Alla inlägg den 4 juni 2009

Av Ewa - 4 juni 2009 17:50

Exempel: i Harry Potter-böckerna figurerar lord Voldemort. Han kallas för Mörkrets Herre och han är definitivt ingen man säger 'du' till. Det engelska ordet 'you' kan översättas med både du och ni och jag tycker nog att översättaren bör hålla koll på hur personen tituleras eftersom det påverkar översättningen.


"Åh, herre! Du är den störste!"  är fel!


"Åh, herre! Ni är den störste!"   är rätt.

Tycker jag.


Fridens.

Av Ewa - 4 juni 2009 17:44

"Om hon inte fanns kvar, han skulle inte orka."


"Om han inte lyckades, han skulle vara död."


Vad har hänt med det lilla och sammanlänkande ordet 'så' ?


Meningarna ovan är inga direkta citat, men exempel på en korthuggenhet som jag inte tycker om. Flytet i texten försvinner!  >:-(   Det handlar dessutom om en svensk författare dvs. det går inte att skylla på dålig översättning.


Fridens.

Av Ewa - 4 juni 2009 12:22

Jag är trött och känner mig förkyld. :-(

Blåsorna på hälarna är mest torrt skinn nu, men fortfarande lätt ömma. Elizabeth Ardens 8 hour-salva, som jag fick av Engeln, hade ingen mirakulös effekt över natten, men jag får prova igen.

Igår var det soligt och Målarmännen var här hela långa dagen. Idag regnar det igen.

Hjärnan har lagt av eller blivit tillfälligt förslöad för jag kan inte ta in skriven text. Jag orkar inte koncentrera mig. Antingen skummar jag igenom och fattar noll av innehållet eller så läser jag ordentligt och då tar det flera timmar. Film och CD-böcker fungerar bäst just nu.


När jag läste Gustav Segerströms kommentar igår, så fattade jag först inte vad det handlade om (den avstängda hjärnan...). Sedan blev jag glatt överraskad. Efter det kom misstänksam skepsis. "Om jag verkligen kontaktar honom, som han föreslår, så vet han förmodligen inte vad jag menar och det där med gratismedlemskap....ha!" Jag letade upp web-sidan och den såg tillräckligt seriös ut för att jag skulle våga skriva. Jag har fått svar! Jag har fått mitt medlemskap alldeles gratis! Jag har skrivit ut första kursbrevet och sedan tog det STOPP. En av delarna i kursbrevet handlar som alltid om mental förberedelse. Suck. Jag har precis vant mig mentalt vid att sluta kämpa med vikten och nu ska jag alltså ställa om mig igen. "Eftersom jag faktiskt blev medlem gratis och därmed inte har lagt ut några som helst kronor på detta, så har jag inte DET tvånget hängande över mig om att jag MÅSTE genomföra detta!" Så snart jag hade tänkt den tanken, så skämdes jag..... Mitt samvete och min moral säger mig att om jag faktiskt har tackat ja, gratis eller ej, så är jag skyldig att göra ett försök! Jag kom på att jag kan dra igång omställningen när jag blir ensam hemma om en dryg månad då Elin och Pär är på Öland. Då kan jag kanske klara av falukorv och äggröra till frukost OCH slippa de skeptiska suckarna och de himlande ögonen som Pär för med sig. "2 dl grädde i maten - HERREGUD!!"


Man KAN må bra trots övervikt - både fysiskt och psykiskt.

Jag vill egentligen inte vara överviktig.

Jag orkar inte kämpa.

Jag vill koncentrera mig på något annat i stället för vad, när och hur jag ska äta för det är så fruktansvärt ointressant!

Det är som med självmordsförsöken; jag ville egentligen inte dö. Jag ville bara ha en snabb lösning på hur jag skulle slippa må så satans dåligt.

Jag vill egentligen inte vara tjock, men det tar så lång tid och det krävs så mycket för att gå ned i vikt att jag inte vet om jag orkar en gång till.


Jag ger mig själv en månad av mental förberedelse.

Tack!


Fridens.

Av Ewa - 4 juni 2009 09:49

.....att ett ägg innehåller ALLA näringsämnen utom ett: c-vitamin? Kokt ägg och apelsinjuice till frukost ger dig ALLA näringsämnen du behöver.


Fridens.

Av Ewa - 4 juni 2009 09:47

.....varför Svergie tar bort det ena myntet efter det andra och samtidigt strävar mot att gå över till euron som har hela 8 OLIKA MYNT?!


*det blir kanske modernt med penninpungar igen...*

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards