Alla inlägg under juni 2009

Av Ewa - 7 juni 2009 21:28

Nu har vi allt som behövs för att börja måla.

Fettdieten - nya tag - nytt hopp.

CD-spelaren jag köpte är suverän.

Renoveringen av vardagsrummet känns enbart positiv.


Fridens.

Av Ewa - 7 juni 2009 13:58

Vi har köpt färg, rollers, rollerskaft, färgtråg, pensel och maskeringstejp. Eftersom Elins sommarlov börjar alldeles strax, så ska hon göra om sitt rum samtidigt. Hon ska oxå ha brunt och vitt även om det inte är i precis samma nyanser.


Nu väntar vi på att möblerna ska väck och sedan kör vi och jag kommer att lägga in foton i fortsättningen oxå.


Fridens.

Av Ewa - 7 juni 2009 13:55

"Waltz darling" med Malcolm Mclaren.



Av Ewa - 6 juni 2009 20:56

Ny soffa på gång.

Vi har varit härligt överens om allt idag.

När skattepengarna kommer ska jag köpa nya glasögon.

Min bärbara dator har kapacitet att klara av Sims 3.


Fridens.

Av Ewa - 6 juni 2009 20:28

Vi har varit på IKEA idag. Isch! Vi åkte dit i syfte att köpa ännu en IVAR-hylla till övervåningens alla böcker och kartonger att förvara prylar i ute på krypvinden. Vi tänkte även kolla in vilka hyllsystem för DVD-filmer som vi kan tänka oss att ha i vardagrummet när vi ska göra om där.


Det första som hände var att vi fastnade på soffavdelningen och hittade en soffa, Ektorps 2+2 hörnsoffa i ett ljust tyg med svagt blommönster. Det var en yttepytte prissänkning på den och vi tog reda på att det var pga att klädseln var på väg ut ur sortimentet. Det fanns 24 soffor i lager. Klädseln var en av de få som vi tyckte om och jag gick på magskänslan när jag sa att vi inte ska vänta med att köpa den (mina favoriter har en benägenhet att försvinna ur sortimentet och det spelar ingen roll om det handlar om en godissort eller sofftyger). Vi bestämde oss för den, men valde att beställa den via internet. Den kommer om 2 veckor! Kul, kuligare, kuligast! :-)


Medan vi satt i soffan alla 3, så sa Elin att det nog skulle vara snyggt med en fondvägg i någon varm och chokladbrun färg och plötsligt föll allt på plats. Vi ska måla alla väggar (inte tapet); 3 av dem i någon ljus färg (inte kritvitt) och fondväggen bakom TV:n i brunt. Hyllorna kommer att bestå av metallskenor med lösa/flyttbara hyllplan. Skenorna målas i samma färg som fondväggen och hyllplanen kommer att vara ljusa limträskivor. Eftersom soffan blev billigare än planerat, så ska vi nog köpa ett nytt soffbord och det ska vara kvadratiskt och i ljust trä. En ny plafond och några nya kuddar, tavellister att ställa tavlor på i stället för att hänga dem på väggen. Det känns i magen att det kommer att bli kanonbra!


Efter en lätt lunch hemma, så drog jag igång genom att fylla några av de nyinköpta kartongerna med alla våra filmer + Nationalencyklopedin. Jag plockade ned tavlorna och prydnadssakerna. Pär har mailat Myrorna om att vi vill att de hämtar vår gamla hörnsoffa, 2 höga Billy-hyllor, 2 låga Billyhyllor och 2 TV-bänkar. Sedan kan vi börja måla!



Till höger i bild står Mitt Bord och jag vet inte riktigt hur jag ska lösa förvaringen där. Just nu har jag 2 låga, ljusa Billy-hyllor, men eftersom vi är på väg att utveckla en allvarlig Billy-allergi efter MÅNGA års användning, så måste det bli något annat.


I morse satt Elin och jag vid frukosten och visste faktiskt inte hur vi skulle få den här dagen att gå och sedan blev det impulsköp av soffa och plötsligt är vi ÄNTLIGEN igång med renoveringen av vardagsrummet! Kul, kuligare, kuligast!!


Man kan impulsköpa mycket och nu har vi lyckats med att impulsköpa både marsvin (Lotta och Lillan på marsvins-SM) och en soffa. Så det kan bli...


Fridens.

Av Ewa - 5 juni 2009 16:21

Jag har läst några böcker av Roslund & Hellström och jag har några som CD-böcker. Igår lyssnade jag färdigt på deras senaste, "3 sekunder". Sanningen är att jag lyssnade på den 1 1/2 gång. Första gången hade jag hunnit ungefär 7 skivor av 13 när jag insåg att jag inte fattade någonting! Det var en bok som jag måste lyssna koncentrerat till om jag skulle få ut någonting av den, så jag började om. Den var mycket bra!


Precis som deras andra böcker är även den här samhällskritisk och kritiken riktade sig mot kriminalvården. Jag uppfattade det så. På slutet av sista skivan, när boken var färdigläst, så kan man höra författarena själva läsa upp några fakta och några fiktion (fiktioner?) om polisväsendet och om kriminalvården. Fiktion kriminalvården: Aspsås-anstalten finns inte i verkligeheten. Fakta kriminalvården: de flesta vet väl att det missbrukas bakom fängelsets murar. Narkotikan har en ångestdämpande effekt. Om narkotikan togs bort, så skulle det innebära att kraven på de anställda skulle öka vilket skulle innebära att mer pengar behövs till utbildning av personalen. Pengar som vi vanliga människor förmodligen inte vill betala. Alltså stoppas inte missbruket. Kalla fakta.


Fridens.

Av Ewa - 5 juni 2009 16:18

Byggställningarna är borta.

Jag kan ha skor igen ergo jag kan promenera igen.

Elins inlägg.

Igår kväll satt jag och bara läste, läste, läste.


Fridens.

Av Ewa - 5 juni 2009 15:59

Pär har köpt sig en sprillans ny GPS med en massa roliga finesser som jag inte tänker gå in på här. Den kan bl.a mäta upp en sträcka direkt, så idag följde jag med honom för att kolla hur lång hans långa springrunda är. Det tog en dryg timme att promenera den rundan och den är ungefär 6,5 kilometer. Nu kan även jag sova lugnt... ;-)  Vid tillfälle ska han få mäta upp den riktigt långa rundan som vi gick förra helgen.


Pär har förresten sin första lediga fredag och det vänder upp och ned på allt, så att det känns som lördag. Jag blir så förvirrad....


Igår hade Elins klass en finare avslutningsmiddag i stället för en egentlig bal och hon tillbringade större delen av kvällen i lånade och för stora högklackade skor. Hon brukar inte ha högklackat i vanliga fall. Idag har hon varit hemma med ryggont. Håhåjaja!


Ni som har följt min blog ett tag vet ju en del om både min dotter, Elin och om mig och att vi två trivs väldigt bra i varandras sällskap. Ni måste läsa vad hon skrev i sin blog idag om just det. Jag tar det som en försenad mors dag-present! Gulle dig, Elin!


Fridens.





Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards