Alla inlägg under juni 2009

Av Ewa - 11 juni 2009 09:10

Varför jag inte åkte till optikern trots att jag har tjötat så mycket om det.


Den officiella versionen: huvudvärk, hosta och allmän hängighet.


Den SANNA versionen: jag fegade ur. Ingen bra 'magkänsla' och det är viktigt för mig.


Fridens.

Av Ewa - 10 juni 2009 21:59

Den känsla som en RIKTIGT BRA film lämnar efter sig (Benjamin Button).

Det ska bli roligt att få komma hemifrån i morgon.

Det var så skönt att duscha idag.

Nu har blåsorna torkat ihop.


Fridens.

Av Ewa - 10 juni 2009 15:08

I natt sov jag TUNGT utan någon särskild anledning. När jag sover tungt, så byter jag inte ställning - jag ligger där som en död sill. När jag ligger som en död sill i flera timmar, så får jag ont i ryggen, i ryggmusklerna. Den här gången hade jag så pass ont att det satte spår i det jag drömde vilket resulterade i att jag gick omkring, i drömmen, med ryggont och åt den ena Ipren efter den andra utan att det hjälpte. När jag vaknade krånglade jag mig ur sängen medan ryggmusklerna skrek i protest, men jag visste att den sortens värk inte behöver Ipren utan bara att jag kommer upp och igång. Det gjorde ont och jag hasade iväg från sovrummet, men efter ett tag kunde jag röra mig som vanligt igen.


Idag kom "Benjamin Buttons otroliga liv" i brevlådan. En film på 2,5 timme som Elin har sett på bio och som jag är väldigt nyfiken på, så ikväll blir det film! Jag tror att till och med Pär kan tänka sig att se den; den är inte läskig och den är sex-fri. ;-) Filmen bygger på en berättelse av F Scott Fitzgerald.


Nu när jag vet att min bärbara dator kommer att orka med "Sims 3", så har jag beställt det från Discshop och det kommer i morgon. Jag har inte spelat det gamla Sims på många månader nu och är riktigt sugen! Det är första gången som jag inte förhandbeställde spelet, men bättre sent än aldrig.


I morgon ska jag till optikern, "Specsavers" för att kolla synen och för att prova nya bågar. Kul, kuligare, kuligast!



Fridens.

Av Ewa - 9 juni 2009 23:04

Huvudvärken har äntligen släppt.

Det var trevligt att träffa svärfar.

Maten blev god.

Nya glasögon på gång.


Fridens.

Av Ewa - 9 juni 2009 18:18

Jag vaknade med huvudvärk. Jag tycker inte om att vakna med huvudvärk för den sortens huvudvärk brukar vara seglivad och det var den. Den ÄR seglivad för den är fortfarande kvar om än något försvagad. Jag tog en Ipren på fm:n utan effekt och jag ska ta en till ikväll med hopp om att den hjälper. Jag har mått kymigt hela dagen. Det är nog en förkylning på gång.


En innedag. Jag tömde den sista låga Billy-hyllan och tog ned de sista tavlorna. Jag väntar otåligt på att det ska bli fredag! Svärfar körde från Öland idag och ska vara i Stockholm en vecka pga diverse möten med mera. Han stannade till här för att parkera bilen hos oss och vi bjöd på middag. Det visade sig att han är intresserad av de 2 låga Billy-hyllorna samt TV-bänken.


Roligare än så blir det inte idag.


Fridens.


PS. Nu har skattepengarna anlänt, så nu tänker jag beställa tid hos optikern. Ålrajt!!



Av Ewa - 8 juni 2009 16:23

Elin har gått ut grundskolan. Den lagstadgade utbildningen är över för hennes del. Nu MÅSTE hon inte gå i skolan mer. Jag har raderat 2 nummer i min mobil; numret till skolexpeditionen och numret för sjukanmälan. Det sista numret har använts ofta under det gånga skolåret. Hennes slutbetyg är BRA, riktigt BRA. Av fjorton ämnen fick hon VG i 8 och resten är G. Hon fick till och med behålla godkänt i idrott trots att hon bara har 'suttit bredvid' den här terminen. Hon har kämpat bra, min snorpa, speciellt med tanke på hur det såg ut för bara 5 månader sedan. Grundskolan är avklarad till slut. En era är till ända.


Jag har känt mig kymig idag. Mensvärk, trött och frusen. Jag låg i soffan och kurade ett par timmar. Slumrade till oxå. Jag trivs inte med styrketräning när jag har mens, så därför åkte jag inte till SATS idag. Det fungerar bättre med promenader, men kroppen sa nej till det med.


Nu när Pär inte behöver skjutsa Elin till skolan längre, så kan han åka till arbetet i ottan för att sedan komma hem tidigt och just idag träffades vi på Konsum redan halv 16 för veckohandlingen. Han och jag ska äta grillad kyckling och potatissallad till middag. Elin ska träffa kompisar.


Jag läste ut "Den första hustrun" igår och den var väldigt bra! Ikväll ska jag börja läsa fortsättningen, "Den andra systern Boleyn".


Fridens.

Av Ewa - 8 juni 2009 16:13

Underrubrik: Jag är gift med en 'dramaking'.


Svaret från Myrorna på frågan när de kan hämta våra möbler blev att de inte kan det för de har inga hämtningar där vi bor. Meh! Pär har lätt att stressa upp sig och det här beskedet drog igång honom på nolltid.

"Kan du kolla med IKEA om vi kan avbeställa soffan?"

"Nä" svarade jag "det tänker jag inte göra." svarade jag. Nu när jag ÄNTLIGEN har en ny soffa nästan runt hörnet, så släpper jag inte taget så lätt!  "Ring Myrorna i stället och kolla om vi kan lämna in möblerna så länge vi själva kör dit dem, så kan vi hyra en släpkärra till det."

"Hm. Nja... Ok, jag gör väl det då..."


En kort stund senare kom ett litet mail från Pär om att det inte är några problem + att han har hyrt en släpkärra till på fredag förmiddag. Så var det med det. Lugnt och fint. Glöm inte att andas. Vi ska måla heeeeela helgen!


Fridens.

Av Ewa - 8 juni 2009 09:03

Den blomstertid nu kommer 


Den blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar,
då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött,
sig solens strålar närma,
och allt blir återfött.

De fagra blomsterängar
och åkerns ädla säd,
de rika örtesängar
och lundens gröna träd,
de skola oss påminna
Guds godhets rikedom,
att vi den nåd besinna
som räcker året om.


Israel Kolmodin


Det är en herrans massa år sedan jag gick ut skolan och ännu fler sedan jag gick ut GRUND-skolan, men "Den blomstertid..." kommer alltid att ge mig ståpäls och tårar i ögonen med sin märkliga blandning av glädje och sorgligt avslut. Idag går min snorpa ut grundskolan. Var det inte härom dagen som jag höll henne i handen på väg till den allra första skoldagen?


Fridens.


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards