Alla inlägg under september 2008

Av Ewa - 16 september 2008 17:07

Kommer ni ihåg den Svarta Tavlan i skolan som man skrev på med dammande krita? Då kommer ni kanske ihåg tavelsudden; en träplatta med ett handtag och "fårull"? Ellen får mig att tänka på just en så'n tavelsudd, så jag kallar henne Sudden. Jag kallar henne Sudden oftare än Ellen, så hon är kanske lätt förvirrad när det gäller sitt namn.... :-P


Av Ewa - 15 september 2008 09:32

.....ger en hel del obehag. Eftersom jag har en förkylning i kroppen, så visste jag att jag skulle få f-n för gårdagens långpromenad som kändes SÅ BRA medan jag gick. Jag sitter här och är snuvig. Hälen med blåsan ömmar. Jag har fortfarande ont i vänster axelparti (förmodligen efter att ha suttit eller legat konstigt). Jag är trött! Huvudvärk. Gårdagens värk i höften har släppt, men knäna känns inte som väloljade gångjärn precis. Eländes elände!


Denna bild illustrerar hur jag INTE,

jag upprepar INTE, känner mig idag.


Fridens.                                          
               

Av Ewa - 14 september 2008 12:40

Två månader med LKHF-kost. Viktminskningen är försumbar och visst är jag besviken, men jag mår mycket bättre i det stora hela och - med risk för att bli tjatig - jag har ju inte gått UPP i vikt.


Jag har precis kommit tillbaka efter en långpromenad (85 minuter i ett raskt tempo) och det var så skönt ute! +13 och sol. Den här gången kändes det i benen och jag kände behov av att stretcha, särskilt vaderna.


På web-sidan "Kolhydrater i fokus" har de listat olika anledningar till varför viktminskningen kan utebli.

* Om man har bantat genom "svält-dieter", så kan kroppen ha svårt att reagera på LKHF-kosten (kort uttryckt).

* Insulinresistens.

* Stress som leder till hög halt av hormonet kortisol som ger oss energi som höjer blodsockret vilket leder till insulinutsöndring.

* Man äter så'nt som hindrar viktminskning t.ex mjölksockret i mjölkprodukter (smör räknas inte dit).

* Man äter för lite mat. Ät när du är HUNGRIG och ät då tills du är mätt.

* Man äter för lite fett eller för lite protein.

* LKHF-dieten får kroppen att bygga muskler och muskler väger mer än fett.

Viktminskningen kommer när kroppen tycker att det räcker med muskler.

* Man har bara en liten övervikt.


Jag skrev det här mycket kortfattat och om någon vill läsa i detalj, så rekommenderar jag web-sidan.


Att kosten gör att kroppen bygger muskler alldeles av sig själv låter ju bra och det kanske stämmer in på mig. Det kan fortfarande vara så att jag äter för lite, men nu är min kropp så inkörd i sina vanor att jag oftast blir hungrig på samma tider varje dag och då blir det så att jag äter på ungefär samma tider varje dag.


Skrutt samma!


Fridens.

Av Ewa - 13 september 2008 12:20

Det blev inte så mycket sovmorgon idag eftersom jag fick gå upp vid 8 för att ge marsvinen frukost. Till Annie: har ALLA rexar enorma röstresurser???? Ester och Ellen tjoar högre än någon av de andra och det går redan att särskilja deras pipor från de andras och de reagerar redan på prasslet från hö-säcken. :-D


Bara +10 idag - äntligen börjar det likna nå't!! Jag är så innerligt trött på värme! Det blåser kallt oxå. Jag klarade av en promenad på 80 minuter och det var himla skönt att få komma ut. De sista 10 minuterna var rätt plågsamma pga att jag har fått en ny blåsa där den gamla precis har läkt ihop. Jag tänkte gå rundan ut på landet. Förra gången fick jag klättra över diverse avspärrningar och hinder eftersom de förbereder för bygge, men det gick. Idag, däremot, var hela vägen väck. Det var bara ett STOOOORT hål kvar, så jag fick gå tillbaka och promenera en annan väg. :-(


Elin är i Skärholmen med en kompis och ikväll ska samma kompis ha tjej-middag som Elin ska vara med på + att hon ska hjälpa till att förbereda. Vi sågs en stund i morse innan hon stack iväg. Jaha. En dag med grisarna, alltså och bättre sällskap finns inte!


Fridens.

Av Ewa - 12 september 2008 16:09

Igen!

Nu är jag odärgligt mallig!!

Nannis som har "Nannis Bloggar" tycker att jag är en "klok kvinna". Det är inte klokt, juh!


Fridens.

Av Ewa - 12 september 2008 08:34

Jag skulle egentligen vara på väg till tåget och SATS nu, men jag kan, sorgligt nog, konstatera att förkylningen är tillbaka. Huvudvärk, nys och fräs. Det får väl bli en pyjamasdag i soffan med bok, filt och te.



Elin kom iväg till skolan. Efter lunch åker Pär till sina föräldrar på Öland över helgen enkom för att äta surströmming. Stackars Pär som får åka 60 mil för att få äta rutten fisk eftersom hans fru och dotter totalvägrar att släppa denna omänskliga föda över tröskeln!


Jag läste ut Brooke Shields bok igår kväll och nu är det dax för "Labyrinten" av Kate Mosse.


Fridens.

Av Ewa - 11 september 2008 15:28

Innan jag vågade ta steget fullt ut och gå över till LKHF-kosten, så var min uppfattning att alla fibrer försvann och hur skulle min mage reagera på det då den redan är ganska upprörd över alla mediciner som jag tvingar den att ta emot dagligen?


Jag tog till mig tipset att ha lite vetekli i youghurten tillsammans med linfrön och det har inte varit några problem. Tvärtom! Magen är inte alls lika orolig eller bubblig längre. De två senaste dagarna har jag dock inte tagit vetekli (sanningen att säga påminner det väääääldigt mycket om sågspån...)och magen har stannat av. Så bra - då vet jag ju att magen behöver kli för att hållas igång, men mer fibrer än så behövs faktiskt inte! Det är inte fibrer eller kolhydrater som min mage mår bra av - det är fettet.


Det är bara att konstatera att jag, ÄN SÅ LÄNGE, inte har gått ned i vikt till följd av ny kost, men jag har inte gått upp heller trots att jag äter så mycket mer fett än tidigare. Inte ens Pär har argument mot det! När svärföräldrarna var här på middag i lördags, så var jag väldigt frestad att avlsöja hur mycket fet ost och riktig grädde som det var i maten jag hade lagat, men jag gjorde aldrig det (de tyckte i alla fall att det var smaskens). Jag vill att så många som möjligt ska få upp ögonen för den här kosten, men jag kan ännu inte komma med de slagkraftiga argumenten som jag upplever behövs för att få fram ett budskap som helt strider emot allt som hittills har sagts om bra kost i viktminskningssyfte. Av erfarenhet från mina diskussioner med Pär, så räcker det inte med att säga att det KÄNNS rätt, att det KÄNNS bra och att hela UPPLEVELSEN med att laga och äta mat är annorlunda. Svärföräldrarna, svägerskan och svågern är allihop diskussionslystna och har nästan alltid svar på tal, så jag yttrar mig sällan om jag inte har en stadig grund, men den dagen kommer väl den med!


Jag är fortfarande förvånad över att det har gått så lätt att sluta med pasta, ris, couscous och potatis. Visst är allt det bra tillbehör till maten, men det är inte det som mättar, inte i långa loppet. Det har heller inte varit svårt att sluta med bröd och det förvånar mig ännu mer. Jag äter Finn Crisp och Wasa Fiber Plus och ibland Flatbröd och det klarar jag mig med.


Anledningen till att det inte är svårt att avstå borde ju vara att kroppen inte saknar det den inte behöver.


Det är av samma anledning som jag upplevde ett konstant sug efter olika saker när åt enligt VV. Kroppen fick inte det den behövde i form av fett och protein.


Ahaaaa..... Jag kan tala om att det har tänts en STOOOR glödlampa ovanför min skalle som illustrerar denna upptäckt.


Förresten så tycker jag att det är SÅ SKÖNT att slippa tjatet om att äta 2-4 frukter per dag. Jag äter 2 bananer I VECKAN och det är efter styrketräningen.


Fridens.



Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards