Direktlänk till inlägg 27 april 2010

Om att vara konstig.......

Av Ewa - 27 april 2010 16:35

......eller att sticka ut eller att vara käringen mot strömmen eller att avvika eller att vägra vara en i flocken skriver Zophie om. Man kan göra det på många olika sätt. Jag försöker aktivt att sticka ut, att säga ifrån, att stå emot, att vägra, att ifrågasätta. Jag mår bra av det. Jag blir stark av det! Jag lär känna mig själv och jag lär mig att våga stå för vad jag tycker även när åsikten avviker. En sorts endorifin-kick faktiskt. Jag har upptäckt att det här med vad som är avvikande är relativt; så'nt jag tycker är strunt visar sig omgivningen reagera starkt på.


Medan jag arbetade var jag inte med på en enda personalfest eftersom jag inte tycker att det är roligt.

Jag har aldrig druckit alkohol och därmed aldrig varit berusad vilket många upplever som provocerande och ofta vill ha en förklaring till (numera säger jag att jag inte kan dricka alkohol pga alla mediciner vilket är sant).

Vi har valt att ha endast ett barn och det valet har framkallat rent löjliga reaktioner.

Jag valde att inte åka upp till Kiruna när min pappa begravdes (de övriga syskonen var där) eftersom min kontakt med pappa inte var mycket att gapa om.

Jag har valt bort kontakten med mina syskon eftersom mitt mående är viktigare än blodsband.

Min man och jag firar ofta semester på var sitt håll.

Jag följer inte längre med i nyhetsutbudet eftersom det får mig att må dåligt då det alltid fokuseras på det eländiga.

Jag har börjat säga ifrån när jag känner mig illa behandlad som jag gjorde av läkaren i februari.

Jag är övertygad om att LKHF är den enda riktigt sunda kosten och jag försöker föra fram budskapet i en fettskrämd omvärld.

Jag nappar inte på alla erbjudanden bara för att de inte kostar mig något extra (det blev många höjda ögonbryn när jag tackade nej till en reflex-väst en gång då jag köpt för tillräckligt många pengar, men jag hade inte användning för en så'n).

Vi har valt att inte bo i hus och tro mig, det sticker ut!

Jag är övertygad om att det finns intelligent liv på någon annan planet än på jorden.

Jag tycker inte om sommaren; den årstiden är alldeles för full av krav.


Fridens.



 
 
Gröngöling

Gröngöling

27 april 2010 17:41

Gud så härligt!
Det är uppfriskande med folk som säger vad de tycker och det är inspirerande också!
Jag ska ruva på en lista på allt "konstigt" som jag gör och står för, eller borde stå för.
Men ibland får jag säga till mina barn: Att vara ärlig är inte att säga vad man menar utan att mena vad man säger. Brutal uppriktighet är inte alltid det bästa. Men jag fattar att det inte är det du menar.

http://grongoling.bloggplatsen.se

 
Jag/Sanna

Jag/Sanna

27 april 2010 18:03

Var på en kurs för många år sedan där det också handlade om att säga ifrån som ett av innehållet. Många ggr brukar jag tänka på den kursen och så rätt jag hade då. Att säga nej kan innebära att man också får sura människor på sig. En del klarar inte heller ett nej. Sedan kan ju ett nej sägas på hundra olika sätt också.
Jag är feg många ggr även fast jag skulle vilja säga rakt ut att -"sluta tjata och -"jag vill inte. Då backar jag och tänker lite till och sedan brukar jag få offra mig och bara för det där dåliga samvetet förstås. Fast det gäller ju inte allt och jag tror att du fattar poängen här. Det är bra att vara stark och våga men då ska man heller inte få dåligt samvete efteråt.

Tack för dina tankar och det värmer inför morgondagen.

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Nannis

Nannis

27 april 2010 18:33

Du är bra! Jag gillar dig, för att du är som du är. I vissa fall lite som mig ;)
kram!

http://nannis.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards