Alla inlägg under april 2010

Av Ewa - 7 april 2010 17:29

.....att LKHF, som viktminskningsmetod, fungerar bättre om man behöver gå ned många kilon än om man vill bli av med endast 10 kilo?


Fridens.

Av Ewa - 7 april 2010 17:27

....att ordentlig sömn är minst lika viktigt som kost och motion när man ska gå ned i vikt?


Fridens.

Av Ewa - 7 april 2010 13:05

Tjong! Pang!

Så lät det igår vid 20-tiden i soffhörnet där jag befann mig och efter det kunde jag knappt hålla mig vaken. Jag bestämde mig för att inte kämpa emot utan gick och lade mig före 21! Jag somnade inte direkt, men sovit, DET har jag.


Vid halv 10 gick jag upp och började dagen med att byta marsvinens handdukar inför eftermiddagens burstädning. Sedan släpptes grisarna ut och jag gjorde i ordning te till Elin och mig. Efter frukosten duschade jag och gjorde mitt bästa för att spola bort alla yttepytte hårstrån som alltid blir kvar efter en klippning. Sedan ringde jag banken för att fråga om id-kort. Eftersom mitt id-kort är ogiltigt, så kan jag inte fixa ett nytt genom banken utan måste gå till polisen. Polisen....    Oooo. Det är tur att jag bara har rent mjöl i mina påsar! Förutom det ogiltiga id-kortet, då.  Jag ringde till min närmaste polisstation som är i Flemingsberg (en station närmare än banken i Huddinge) och fick veta att jag måste ha en nära anhörig med mig som kan bekräfta att jag är jag. En anhörig som de kan "slå på i datorn" för att se att vi hör ihop och det är ju förstås Pär, min lille gubbe. Jag ska ha med mig 400 kronor oxå. Foton tar de på plats vilket innebär att jag slängde 70 spänn i en plågsam sjö igår.    Jag frågade Pär när han kan hjälpa mig med detta och det kan han redan idag. Han kommer hem vid halv 15! Snabba ryck! I fortsättningen ska jag hålla sten-koll på giltighetstiden och i fortsättningen ska jag gå direkt till farbror polisen för att skaffa ett nytt.


Svärisarna pratade om ett program på SVT som heter "Kvartersdoktorn" och jag har sett 2 avsnitt på SVT Play. Dr Magnus Karlsson är  P R E C I S  som en läkare ska vara!!! Han borde visas upp som föredöme för medicinstuderande som tänker bli allmänläkare! Om jag inte redan hade en så mysig husläkare, så skulle jag vilja ha dr Magnus Karlsson på Maria-kliniken i Stockholm.   


Fridens.

Av Ewa - 6 april 2010 16:31

Nu är jag rejält kortklippt igen och det är lika ljuvligt som tidigare gånger! Jag har klippt mig hos Rosie i 2 år nu och det känns mer som att jag ska iväg för att träffa min kompis Rosie än att jag ska till frissan; min kompis klipper mig medan vi pratar.    Elin fick sitt hår klippt av en annan frisör och jag tror att hon blev nöjd. Hennes toppar var rejält torra och risiga. Det var bara vi och våra respektive frisörer där den här gången och det var väldigt lugnt och skönt och som gjort för förtroliga samtal.   


Elin och jag åkte tillsammans till Centralen där vi skiljdes åt. Hon skulle shoppa och sedan träffa pojkvännen. Jag skulle handla lite på Hemköp (Mini Baby Bel-ostarna, som jag inte hittar någon annan stans än på Coop dit jag inte kan ta mig utan bil), mitt specialschampo och lite smått & gott på apoteket.


Sist av allt, innan jag åkte hem igen hade jag ett Herkules-uppdrag: hitta en fotoautomat och fota mig själv (isch!) för att fixa nytt id-kort. Först gick jag igenom hela övervåningen på Centralen, men där finns (inte längre någon) ingen fotoautomat. Sedan åkte jag ned till t-baneplanet, men ingen fotoautomat. På mellanplanet fanns en och det kostade 70 spänn för 4 foton. I tior eller femmor. Förstås. På Pressbyrån kunde hon inte växla bort så många tior, men hon sa att det fanns en växelautomat på andra sidan hallen. Det stämde och jag fick mata in en tjuga i taget x 4 för att få de 7 tiorna som jag behövde. Sedan gick jag tillbaka till fotoautomaten och plågade mig själv. Resultatet blev 4 färgfoton där jag blundade på 2 av dem.    Skrutt samma! Om jag fortsätter att gå ned i vikt, så finns det förmodligen anledning att ta nya foton om några månader i alla fall. Herkules-uppdraget är inte färdigt i och med fotograferingen. Eftersom jag inte har körkort och därmed får ett nytt automatiskt, så måste jag hålla koll på mitt id-kort själv och då är det ju kört direkt. Jag upptäckte härom dagen att mitt hade slutat gälla den 7 mars. Ooops.    Det är förmodligen bara riktigt nitiska myndighetsmänniskor som kollar det, men jag kan inte förlita mig på den turen alltför länge. Jag måste ordna ett nytt id-kort. Helst så snart som möjligt, så att jag slipper tänka mer på det. Det finns inga hederliga postkontor längre. Inte ens "Svensk kassaservice" finns kvar. Via internet har jag tagit reda på att jag måste kontakta ett Nordea-kontor för att få ett nytt id-kort. Det finns inga Nordea-kontor i vare sig Salem eller Rönninge. Inte i Tumba heller. Det finns inte ens inne i City. Det finns 2 kontor i Huddinge. Hyfsat nära. I morgon måste jag ringa och höra om de verkligen utfärdar id-kort där. Jag tycker inte om att ha så'nt här hängande över mig, men det värsta - fotograferingen - är i alla fall avklarat.   


Fridens.

Av Ewa - 5 april 2010 20:54

LKHF funkar!

Jag fortsätter att gå ned i vikt.

LKHF ger inte känslan av att jag går miste om något som t.ex VV gjorde.

I morgon ska jag klippa av håret.

Jag mår riktigt BRA!


Fridens.

  

Av Ewa - 5 april 2010 16:20

Efter 2 veckor med LKHF.


Sammanlagd viktminskning: 1,9 kg (trots att det inföll i mensperioden).

Träning: någon enstaka stöpplig promenad pga ryggproblem till följd av fall i trappa den 23 februari.


Kost: inte strikt så till vida att jag dricker juice på morgonen till medicinerna, har socker i teet och tar 1- 2 drickyouhurt(ar) om dagen. Jag äter Wasa Fiber Plus som innehåller 5 g kolydrater/skiva. Jag har ätit en Fazer Blå chokladkaka/vecka som jag delade upp på fredag och lördag.

Jag har uteslutit pasta, ris, potatis, flingor, "vanligt" bröd, frukt och Pepsi Max. Jag har dragit ned på grönsaker, youghurt och mjölk; mjölk har jag bara i teet, men tycker om att dricka det till maten ibland.

Jag har ätit mycket smör (Bregott), ost och ägg.

Jag har lyckats hålla mig ifrån avvikelser/fusk.


Mående: magen har lugnat ned sig. Jag har känt ordentligt sötsug vid endast 2 tillfällen. Jag upplever det som att jag har något mer ork än jag brukar ha trots att ryggbesvären har dragit ned mitt tempo. Viktminskningen gör att jag mår bra psykiskt och känner mig mer positiv. Faktumet att jag har förbättrat mitt blodfetts-värde samt kunnat ta bort statin-medicinen känns rent trimfatoriskt!


Funderingar: jag har aldrig tidigare bantat. Jag gjorde ett enda seriöst försök med Viktväktarna för 6 år sedan (och gick ned ca 15 kg). Tack vare att jag inte har fastnat i någon jojo-bantnings-karusell, så är min kropp mottaglig för ett nytt viktminskningsförsök. Tack vare att jag inte har jojo-bantat, så är min kropp inte så känslig för kolhydrater och det är det som gör att jag går ned i vikt trots socker i teet och trots choklad. OM det skulle haka upp sig, så har jag områden där jag kan dra in ytterligare - jag har svängrum vilket känns väldigt bra. Jag är övertygad om att det faktum att jag slutade med min statin-medicin (23 mars) innebär att viktminskningen äntligen kan komma igång!


Fett-fridens på er, bloggare!

Av Ewa - 5 april 2010 13:21

Jag var på toaletten vid 7-tiden. Då vräkte snön ned. Det var alldeles vitt ute. Jag skyndade tillbaka till sängen och somnade om. Det fanns ingen vettig anledning att gå upp kändes det som. Jag sov till 12! Till och med Elin var uppe före mig vilket är ett under en ledig dag. Jag har inga planer idag mer än att fortsätta tvätta både det i tvättkorgen och mig själv. Jag har fortfarande inte ätit någon frukost eller snarare lunch och jamasen är fortfarande på. Håhåjaja.


I morgon ska både Elin och jag klippa av vårt långa hår. Vad det ska bli skönt! Jag har ett mindre trevligt uppdrag oxå: hitta en fotoautomat och fota mig själv för ett nytt ID-kort. Fy, tusan vad jag avskyr så'nt!!


Fridens.

  

Av Ewa - 4 april 2010 18:38

Det går så bra med LKHF.

Det känns inte läskigt att det är vägning i morgon igen.

SVT Play har sina fördelar.

Jag MÅSTE inte ta till värktabletter för ryggen.

Korsordslusten är tillbaka - ett bra sätt att träna hjärnan och få tiden att gå.


Fridens.

  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards