Alla inlägg under juli 2009

Av Ewa - 14 juli 2009 09:06

Jag har börjat hålla koll på mitt väder på DN:s hemsida där jag kan precisera in det till mitt område och det stämmer väldigt bra. Enligt denna precisa väderprofet, så ska det regna idag. Inte mig emot. Jag är trött. Nu ska jag koka 2 frukostägg och en kanna te och sedan......jaa......det kommer ju en dröse med filmer........en tupplur - sååååå lockande.......plocka med röran i vardagsrummet..... Möjligheterna är oändliga! :-P


Fridens.

Av Ewa - 13 juli 2009 20:00

Dagens promenad.

Dagens PERFEKTA SOMMARVÄDER.

Dagens marsvinsgos.

Dagens hyllmontering.

Dagens förbättrade karaktär (inget godis, inga kakor).


Fridens.

Av Ewa - 13 juli 2009 12:17

Jag vaknade med lätt huvudvärk och en snuvig känsla. Grisarna fick frukost och uppförde sig i vanlig ordning som om de inte hade fått mat på en vecka, men det är BRA när de gör det för det kommer automatiskt upp en röd flagga när ett marsvin inte rusar fram till maten eller till höet. Även Lillan Ludd-ätare var med på noterna. :-)




Jag har gått upp i vikt igen och är tillbaka på tresiffrigt och även om det är tungt (i dubbel bemärkelse), så har jag ingen att skylla på och jag vet varför jag har gått upp de förlorade kilona. Jag har inte ätit som jag borde. Svårare än så är det inte, så idag börjar Baxning Tillbaka På Rätt Spår. Skrutt samma för vilken gång i ordningen; huvudsaken är att jag orkar försöka igen. Och igen. Och igen...... Det är ÄNNU tråkigare med mat när jag är ensam. :-P


Promenad. 85 minuter i det PERFEKTA SOMMARVÄDRET. ;-) I början av promenaden kändes det inte bra. Trött och tungt. Skulle jag lyssna på kroppen och vända om? Åtminstone tur och retur Konsum. Jag fortsatte för jag visste att det skulle komma ett vägskäl där jag kunde bestämma mig. Vägskäl numro 1: korta av eller förlänga? Jag förlängde eftersom orken var på väg tillbaka efter att jag klarat av en mindre mysig backe.

Vägskäl numro 2: korta av eller förlänga? Jag förlängde igen för nu hade jag fått upp ångan!

Vägskäl numro 3: korta av eller förlänga? Det hade bara gått 45 minuter sedan jag gick hemifrån och det räckte inte kände jag, så jag förlängde ännu en gång.

Vägskäl numro 4: korta av eller förlänga? Här svängde jag till vänster och valde att korta av eftersom jag måste ha ork kvar att bära hem varorna från Konsum (det är en nackdel med att vara ensam hemma en längre tid - ett evinnerligt släpande på Konsumvaror). Nu har jag varit hemma ett tag och fyllt på vätskedepåerna och upptäcker ett 5:e vägskäl! Badrummet eller vardagsrummet; dusch eller tupplur (jag blev tvärtrött!)? Det blir duschen!


Fridens.

Av Ewa - 13 juli 2009 12:09

Det finns 2 ord som jag undviker att använda: perfekt och expert. Jag tycker inte om de orden. De är sådana ytterligheter och ger oss vanliga människor mindervärdeskomplex. Det finns undantag från varje regel, så ock från denna.


IDAG  ÄR  DET  BANNE  MIG  PERFEKT  SOMMARVÄDER!!


Ja, djävlar i min lilla låda! (Jag undviker även svordomar, men sådana här ovanliga händelser kräver kraftuttryck.)


Det är +20.

Det blåser i form av fläktar då och då.

Solen skiner.

Himlen är sommarblå och full av stora, bulliga moln som ibland skymmer solen och ger behaglig svalka.


Jag upprepar:

IDAG  ÄR  DET  BANNE  MIG  PERFEKT  SOMMARVÄDER!!


Fridens.

Av Ewa - 13 juli 2009 08:57

Måndagen den 13.

Bra mycket läskigare än fredagen den 13.

Jag har aldrig gillat måndagar vidare värst och de blir inte bättre när de kommer den 13.....


Fridens.

Av Ewa - 12 juli 2009 20:58

Jag är på god väg att vända dygnet rätt igen.

Jag sover ovanligt gott trots att jag är ensam.

Nästa burstädning är inte förrän på torsdag.

Det är prima liv med marsvinen; fullare rulle än vanligt. ;-)

Äggröra och falukorv.


Fridens.

Av Ewa - 12 juli 2009 16:34

Andra varvet på Konsoller & Co är målat.

Buren har blivit storstädad inklusive skurad med såpa och rengjorda vattenflaskor.

Krukväxterna har återigen blivit räddade undan en enkel biljett till soporna. Det vore kanske enklare att vattna dem med jämna mellanrum i stället för dessa nödutryckningar?


Fridens.

Av Ewa - 12 juli 2009 09:10

Marianne skriver om vindspel idag och det gör jag med! När vi var i Göteborg för flera år sedan, så promenerade vi i stadsdelen Haga. Där fanns en affär som skyltade med vindspel med delfiner. Jag har alltid älskat delfiner och kände att detta vindspel MÅSTE jag ha! Sagt och gjort. Själva modellen är som de på bilden (som jag lånade från www.blagungan.se) och trädelarna på mitt vindspel är av balsaträ och den översta och nedersta i form av delfiner. När vi kom hem, så stegade jag ut på balkongen och hängde upp vindspelet på en krok. Plinge-linge-ling, sa vindspelet när vinden kom och hälsade på. Ända sedan dess har Pär och jag varit oense om detta vindspel. Han plockar ned det av de mest skilda anledningar: det BLÅSER för mycket, det LÅTER för mycket och tänk om grannarna blir störda, han tar alltid in spelet för natten och påstår att han blir stressad av ljudet. Det sista argumentet kan jag väl inte säga så mycket om mer än att alla är olika, men vindspel har bl.a 2 syften: avslappnande och så skrämmer de bort onda andar. Nu när jag är ensam, så hänger vindspelet där ute dygnet runt och som extra förstärkning har jag en drömfångare vid min sida av sängen och en liten ängel i rosenkvarts och så sover jag ju gott oxå!


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards