Alla inlägg den 5 juni 2009

Av Ewa - 5 juni 2009 16:21

Jag har läst några böcker av Roslund & Hellström och jag har några som CD-böcker. Igår lyssnade jag färdigt på deras senaste, "3 sekunder". Sanningen är att jag lyssnade på den 1 1/2 gång. Första gången hade jag hunnit ungefär 7 skivor av 13 när jag insåg att jag inte fattade någonting! Det var en bok som jag måste lyssna koncentrerat till om jag skulle få ut någonting av den, så jag började om. Den var mycket bra!


Precis som deras andra böcker är även den här samhällskritisk och kritiken riktade sig mot kriminalvården. Jag uppfattade det så. På slutet av sista skivan, när boken var färdigläst, så kan man höra författarena själva läsa upp några fakta och några fiktion (fiktioner?) om polisväsendet och om kriminalvården. Fiktion kriminalvården: Aspsås-anstalten finns inte i verkligeheten. Fakta kriminalvården: de flesta vet väl att det missbrukas bakom fängelsets murar. Narkotikan har en ångestdämpande effekt. Om narkotikan togs bort, så skulle det innebära att kraven på de anställda skulle öka vilket skulle innebära att mer pengar behövs till utbildning av personalen. Pengar som vi vanliga människor förmodligen inte vill betala. Alltså stoppas inte missbruket. Kalla fakta.


Fridens.

Av Ewa - 5 juni 2009 16:18

Byggställningarna är borta.

Jag kan ha skor igen ergo jag kan promenera igen.

Elins inlägg.

Igår kväll satt jag och bara läste, läste, läste.


Fridens.

Av Ewa - 5 juni 2009 15:59

Pär har köpt sig en sprillans ny GPS med en massa roliga finesser som jag inte tänker gå in på här. Den kan bl.a mäta upp en sträcka direkt, så idag följde jag med honom för att kolla hur lång hans långa springrunda är. Det tog en dryg timme att promenera den rundan och den är ungefär 6,5 kilometer. Nu kan även jag sova lugnt... ;-)  Vid tillfälle ska han få mäta upp den riktigt långa rundan som vi gick förra helgen.


Pär har förresten sin första lediga fredag och det vänder upp och ned på allt, så att det känns som lördag. Jag blir så förvirrad....


Igår hade Elins klass en finare avslutningsmiddag i stället för en egentlig bal och hon tillbringade större delen av kvällen i lånade och för stora högklackade skor. Hon brukar inte ha högklackat i vanliga fall. Idag har hon varit hemma med ryggont. Håhåjaja!


Ni som har följt min blog ett tag vet ju en del om både min dotter, Elin och om mig och att vi två trivs väldigt bra i varandras sällskap. Ni måste läsa vad hon skrev i sin blog idag om just det. Jag tar det som en försenad mors dag-present! Gulle dig, Elin!


Fridens.





Av Ewa - 5 juni 2009 15:58

.....att koltrastens iris är lika orange som dess näbb? Jag fick ett sällsynt tillfälle att se en koltrast på riktigt när håll idag.


Fridens.

Av Ewa - 5 juni 2009 11:06

Elin har en lärare som hon INTE tycker om. Läraren är omständig och bara jobbig, helt enkelt. Jag har haft det stora nöjet att tala(t) med Läraren i telefon och jag håller med. Nu ska denna Lärare sluta på Elins skola. I stället kommer Läraren att börja arbeta på samma gymnasium som Elin börjar på i höst...... Det är kanske elakt, men jag skrattade, så jag nästan grät!! Ironi när den är som bäst!


Fridens.


PS. Elin kommer inte att ha den här Läraren. Alltid något.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards