Alla inlägg under juli 2009

Av Ewa - 4 juli 2009 16:30

Internet var ur funktion hela gårdagen. Vi har även TV och telefoni via bredband. Det enda som fungerade hos oss igår var våra respektive mobiltelefoner. Jag får MYCKET vatten på min teknikfientliga kvarn. Nu handlar det inte om att det är irriterande när internet inte går att komma åt eller att jag inte kan spela in filmer i vanlig ordning. Personligen har jag inget vansinnigt viktigt som jag inte klarar mig utan, men när ALLT ligger nere, så kan vi inte betala räkningar. Vi kan inte ta emot mail. Vi kommer inte åt banken. Vi kan inte ringa vanligt, varken utgående eller inkommande samtal.


Godtar diverse företag att man inte har kommit åt internet ifall en räkning inte blir betald i tid? Till exempel. Vad finns det för alternativ till alla dessa datortjänster? Finns det någon möjlighet att välja bort datorn, att sköta alla sina ’affärer’ via telefonen som man gjorde för bara 10 år sedan? Förresten så fungerar ju inte vår vanliga telefon…..


Det FANNS fördelar med att Televerket skötte telefonin och Vad-de-nu-hette skötte televisionen.


Hela dagen alltså. När Pär ringde ComHem, så kunde de inte lämna något annat besked än att de har haft driftstörningar i vårt område hela dagen och dessutom kunde de inte lämna någon som helst tidsplan för när det kan vara åtgärdat!


Jag gillar inte det här. Samhället är fruktansvärt sårbart när allt hänger på internetuppkopplingen.


Ofridens.                                         
                                                  
                   

Av Ewa - 4 juli 2009 16:01

Här är jag!! Vi har varit utan internet sedan natten till torsdag. Först nu kom det igång. Jag skriver senare idag. Det värmer att ni har saknat mig!


Fridens.


PS. Kolla www.kristallrummet.se

Av Ewa - 1 juli 2009 22:14

Tacksamhetsribban höjs ytterligare....


Det har varit svalare idag.

Det var skönt att vila (från träning).

Dagen har inte känts så lång tack vare att jag sov längre.

Nya smycken från Kristallrummet är på g.

Min 'nya' hjärtegris.


Fridens.

Av Ewa - 1 juli 2009 16:15

Vid 8-tiden var jag på toaletten. Jag hade gett mig 17 på att sova längre idag, så jag gick och lade mig igen fast jag HADE orkat vara uppe. Efter ett tag hade jag somnat igen och sov till halv 11 då jag gick upp, släppte ut grisarna och gjorde en kanna te. Visserligen är det skönt att slippa den konstanta tröttheten, men i den här värmen blir dagarna låååååånga när jag går upp tidigt och sedan inte orkar göra speciellt mycket. Idag känner jag mig lätt sänkt av förkylningen; en ganska jobbig torrhosta.


Det var en lättnad att dra upp rullgardinen och se himlen knökfull av moln! Vilsamt mulet och det kändes ordentligt svalt i hela lägenheten och det var knappt +21 - det gick att andas igen! Närmare 14 sprack molntäcket upp (2 timmar senare än SMHI:s prognos) och graderna ökar. Luften känns fuktigare idag och det gillar jag inte! Jag föredrar den torra värmen.


När jag hade druckit mitt morgon förmiddagste, så städade jag buren. Lunch med Elin och så har jag målat lite. Vi ska ju ha (Elfa-)skenor + konsoller i samma färg som fondväggen och igår målade Pär det första varvet på några, så att vi kan sätta upp dem till helgen för att se hur det blir och för att lättare kunna bestämma hur många hyllplan vi egentligen behöver. Idag målade jag det andra varvet. Ungefär samtidigt med att vi började måla vardagsrummet, så var Pär på Clas Ohlson och av en händelse hittade han hyllplan i ek som visade sig vara precis det vi letade efter fast vi inte visste det! Vi visste att hyllplanen INTE skulle vara vita eller mörkt bruna och definitivt inte furu. Ek är dessutom ett hårt material och det är inte fel i en hylla. Jag har även kommit fram till att jag vill ha samma sorts hyllsystem på varje sida av skänken som står där Mitt Bord stod förut och nu ska jag gå igenom allt som ligger huller om buller i de 2 Billyhyllor som fortfarande finns kvar (men som Myrorna ska få) och på golvet framför skänken. Jag ska försöka räkna ut hur många lådor (IKEA:s 'Kassett') och i vilka storlekar som behövs att förvara allt i för jag vill ha så lite som möjligt framme för det samlar bara damm. Ett rent nöje, tycker jag! :-) Bilder kommer så småningom.


Fridens.


Av Ewa - 1 juli 2009 11:57

Ibland tittar jag på HUR folk har hittat till min blog. En referens som alltid finns på listan och som jag tycker är kulig är att någon har sökt på ordet 'badbrudar' och hittat hit tack vare den här bilden.



Badbruden heter Mysan och finns, tyvärr, inte med oss längre. Hon dog för snart ett år sedan, men hon var FIN!


Fridens.

Av Ewa - 1 juli 2009 11:40

Idag är det en jubileumsdag!!

Vi har bott 10 år i vårt paradis!!

Ett decennium och fler ska det bli för vi har flyttat för sista gången!


På fredag ska vi in till Stockholm och jag undrar om vi inte ska ha ett dubbelfirande av paradis och gymnasieintagning då.


Fridens.

Av Ewa - 1 juli 2009 11:32

Enligt nedräkningen på 'Mugglenet.com', så är det nu 13 dagar och 12 timmar kvar till premiären av 'Harry Potter och halvblodsprinsen'. 13  D A G A R !! Alldeles nyssens var det 8 MÅNADER! Nu är det 13  D A G A R !! Dra mig baklänges på en liten vagn! Det är Harry Potter & Co och endast Harry Potter & Co som kan få iväg mig till en biograf.


Fridens.

Av Ewa - 1 juli 2009 11:23

Det är drygt 3 månader sedan som jag var tvungen att avliva Tösen, min allra goaste hjärtegris. Härom dagen bytte jag skrivbordsbakgrund från Tösabiten till en vallmovas. Vi har 7 små grisar nu och jag känner att jag vill ha en alldeles speciell hjärtegris, en tronföljare till Tösen och nu har jag gjort mitt val. Ellen (till höger). Liknande färger, liknande temperatment och samma snälla ögon.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards