit jag som hade skrivit den. Jag är löjligt svag för mjukisdjur.


Aktuell CD-bok är "Harry Potter och Dödsrelikerna". Pär tycker att CD-böcker är osocialt. Han tycker att jag skärmar av mig. Jag tycker inte att det är någon skillnad från när man läser en vanlig bok för då vill man inte heller bli avbruten. Man kan ju knappast sitta och småprata medan man läser, eller? Han är nog bara litet avis eftersom det är himla mysigt att kunna lyssna på en bok samtidigt som jag ritar, lagar mat, diskar eller spelar data-spel.


Nu ropar Harry P på mig, så här slutar jag!

Fridens.


PS. Tim Davys är en pseudonym för en SVENSK författare. Det ni!

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards