Alla inlägg den 6 april 2010

Av Ewa - 6 april 2010 16:31

Nu är jag rejält kortklippt igen och det är lika ljuvligt som tidigare gånger! Jag har klippt mig hos Rosie i 2 år nu och det känns mer som att jag ska iväg för att träffa min kompis Rosie än att jag ska till frissan; min kompis klipper mig medan vi pratar.    Elin fick sitt hår klippt av en annan frisör och jag tror att hon blev nöjd. Hennes toppar var rejält torra och risiga. Det var bara vi och våra respektive frisörer där den här gången och det var väldigt lugnt och skönt och som gjort för förtroliga samtal.   


Elin och jag åkte tillsammans till Centralen där vi skiljdes åt. Hon skulle shoppa och sedan träffa pojkvännen. Jag skulle handla lite på Hemköp (Mini Baby Bel-ostarna, som jag inte hittar någon annan stans än på Coop dit jag inte kan ta mig utan bil), mitt specialschampo och lite smått & gott på apoteket.


Sist av allt, innan jag åkte hem igen hade jag ett Herkules-uppdrag: hitta en fotoautomat och fota mig själv (isch!) för att fixa nytt id-kort. Först gick jag igenom hela övervåningen på Centralen, men där finns (inte längre någon) ingen fotoautomat. Sedan åkte jag ned till t-baneplanet, men ingen fotoautomat. På mellanplanet fanns en och det kostade 70 spänn för 4 foton. I tior eller femmor. Förstås. På Pressbyrån kunde hon inte växla bort så många tior, men hon sa att det fanns en växelautomat på andra sidan hallen. Det stämde och jag fick mata in en tjuga i taget x 4 för att få de 7 tiorna som jag behövde. Sedan gick jag tillbaka till fotoautomaten och plågade mig själv. Resultatet blev 4 färgfoton där jag blundade på 2 av dem.    Skrutt samma! Om jag fortsätter att gå ned i vikt, så finns det förmodligen anledning att ta nya foton om några månader i alla fall. Herkules-uppdraget är inte färdigt i och med fotograferingen. Eftersom jag inte har körkort och därmed får ett nytt automatiskt, så måste jag hålla koll på mitt id-kort själv och då är det ju kört direkt. Jag upptäckte härom dagen att mitt hade slutat gälla den 7 mars. Ooops.    Det är förmodligen bara riktigt nitiska myndighetsmänniskor som kollar det, men jag kan inte förlita mig på den turen alltför länge. Jag måste ordna ett nytt id-kort. Helst så snart som möjligt, så att jag slipper tänka mer på det. Det finns inga hederliga postkontor längre. Inte ens "Svensk kassaservice" finns kvar. Via internet har jag tagit reda på att jag måste kontakta ett Nordea-kontor för att få ett nytt id-kort. Det finns inga Nordea-kontor i vare sig Salem eller Rönninge. Inte i Tumba heller. Det finns inte ens inne i City. Det finns 2 kontor i Huddinge. Hyfsat nära. I morgon måste jag ringa och höra om de verkligen utfärdar id-kort där. Jag tycker inte om att ha så'nt här hängande över mig, men det värsta - fotograferingen - är i alla fall avklarat.   


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards