Alla inlägg under juni 2009

Av Ewa - 27 juni 2009 16:24

Jag skrev att jag skulle provligga soffan och det gjorde jag. Jag var varm och äckligt trött och det dröjde inte länge innan jag somnade. Jag måste säga att tröttheten förvånade mig eftersom jag, igår, skrev om att jag faktiskt inte är lika trött längre. Ironiskt värre! När det blir så här, så börjar jag automatiskt fundera på vad som skiljer dagen från gårdagen och jag kom på att jag drack ett stort glas apelsinjuice i morse (eftersom det var lördag, tänkte jag), ungefär 2 dl. Kanske var det en sockerchock med efterföljande trötthet? Jag har inte druckit juice på 2 veckor och kroppen har kanske vant sig vid att vara utan just det sockret?


Fridens.

Av Ewa - 27 juni 2009 12:07

Det är för varmt att sitta på ett pendeltåg idag speciellt som det inte finns någon garanti att det blir de nyaste vagnarna med luftkonditionering. På måndag är jag mer tvingad att åka in till sta'n eftersom jag har tid hos dr Levaxin. Jag kan köpa sandalerna då. Jag gick till Konsum och kom nyss hem. Eftersom jag gick så långsamt att jag knappt hade styrfart, så blev jag inte svettig, men jag är trött och snuvig. Jag ska ta min vattenflaska och provligga soffan.


Fridens.

Av Ewa - 27 juni 2009 09:17

Klockan är bara strax efter 9 och temperaturen ligger redan på +23. Det blir ÄNNU varmare idag. Det var därför det blåste så mycket igår!


Fridens.

Av Ewa - 27 juni 2009 09:05

Idag skriver DN om att tyska forskare har "..tagit fram en miniprojektor som ska göra det möjligt att visa tv-bilder från mobiltelefoner i större format än mobilens skärm."


Varför, VARFÖR forskas det om den här sortens fjuttigheter???


På den gamla goda tiden gick man på bio eller hyrde film när man ville se film. På den gamla goda tiden satt man hemma i soffan när man ville se något på TV. På den gamla goda tiden användes mobilen som enbart telefon. På den gamla goda tiden satte man sig vid datorn när man ville ut på internet. Nu kan man göra allt detta i sin mobil. Varför vill man ha den här tekniken? Av en enda anledning: bara för att det går.


Fridens.


PS. Det är tyskarna igen. Precis som med den infraröda kameran i bilen. Dom ÄR teknikdårar! 

Av Ewa - 26 juni 2009 22:19

......om folk verkligen är medvetna om att allt, ALLT hörs mycket tydligare en så'n här stilla sommarkväll?


*en granne med sällskap inklusive skrikiga ungar sitter snett nedanför mitt öppna köksfönster...... Marsvinen gillar det inte heller!*

Av Ewa - 26 juni 2009 21:58

Eftersom jag inte gick över till LKHF från en dag till en annan, så kan jag inte säga hur länge jag har kört på den här linjen. 2 veckor? Förutom det försvunna kilot, så börjar jag märka av andra fördelar.


Jag är inte lika trött längre. Om jag lägger mig vid midnatt, så är jag utvilad 8 timmar senare och kan helt enkelt inte sova mer. Om det fortsätter så här, så kommer det att dröja länge innan jag kan lura i nya soffan.


Jag orkar mer. Som när jag städade förra lördagen. Det är klart att det känns i kroppen efteråt för det är ju inte den sortens rörelser jag gör till vardags direkt, men jag kände mig inte tröttare än att det räckte med att sitta i soffan någon timme för att sedan ha energi igen. Makalöst! Ändå har jag inte blivit av med någon egentlig vikt.


Jag är mätt på ett annat sätt; längre och behovet av/suget efter någon form av efterrätt är ytterst sällsynt.


Matlagningen är enklare i och med att det inte behövs 1000 smakersättningar i forma av skumma kryddor och exotiska blandningar. Fett ger smak, så är det! Det går fortare att handla mat oxå när vi inte behöver irra runt bland hyllorna i jakt på smakersättningarna. Det bästa av allt är att den lagade maten känns naturligare och är godare.



Innan jag lärde mig vad LKHF innebar, så valde jag av mig själv att ofta äta endast kött och grönsaker och skippa riset/pastan/potatisen. Mitt undermedvetna låg ett steg före.


Jag saknar mjölk till maten ibland och jag kan sakna potatis eftersom man kan tillaga knölen på så många olika sätt. Däremot saknar jag inte vare sig pasta, ris eller couscous. Jag saknar egentligen inte bröd heller mer än att det var väldigt enkelt att ta till när jag behövde något snabbt att äta. Te med mjölk och socker tänker jag ju inte ge upp, men sockermängden kommer att minska - det känns redan.


Nu har jag 2 saker som jag är övervägande positiv till och det är MBT-skor och LKHF-kost!


Fridens.



Av Ewa - 26 juni 2009 21:46

Jag fick kopiera Margus ekorre (bilden nedan).

Djur.

Min praktiska "cityryggsäck".

Jag HAR fått bättre hållning.


Fridens.

Av Ewa - 26 juni 2009 15:40

Jag har aldrig haft god hand med pengar. :-( Jag tycker inte om att snåla eller spara. Jag tycker om att veta att det finns en penningbunt som jag kan norpa av när jag vill köpa någonting.


Samtidigt är jag medveten om min slösaktiga läggning och det är av den anledningen som jag avstår från att ha kredit på mitt bankkort (jag hade 5000 kr en gång och det gick fort att maxa den krediten, men tog mycket längre tid att betala av den....). Det är pga min slösaktiga läggning som jag inte har kreditkort och det är av samma anledning som jag har sagt upp krediten hos Ellos (betala med faktura i stället för mot postförskott). När det gäller Ellos kredit, så var avgifterna allena på närmare 300 kr/mån!!!


Jag fick tillbaka 4000 kr på skatten och hade öronmärkt dem för att köpa nya glasögon. Nu blev det inte så och jag flyttade pengarna från mitt lönekonto till ett e-sparkonto i hopp om att otillgängligheten skulle få pengarna att stanna kvar hos mig. Önska går ju..... Nu har jag 1900 kr kvar av pengarna. Jag har köpt en del filmer och CD-böcker och unnat mig kontanter i plånboken. Suck. Nu när det är och kommer att vara varmt ett tag till, så har jag fått ett akut behov av ett par nya sandaler. De sandaler jag har är ett par svart Merrell inköpta på Stadium; ett par sandaler gjorda för längre promenader. Nu vill jag ha sandaler som är FIIIIIINA och som jag kan ha för kortare utflykter ( i stil med bilden som). Jag har INTE siktet inställt på MBT utan på Scholl; något så när fotvänliga och ofta riktigt snygga. I morgon ska jag åka in till Stora Staden. Jag behöver vila från solen.


Fridens.


PS. Jag tycker inte om pengar....

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards