Direktlänk till inlägg 25 november 2010

Årets julklapp

Av Ewa - 25 november 2010 12:48

Enligt DN är årets julklapp en läsplatta. HUI har 3 kriterier för att bestämma årets julklapp: nyhet, högt försäljningsvärde och en spegling av tiden vi lever i. Hmmm.... Att läsplattan är en nyhet håller jag med om och att det är en spegling av den sjukt datoriserade tid och värld som vi lever i, men vad menas med försäljningsvärde? Är det priset i handeln eller att andrahandsvärdet är högt?


Jag har läst flera undersökningar som visar på att svensken inte är särskilt intresserad av läsplattor utan föredrar papperssidor. Personligen kommer läsplattan aldrig någonsin att ersätta den känslan som en bok ger. Boken kan jag ta med precis överallt och jag behöver inte oroa mig för att det inte finns möjlighet att ladda upp den när batteriet blir tomt. Känslan av att hålla i en riktig bok jämfört med en hård och kall datorpryl...... Prasslet från boksidorna! Doften av papper och trycksvärta och då särskilt i gamla favoriter som jag har läst flera gånger.


Jag kommer inte att önska mig en läsplatta i julklapp och även om jag gjorde det, så skulle jag inte få någon av den enkla anledningen att vår familj inte har råd att ge varandra julklappar för flera tusenlappar. Det är ju sjukt! Den sortens presenter ger vi till någon som fyller superjämnt som 65 år eller 75 år.


I listan över tidigare "Årets julklapp", så finns parfym med från 1993. På vad sätt var parfymen en nyhet det året? Parfym har väl alltid funnits? Försäljningsvärdet? På vad sätt var parfymen representativ för den tid vi levde i då? Utmärkelsen "Årets julklapp" är bara trams och borde skrotas. Möjligen kan de med tjocka plånböcker (alternativt välfyllda kreditkort) och som är ute i sista minuten på själva julafton och inte vet vad de ska köpa, ha användning av det tipset.


Fridens.

 
 
Ingen bild

Mikael

25 november 2010 15:57

Visst har du rätt. Alldeles rätt. Försäljningsvärde betyder annars att det skall kunna säljas i stora mängder, vilket ju inte ens för oss som är teknikfreaks går ihop vad gäller surfplattan. Smart-telefonen med touch-teknik ligger bra till däremot, men det är en annan sak. Under nästa år kommer förhoppningsvis läs-plattor med läsvänliga skärmar att bli överkomliga, men än så länge är även de för dyra för att kunna bli en julklapps-hit. Sådant förstår sig tydligen inte HUI på.

Ewa

25 november 2010 17:27

Då vet jag vad försäljningsvärde betyder. Tack!

 
Annie

Annie

25 november 2010 16:03

Men 65 och 75 är ju Ojämnt ;-)

Jag önskade mej en läsplatta i julklapp förra året, men när det väl var dags för Tony att köpa den, så backade jag. Jag är ju himla sugen på all ny elektronik, men den verkade så onödig. Nu kan jag istället ladda ned böcker i min iPhone, men som du säger; inte alls lika härligt och avkopplande som att ha en riktig blädderbok med riktiga sidor och bokmärke.

http://www.peek-a-boos.bloggagratis.se

Ewa

25 november 2010 17:26

Leve pappersboken!

 
Greger

Greger

25 november 2010 16:43

Förra året blev det dock spikmattan som årets julklapp, det var väl första gången som det var en rimligt prissatt julklapp kan man tro.

http://www.brajulklappstips.se

Ewa

25 november 2010 17:25

Det kan jag tänka mig.

 
Marianne

Marianne

25 november 2010 23:40

Årets julklapp lär inte ligga under vår gran. Själv tillhör jag den tråkiga kategorin som sällan eller aldrig har några önskningar på varken julklappar eller födelsedagar. Jag köper det jag behöver efterhand behoven uppstår.
ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards