Alla inlägg under juni 2009

Av Ewa - 26 juni 2009 15:30

Dagens promenad blev 95 minuter. Jag har en "cityryggsäck" som är liten och rymmer min stora plånbok och en bok i vanliga fall, men idag hade jag min vattenflaska med mig. Den hade stått i kylen hela natten och jag lindade in den i en liten handduk, så att den skulle fortsätta att vara kall. Vilken skillnad! Jag drack inte så mycket av vattnet medan jag gick, men det var tillräckligt för att det skulle kännas lättare. Det blåser ordentligt idag och rundan som jag gick hade flera skuggiga passager, så jag slapp den stekande känslan från igår. Efter ett tag kom jag på att remmarna på ryggsäcken inte gled av axlarna titt som tätt vilket jag hade som minne från förra sommarens promenader med vattenflaskan. Det är förmodligen en effekt av MBT-skorna; bättre hållning helt enkelt. Jag känner oxå att mina vrister har blivit starkare tack vare att gångtekniken är en annan. Det FINNS negativa saker med MBT-skorna, men det är bara 2: priset och att de, så'na här varma dagar, är vääääääldigt varma.


Fridens.

Av Ewa - 26 juni 2009 12:08

.....inte att man som förälder ska låta sin 4-åring cykla på tvåhjuling med stödhjul inne i en affär (i detta fall Konsum).


*morr!*



Av Ewa - 26 juni 2009 08:20

Michel Jackson är död. Bara så där känns det som. En av världens bästa artister och en av världens skummaste personer.


Fridens.

Av Ewa - 25 juni 2009 18:14

Kallt vatten.

LKHF-kosten.

Elin mår bättre även om hon längtar hem.

Det gick litet bättre med medicinerna + vattnet.


Fridens.

Av Ewa - 25 juni 2009 15:27

Det var +20 grader när jag knöt på mig mina MBT för att ta en promenad. Det fläktade skönt och var inte stekande hett i solen. Inte då. Klockan var tjugo över 10. En annan runda och en annan backe; kortare och brantare. Senaste gången jag kämpade uppför den backen, så nådde jag toppen och kunde knappt andas. Jag var så flåsig att det kändes som om jag inte kunde dra tillräckligt djupa andetag; jag fick ingen luft. Inte idag! Det har inte inträffat någon mirakulös förbättring, men jag kippade inte efter andan och jag kunde fortsätta promenaden utan att stanna upp och vila. Den sammanlagda tiden på dagens promenad blev 85 minuter och det var för långt utan att ha vatten med sig. De sista 20 minuterna mådde jag allt sämre och stapplade in genom dörren och in i lägenhetens mörka svalka. Jag drack nästan hela SATS-flaskan med vatten. Nästa promenad i värme blir i sällskap med en flaska vatten! Jag lär mig av misstagen. Jag lär mig ännu hellre av andras misstag. ;-)


Fridens.

Av Ewa - 25 juni 2009 15:24

Det går inte!

Jag står inte ut!

Halvvägs genom CD nummer 8, så orkar jag inte längre med Helena Bergströms på samma gång entoniga och gälla läsning. Hur kan en proffsig skådespelerska vara en så pass dålig uppläsare??

Näj, näj, näj!!!


Fridens.

Av Ewa - 24 juni 2009 20:57

Skugga.

Vindfläktar.

Lagad middag.

Säsong 2 av "Dexter".


Fridens.

Av Ewa - 24 juni 2009 15:49

Det är lika skönt som vanligt att ha klippt av håret och speciellt nu när det är så varmt. Det är skönt att känna hur det fläktar i nacken. Rosie lyckades sticka mig i kinden med saxen när hon försökte klippa bort ett envist hårstrå. Jag ryckte till av förvåning, men det blev inte något synligt märke utan sved mest och nu känns ingenting. Rosie blev däremot helt förtvivlad! Det var första gången i hennes frisörkarriär som hon gjort illa en kund! Hon bad om ursäkt om och om och om igen och såg rätt ynklig ut trots att jag bedyrade att det absolut inte var någon fara. Hon blev så traumatiserad av händelsen att hon drog av 100 kr på priset. Jag protesterade förgäves. Eftersom jag fick 100 kr över, så köpte jag ett nytt hårvax för pengarna. Vi ska ses igen i augusti.


Efter frisörbesöket åkte jag tillbaka till den KappAhl som Elin och jag handlade på i söndags. Den vita blusen som såldes på rea måste ha varit felmärkt. När jag kom hem i söndags, så provade jag först tunikan som satt precis så löst och ledigt som jag vill att den ska göra. Blusen var i samma storlek och döm om min förvåning när jag knappt fick armarna i ärmarna; de satt som ett korvskinn och jag kunde inte knäppa ihop blusen framtill. Jag tycker egentligen inte om att handla kläder och jag tycker ännu mindre om att prova kläder, så det gör jag ytterst sällan (endast byxor). Om jag hade provat blusen, så hade jag naturligtvis märkt det på en gång....På kvittot stod det att reavaror kan lämnas tillbaka inom 7 dagar, så idag gjorde jag det. Jag köpte en annan kortärmad blus i orange-röda färger och i en storlek större i stället och fick lägga till en hundring. Sedan hämtade jag ut Elins medicin och sedan åkte jag ÄNTLIGEN hem.


Jag har inte mått bra idag; förkyld och lätt huvudvärk och ont i knäna. Jag är trött och känner mig inte riktigt alert och det var kanske en anledning till att jag inte reagerade mer än jag gjorde när Rosie råkade sticka mig.


Elin sms:ade från bilen och sa att hon mådde skit och att hon inte ville åka till Öland trots allt. Ingenting kändes bra skrev hon. Jag svarade att hon ju kan åka hem igen på söndag tillsammans med Pär om det inte blir bättre. Ett par timmar senare kollade jag läget och då mådde hon bättre igen, så vi får väl se. Jag undrar om hon är lite orolig för att vara hemifrån i flera veckor om det skulle visa sig att hon börjar må dåligt? Hon skrev att Pär inte förstod och jag vet att hon tycker att jag gör det. Det är ju inte så lätt att bara åka hem igen.... Hon kan, som sagt, åka hem på söndag och åka tillbaka med Pär när hans semester börjar på riktigt.


Bland det jobbigaste jag vet är att börja på en ny bok när jag åker tåg och upptäcka att den inte är bra. Så var det idag. "Igelkottens elegans" är inte bra trots den härliga titeln. Ärligt talat, så fattade jag knappt vad jag läste. :-P  Jag hade inte MP3:n med mig, så jag fick sitta rakt upp och ned och bara åka med. Hur tråkigt som helst, juh!


Jag hade vaga planer på en kvällspromenad när det är lite svalare, men med tanke på hur jag har mått idag, så avstår jag. Jag mår tjyvens!


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards