Alla inlägg under maj 2009

Av Ewa - 5 maj 2009 15:47

Jag är en vanemänniska. På olika sätt och av olika anledningar. På senare år när jag har gått och blivit stresskänslig, så har vanor och rutiner varit ett sätt för mig att må bra. Det är endast när jag mår väääääldigt bra som jag kan hantera överraskningar och impulsivitet. Av den här anledningen har jag svårt att ändra mina SATS-dagar och när det gäller promenader, så har jag svårt att komma iväg om det blir för sent på dagen; före lunch fungerar bäst. Jag kan oxå känna att tryggheten övergår i negativ oflexibilitet. Jag arbetar på att bryta det. I söndax blev det impuls-yoga-pass och idag blev det en promenad vid 14-tiden. Waow - chockerande! Promenaden blev 55 minuter lång och underbar! Så skönt att komma ut efter en hel veckas stillasittande!! Blåsan på vänster fot känns, men den är inte längre ett hinder. Det småregnade så gott som hela tiden och vindarna var svala, men det gick lätt att andas och ljuset var behagligt för ögonen. Solglasögonen behövdes inte idag. ;-) När  "Enjoy the silence"  dök upp i lurarna och jag upptäckte hur suverän den är som gånglåt, så fick jag en ren endorfinkick! Hjärnan fick syrerikt blod och jag kom på massor att blogga om. :-)



Det senaste året har jag blivit såld på CD-böcker. Tyvärr, så har jag gjort det svårt för mig genom att vara över-kräsen. I nuläget finns det endast 3 uppläsare som jag tycker att jag kan lyssna till om och om igen och det är Håkan Nesser (som läser sina egna böcker), Krister Henriksson (Harry Potter) och Mirja Turestedt ("En geishas memoarer"). När jag letar efter CD-böcker får jag utgå från uppläsaren. Pär och Elin har inte förstått det fina i att lyssna på en uppläsning. "De läser så långsamt!" Att läsa högt är en helt annan sak än att läsa tyst för sig själv. Krister Henriksson har sagt att man, som uppläsare, måste läsa precis som det står även om man vet att det är felaktigt eller felstavat. När man läser tyst för sig själv, så korrigerar man ofta automatiskt. När man läser tyst för sig själv, så glider man ofta över t.ex svåruttalade ord eller namn vilket man inte kan göra när man läser högt. Om man tycker att det går för långsamt, så har man problem med stress och behöver lära sig att tagga ner och sluta forcera. Så det så!



Igår lämnade Pär in bilen till verkstaden för att fixa luftkonditioneringen. Den är fortfarande kvar där. Allvarligt ingrepp. ;-) Det här innebär att Pär inte kan skjutsa Elin till skolan på morgnarna och tar ett ottan-tåg till arbetet. Igår var Elin hemma för första gången på länge; trött och hängig. I morse vaknade jag vid 7 och på alerten, även om jag knappt var vaken,eftersom hon måste iväg idag (nationella prov igen). Hon kom iväg utan problem och jag hade kommit ur sängen och kämpade för att inte gå och lägga mig igen. Jag kan sova hur mycket som helst nu för tiden. Jag startade en tvättmaskin och små-plockade. Sedan satte jag mig i soffan och försökte läsa om Bella och Edward. De första hundra sidorna var bra, men sedan blev det plågsamt. Jag gav upp efter en halv timme och lade mig ner och sov tills Elin kom hem vid halv 12. Just för att jag inte kom iväg på promenad före lunch, så tog jag för givet att det var kört, men vid 14-tiden kände jag att jag var TRÖTT på att sitta inomhus och resten har jag redan skrivit om. För att återknyta till böckerna om Bella och Edward, så var den första BRA från början till slut, den andra var tråååååkig, den tredje var ganska bra och den fjärde orkade jag, som sagt, inte ens läsa till hälften. Böckerna har jämförts med Harry Potter och den jämförelsen bör stanna vid popularieten för berättelsemässigt är J.K. Rowlin överlägsen Stephanie Meyer.


Fridens.



Av Ewa - 4 maj 2009 21:42

Alla dessa CD-boxar som jag har med 80-tal, 90-tal, soul, disco och Tracks. De är en gruva att plocka ur till MP3:n.

I medicinskåpet hittade jag en allergi-nässpray, Rhinocort Aqua. Äntligen är allergi-täppan borta!

Det har regnat idag och varit vilsamt mulet.

Det ska bli samma väder i morgon, så jag kanske kan gå utanför dörren. :-)


Fridens.



                                     

Av Ewa - 3 maj 2009 20:41

Jag tog mig upp ur soffan och yogade.

Nutella på burk - en eller två skedar, så är chokladsuget åtgärdat.

"En geishas memoarer" - fortfarande suverän.

Våra marsvin. Igen. Alltid.


Fridens.

Av Ewa - 3 maj 2009 15:31

När jag satt som mest nedsjunken i soffan, så drabbades jag av ett yoga-ryck, så jag har faktiskt gjort yoga idag för första gången på nästan ett år. Allergin och medföljande nästäppa gjorde att det var tungt och jag är ju vansinnigt stel nuförtiden. Det var skönt ändå. Nässköljning hör faktiskt ihop med yoga och med tanke på hur jobbigt det blir om näsan är täppt, så är det ett logiskt partnerskap. ;-)


Yoga leder inte bara till att man blir smidigare. Balans och koncentration förbättras oxå. Blodcirkulationen gynnas och de inre organen får en sorts massage som inte är av ondo. När jag ser människor som utför den här sortens positioner, så kan jag inte låta bli att undra om det inte handlar om att var värst? Om att kunna lägga upp fötterna vid öronen. Det är ju inte bra att vara överrörlig heller. ;-)


Ouhmmmmmmmmmmm.....

Fridens.

Av Ewa - 2 maj 2009 22:58

Den positiva känslan som en riktigt bra film lämnar efter sig!

Jag är inte tvungen att vistas utomhus i all denna pollen.

Vår kyl & frys och våra skåp är välfyllda.

Skavsåren är på tillbakagång.


Fridens.


Av Ewa - 2 maj 2009 22:44

"Heartbreak girl" med Malin Åkerman som är en av dessa svenskar som har lyckats "over there". Egentligen heter filmen "Heavy petting" som i det här fallet inte har med sex att göra utan med husdjur ("pets"). Förmodligen tyckte någon att originaltiteln var i porrigaste laget och valde - inte en lam översättning - en alternativ titel. Malin Åkerman var med i en halvrolig film som heter "Heartbreak kid", så då är det så rackarns listigt att ge filmen den alternativa titeln "Heartbreak GIRL". Wow. Inte imponerad! Filmen imponerade inte heller. Har ni någon gång varit med om att inte känna det minsta sympati för filmens huvudperson? Att helt enkelt inte tycka om honom och att det inte beror på att det är meningen att han ska vara osympatisk. Den här huvudpersonen tyckte inte om hundar under den första halvan av filmen, så därför tyckte inte jag om honom. Jag gillar inte Malin Åkerman över huvud taget. En film som jag har sett och snart glömmer.


Vi såg även "Juno". En kanadensisk film om en 16-årig tjej som blir gravid. En oerhört varm film och så himla rolig. Inga moralkakor, pekpinnar eller sötsliskigt gullegull och det var bara en enda amerikanskt perfekt skådespelerska med. Resten var underbart vanliga människor! SE DEN, SE DEN, SE DEN!!! Himla skön musik oxå och den CD:n ska jag köpa. Filmen spelades in på vår DVD-spelare och ska brännas över på skiva och sparas för det är svårt att glömma en så underbar film.


Fridens.

Av Ewa - 2 maj 2009 15:02

I måndags promenerade jag. I tisdags gick jag ned till Konsum. Idag har jag gått till och från bilen. I övrigt har jag varit inomhus hela veckan med neddragna rullgardiner. Så fort jag går ut, så blir ögonen irriterade trots droppar och solglasögon. Efter att har varit inne i hela 3 dagar utan att ens ha hämtat posten, så började jag tvivla på om det verkligen var så mycket pollen ute. Idag åkte vi till Coop och storhandlade och det hörs ju att det inte är speciellt mycket tid utomhus, men det räckte. När jag kom hem, så sved ögonen och näsan var täppt. Enligt pollen-prognosen kommer det att vara fortsatt höga halter, så det kanske måste bli ytterligare lite värre innan det vänder och jag kan gå ut igen. Suck.


Skavsåren är ännu en anledning till att sitta inomhus. När jag gick till Konsum i tisdags (dagen efter, så att säga), så skar det som knivar i det största såret och jag haltade hela tiden. Idag kändes det bättre även om jag inte kan trava på som vanligt. När vi var på Coop, så hängde jag på kundvagnen med Pär och Elin sprang runt och plockade det vi skulle handla. Nu är skåpen knökfulla och hyllorna bågnar nästan. En trygg känsla.


Luftkonditioneringen i bilen är paj. För andra gången. Den sortens reparation är dyyyyyr. När man väl har blivit bortskämd med luftkondition-ering, så känns det hemskt att inte ha det. Det räckte med att åka fram och tillbaka till Coop och då har vi inte ens riktig sommarvärme än.... På måndag ska Pär lämna in bilen till doktorn och det var bl.a för att vi inte vet säkert hur lång tid reparationen tar som vi storhandlade idag medan vi har bilen kvar.


När man ser reklam för allergipreparat, så lovar den att jag, som allergiker, ska kunna vara utomhus som vanligt trots pollensäsong, men det måste gälla LINDRIGA allergiformer. Jag använder Cetirizin som är receptbelagt och starkare än de receptfria, men jag klarar inte av att vara utomhus utan att må tjyvens efteråt. Det suger!!


Livet går sin gilla gång hos våra 4-benta raringar. De kurrar i protest just nu eftersom Elin, som har sitt rum på andra sidan väggen, städar, flyttar möbler, poppar på stereon och är allmänt bullrig. Det är dax för kloklippning och det gäller för oss 2-beningar att komma ihåg det för, av någon anledning, så hjälper inte 4-beningarna till genom att påminna oss. Undrar varför? ;-)


Jag är pömsig.

Jag ska lura i soffan nu.


Fridens.

Av Ewa - 1 maj 2009 23:27

Jag har ingenting sammanhängande att skriva om nu för tiden. Min hjärna och dess tankeverksamhet stannar av när jag inte kan träna. Det är kanske inte så konstigt. Motion får igång blodcirkulationen - blodet innehåller syre - hjärnan piggnar till av syretillförseln och då kommer tankeverksamheten igång. Jag har inte tränat någonting sedan skavsårspromenade i måndags och därför har hjärnan stannat av och jag har inget att skriva. Ingenting sammanhängande i alla fall. En hel del osorterade tankar.


Jag undrar hur många gånger jag kan tappa min bärbara CD-spelare i golvet innan den lägger av helt?


Jag har lämnat återbud till tandläkaren för femtielfte gången och kommer att bli kallad framåt september. Jag tycker inte om att bli åthutad för att jag inte bryr mig om mina tänder tillräckligt mycket och så kan jag ha den knappa tusenlappen till något mycket roligare.


Varför - VARFÖR - kan man bli allergisk som vuxen??? Jag trodde att man växte ifrån allergier. Det är så det BORDE vara.


Pär tyckte att jag var ynklig som inte kan promenera pga skavsåren ända tills jag visade honom den spruckna blåsan på vänster häl......


"Twilight" var bra, men långt ifrån så fantastisk som Elin tycker att den är. Jag kanske tillhör fel åldersgrupp? Samtidigt så tycker jag att Harry Potter-filmerna är lika fängslande som Elin tycker att vampyrfilmen är. Hmmm...


Min tumme har nästan en hel nagel igen. Den är visserligen inte hel, den har en stor spricka, men den kommer att växa bort så småningom..


Jag undrar hur länge mitt äktenskap kommer att hålla.


"Ju mer jag lär känna människan desto mer vill jag ha en hund."


Jag ska göra mig en lista över förändringar som jag vill åstadkomma som t.ex att verkligen lära mig nässköljningen för just nu är jag så allergitäppt i näsan - trots nässpray - att jag måste andas genom munnen.


Hur kan man tycka att marsvin påminner om råttor??? Båda arterna tillhör visserligen gnagarsläktet, men råttor är ju smått äckliga och det är inte marsvin. Juh!


Varför finns det inte en avstängningsknapp till hjärnan?


Varför kan jag inte bara bestämma mig för att gå över till LKHF-kosten helt och hållet?


Varför är det lättare att somna när jag INTE går direkt från datorn till sängen utan t.ex läser ett tag först?


Hur f-n ska jag överleva sommaren om den visar sig bli varm? Jag har inga som helst sommarkläder och har ingen lust att köpa några eftersom det som finns i min storlek är så trist?


Om vi börjar med att göra om Elins rum, så att vi ÖVER HUVUD TAGET kommer igång med allt vi har planerat, så borde vi kunna fixa vardagsrummet av bara farten. Jag funderar på att börja packa ned prylarna i vardagsrummet, så att det blir otrivsamt och på så vis får ändan ur vagnen.


Ska jag göra en mugg varm choklad att smutta på medan jag läser den sista boken om Bella och Edward eller ska jag nöja mig med Pepsi Max? Jag har känt mig frusen och ruggig hela dagen, så varm choklad är lockande.....


Elin och jag såg Jim Carreys nya film "Yes man" och den var bra fast den inte var lika rolig som jag väntat mig samtidigt som den gud ske lov inte var fånig som en stor del av hans filmer har varit. Jag har blivit ett Jim Carrey-fan!


Hur kan man säga att man vill ha ett seriöst förhållande, ett långvarigt förhållande och till och med bo tillsammans och i samma andetag säga att man inte är "giftastypen"?


En av de största fördelarna med kontaktförmedlingar är att DE FLESTA är ärliga och alla har samma mål som är att hitta en livspartner.


Nu har jag huvudvärk och det är väl för att jag är så sat - s täppt i näsan och nyser och nyser och nyser och nyser......


Jag börjar misstänka att vitsipporna som Elin plockade idag KAN vara en av bovarna i dramat..... De står i ett glas med vatten här bredvid.


Ikväll lyssnade jag färdigt på "Död genom vatten" av Ruth Rendell för andra gången och den är VÄLDIGT bra! Jag blev himla förvånad när jag såg att jag hade köpt den i maj förra året vilket är för nästan ett helt år sedan. Jag hade för mig att det var en julklapp. Där ser man!


Jag kommer ihåg när Elin var liten och jag stod och såg på henne när hon sov. Jag kunde helt plötsligt fyllas av en otrolig känsla av tillfredsställelse. Tillfredsställelse som kom av att jag (som egentligen aldrig velat ha barn) tillsammans med Pär lyckades med att få Elin att känna sig så pass trygg att hon kunde somna i sin spjälsäng och sova hela natten. Vi lyckades med konststycket att få henne att må bra. Jag kan känna samma sak nu fast med marsvinen. "Tänk att vi faktiskt får dessa 7 fyrbeningar att må bra, att trivas. Vi som inte visste någonting om marsvin när vi köpte de första 2. Vi har lyckats med att skapa en prima miljö åt våra älskade grisar!"


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards