Alla inlägg under juni 2009

Av Ewa - 29 juni 2009 20:40

Jag är 6 hg lättare.

Sandalerna kostade bara hälften av det jag var beredd på.

Jag mår inte längre lika dåligt av den här sortens värme (+28 idag).

Jag ska börja lyssna på en ny CD-bok: "Lilla hjärtat" av Sophie Hannah med Mirja Turestedt som uppläsare.


Fridens.


Av Ewa - 29 juni 2009 20:27

Någonstans idag såg jag reklam för en web-sida där man kan diskutera om gud finns eller inte. Jag imponerade på mig själv genom att komma ihåg att jag sett reklamen tack vare att någon i en tv-serie pratade om gud. På sidan finns ett test som vill visa i hur hög grad samhället och värderingar påverkar hur vi lever våra liv. Det testet gjorde jag och jag kände mig stolt, faktiskt, när det visade sig att jag lever som jag lär! Jag är en sann humanist, enligt testet. Jag tror inte på att det finns någon gud. Jag förnekar å det bestämdaste att det finns en gud. Jag är döpt eftersom jag inte hade så mycket att säga till om när jag var 5 månader gammal, men jag är inte konfirmerad, jag gifte mig borgerligt och jag har gått ur svenska kyrkan. Elin är inte döpt och hon valde bort konfirmationen. Jag firar jul, men det är oxå det enda.


Jag tycker att testet var intressant och då inte bara för att resultatet tilltalade mig utan även för att det är ett seriöst test. Jag fick tänka efter och inte bara klicka på ett svar. Det var på sätt och vis lika upplysande som DN:s test inför EU-valet. Gör det du oxå!


Fridens.


Bilden visar Kiruna kyrka i vinterskrud och där döptes jag i augusti 1965.

Av Ewa - 29 juni 2009 16:20

Besöken hos dr Levaxin är på sätt och vis bakvända. Jag åker dit och pratar med honom (idag till exempel). Sedan får jag blanketten för provtagning och går ned till labbet. Idag stack lab-damen mig först i vänster arm, men där fick hon inte ut en endaste droppe! I högra armen gick det bättre. På onsdag ska dr Levaxin ringa angående provresultatet. Sköldkörteln har tydligen blivit ännu litet slöare och därför har jag fått öka Levaxin-dosen något.


Promenaden tillbaka till Stadions t-banestation var.....vidrig är ett passande adjektiv. Jag gick längs med yttermuren på Stadion. Inte en tillstymmelse till skugga och med tung lunch-trafik några meter bort. Det är sällan mysigt nere i t-banan, men så'na här dagar är det skönt med mörker och instängd svalka. Jag åkte till Östemalmstorg och knallade upp längs Kungsgatan till nummer 19 där en Scholl-butik ligger. Jag kan inte minnas att jag har varit in i den tidigare utan har bara lagt på minnet att det kan vara bra att veta att den finns där. De hade upp till 50% rea och jag fick faktiskt tag i precis den sandalen som är på bilden för knappt 450 kr! Sandalen har en gel-kudde i hälpartiet som dämpar. Sköna och ursnygga! Jag impulsköpte en salva mot hård hud oxå. Det finns alla möjliga hjälpmedel för ömfotingar. Förutom fotbad, fotfilar och salvor, så finns det diverse inlägg och skavsårs-förhindrare och till och med tåledsstöd.


Om det inte hade varit så infernaliskt varmt, så hade jag passat på att promenera tillbaka till Centralen, men nu ville jag ned i mörkret och den instängda svalkan och tog t-banan från Hötorget. Jag hade turen att åka i de allra nyaste pendeltågsvagnarna båda vägarna, men på hemvägen, så kändes det att luftkonditioneringen absolut fungerade. Aaaah.....


Fridens.


PS. Jag har blivit av med ytterligare 6 hg. :-)

Av Ewa - 28 juni 2009 10:54

Jag har alldeles nyssens kommit hem från en VARM promenad på 85 minuter. Jag stack iväg tjugo över 9 i hopp om att förmiddagssvalkan skulle skydda mig och det gjorde den kanske. När jag gick var det +23 och nu är det +26. Temperaturen har stigit med 3 grader på en och en halv timme! Det är alltid skönt att komma ut och iväg, men idag kändes benen tunga och det var svårt att få upp någon riktig fart och så ska jag inte ens nämna vilken hastighet jag hade i uppförsbackarna... Förmiddagens långa skuggor var sköna, men mot slutet kom jag ut i ett soldränkt parti och det sa bara SMACK! när solvärmen träffade mig rakt framifrån. Uäääh! Jag älskar alltid att komma hem och just idag var det mörkt och svalt och i köket väntade 7 fyrbeningar på sällskap. Lycka!



På dagens program står burstädning och byte samt tvätt av lakan. Pär och jag har varit lätt oense om dagens middag. Jag insisterar på kebab eller liknande eftersom jag inte har lust att laga mat idag ovanpå allt annat och värmen. Han föreslog ugnsfalu. Drömma går ju.... Svägerskan är med i bilen eftersom hon ska tillbaka till arbetet och då kan ju hon äta med oss innan hon byter till pendeltåget mot Stockholm. Om jag känner min gubbe rätt, så skäms han förmodligen för att vi inte bjuder på Ordentlig Hemlagad Mat. Bah!


Fridens.


PS. Apropå små skillnader hit och dit, så förekom ett vitsigt meningsutbyte i ett avsnitt av "House". Dr Foreman sa att syremättnaden var x % och att det handlade om endast 1% felmarginal. Dr House replikerade att om skillnaden i patientens DNA hade varit endast 1%, så hade patienten varit en delfin. Moaahahahahahaaa!!!


Av Ewa - 28 juni 2009 09:00

Varför har folk börjat lägga till ett 't' i slutet av ordet 'strax'????

Det ska inte vara ett 't' i slutet av det ordet.

'Straxt'.

Näää!


Fridens.

Av Ewa - 27 juni 2009 21:56

........vad man får ut av att kommentera ett inlägg med att skriva "Käften Kärring!"??


*sorgligt...*

Av Ewa - 27 juni 2009 21:51

Det har varit skönt att inte göra något; vila i värmen.

"Karamellskorna".

I morgon kommer Pär OCH Elin hem igen.

Den nya soffan är bekväm att lura i. ;-)


Fridens.

Av Ewa - 27 juni 2009 21:43

Jag lyssnar på en sprillans ny CD-bok som heter "Karamellskorna" och är skriven av Joanne Harris. Vilken härlig berättelse!! Mirja Turestedt läser lysande.


"Karamellskorna" är en direkt fortsättning på "Chocolat". Jag har den boken, men jag läste aldrig ut den. Den var inte bra, men jag kan inte komma ihåg varför jag inte tyckte att den var det. Jag tyckte heller inte om filmatiseringen med Johnny Depp i en av rollerna och med Lasse Hallström som regissör. När det gäller boken, så undrar jag om det kan vara så att jag inte kunde greppa den vaga magin? Vianne Rocher var ju faktiskt en häxa även om det inte var lika uttalat som i t.ex Harry Potter. Jag tänker ge boken en chans till även om det innebär att jag tar dem i o-kronologisk ordning.


För tillfället läser jag "Herrgården" av Anna-Karin Palm. Den är på knappa 200 sidor och är väl hyfsad. Det verkar som jag har kommit in i en period av idel litterära nitlotter. >:-(


Fridens.


PS. Det är hemskt vad jag blir sugen på choklad när jag lyssnar på den här boken.....

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards