Alla inlägg under juni 2009

Av Ewa - 21 juni 2009 18:11

Jag är trött. Tröttare än trött och vansinnigt te-sugen.


Elin och jag knallade runt i affärer i 4 timmar. Åt på Mc D. Body Shop-prylar som kostade så pass mycket att jag fick en snygg strandväska på köpet. På KappAhl impulsköpte jag en blus på rea och en top på o-rea. Mitt specialschampo och några saker från Apoteket inhandlades oxå. Elin hade ovanligt mycket pengar och kortet gick varmt när det fick åka upp och ned i plånboken hela tiden.


"Om Gud" av Jonas Gardell var inte vad jag hade väntat mig. Herr Gardell är troende och han kan sin bibel. Jag vet inte om det är så intressant.....eller så är det bara fel bok för mig just nu. Jag ska försöka med "Igelkottens elegans" i stället.


Jag hade mitt handledsstöd på hela tiden medan vi shoppade dels för att det ger ett skönt stöd och dels för att komma ihåg att inte belasta handen. Den gör mindre ont idag, men det finns inte en chans att jag kan styrketräna med den i morgon.


Fridens.

Av Ewa - 20 juni 2009 21:50

Känslan av nyskurade golv mot bara fötter.

Vi har fått tillbaka hallen igen nu när Pär har forslat bort massor av emballage och annat skräp.

Känslan efter ett väl utfört (städ)arbete.

Ingen värk trots en tung dag!


Fridens.

Av Ewa - 20 juni 2009 21:26

"Heja, Pettsson   Ewa, du är bäst!

Städar bättre än en häst"


Sagt av katten Findus.



Dra mig baklänges vad jag har städat och fejat och gnott idag! 6 timmar tog det uppdelat i 2 stycken 3 timmarspass. Så här rent har vi inte haft det sedan vi flyttade in i lägenheten för 10 år sedan! Köket allena upptog det första 3 timmarspasset. Alla golv är skurade och det är så skönt att gå barfota då. :-)  Marsvinen har fått prova på det hårda livet som de flesta marsvin nog lever. De fick nämligen inte komma ut förrän framåt 15-tiden och då tog det ett tag innan de fattade att burdörren var borta.


Jag stekte 5 skivor falukorv och gjorde äggröra på 2 ägg till det och det utgjorde min lunch. Det var gott och det mättade kanonbra. Den här veckan har jag inte ätit en endaste brödsmula, inget ris och ingen pasta. Färskpotatisen är svår att motstå, men det har inte varit några större mängder. Sockret är svårare att komma undan och jag har ätit godis, så gott som varje dag, men jag känner att suget minskar ordentligt. Det är något på gång i kroppen - det känns! Jag tänkte på det medan jag gnodde omkring med rengöringsmedel och trasor för jag var inte alls trött på samma sätt. Det var först när jag tog det allra sista i hallen som tröttheten kom, men jag hade inte ont i vare sig knäna eller ryggen (handen kommer att protestera högljutt i någon dag). Efter middagen duschade jag och gjorde te och sedan såg vi en film och det var ljuvligt att sjunka ned i soffan och jag trodde nog inte att jag skulle komma ur den något mer idag, men när filmen var slut, så kände jag mig lagom utvilad igen och jag HAR INTE ONT mer än i handen. Det är absolut LKHF-maten som har börjat göra sitt för i och med renoveringen och allt regn, så har jag inte tränat någonting. Fantasktiskt!


Jag kommer inte att läsa färdigt "Den andra systern Boleyn". Den höll inte för ett läsuppehåll på en vecka; jag har hållit på för länge och den är inte längre intressant. Nu ska jag i stället se vad Jonas Gardell har att säga om Gud.


I morgon ska Elin och jag shoppa.


Fridens.

Av Ewa - 19 juni 2009 20:50

Jag mår bättre idag.

Jag har skrattat mycket.

Marabous choklad Amigo.

Våra marsvin. Igen. Alltid. Särskilt idag.


Fridens.


Av Ewa - 19 juni 2009 20:47

Här är de till slut, samlade på en och samma bild med alla nosar mot kameran: 7 små grisar. Våra älskade marsvin!


Fridens.


PS. Vi hade MÅNGA handdukar under för att undvika kissfläckar i nya soffan och det gick bra. 2 timmar senare hade Pär satt en chokladfläck i en annan del av den nya soffan. Suck.

Av Ewa - 19 juni 2009 20:39

En otroligt skön låt från en höjdarfilm. "Go to sleep you little baby" ur "O, brother where art thou?".

Av Ewa - 19 juni 2009 13:17

Pär och jag gick iväg på promenad. När vi gått i 3 minuter så sa det "splatt!". Först trodde jag att det var en fågelusling som lämnat ett minne, men det var en regndroppe. En STOR regndroppe. Eftersom vi hade möjlighet att välja då vi inte hunnit så långt hemifrån, så gick vi direkt till Konsum som vi annars hade planerat att avsluta promenaden med. "Splatt, splatt, splatt, splatt och plask." Regndroppar som var så stora att de innehöll 1 liter vatten vardera. När vi kom ut från Konsum, så hade det slutat att plaska, men vi hann knappt innanför hemdörren innan det började forsa igen. Jag har inga som helst krav på midsommarvädret, men jag har EN fråga: var f-n är åskan??!!! Temperaturen har sjunkit med flera grader som den alltid gör vid åskskurar, men VAR ÄR ÅSKAN??!!!! Jag vill ha mörker och muller, blixtar och dunder. >:-(


Jag mår bättre idag. Magen är bra igen. Liiiiite huvudvärk, men spänningsvärken i nacken har släppt. Handen är bättre även om den inte är helt bra.


Nu är Elin helt färdig med sitt rum förutom att sätta upp tavlor och det är ursnyggt! Hon har fått ett väldigt fiffigt datorbord vid namn Ludvig som består av en låda som skruvats fast på väggen. Det har en utfällbar skiva för laptopen, ett litet hyllplan och hål för alla dessa sladdar. Nu vet vi var vi har henne för antingen kommer hon att sitta i den nya soffan eller så finns hon i sitt nya rum. ;-)


För ögonblicket finns det inget mer att göra vad gäller renoveringen och jag känner mig lite rastlös efter att ha pysslat med det varje dag i en veckas tid, men jag får passa på att vila handen. Det är ju trots allt midsommarafton. I morgon har jag bestämt att HELA familjen ska städa HELA nedervåningen HELA långa dagen för på något sätt måste resten av nedervåningen matcha de 2 renoverade rummen och eftersom vi inte kan renovera mera (just nu), så får vi snygga till det befintliga i stället. Till och med utsidan av huset har ju snyggats till!


Midsommar-fridens alla bloggers!

Av Ewa - 18 juni 2009 12:17

En dålig natt med hosta och plural i wc-besök.

Somnade med spänningsvärk i huvud och nacke och vaknade med den samma.

Ont i magen.

Illamående.

Överdj-t ont i handen! HELA handen. Det är svårt att ens hålla i ett glas. Jag kan inte göra NÅGONTING när handen är så här. Ingenting. Det blir säkert glada tillrop när jag säger att jag varken kan laga någon middag idag eller diska.

Pär och Elin åkte till IKEA själva medan jag låg och sov.

Jag har inte ätit någonting än och jag kan inte påstå att jag är sugen på något heller, men lite youghurt borde gå ned.

Det är inget kul idag.....


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards