Alla inlägg den 25 februari 2008

Av Ewa - 25 februari 2008 18:23

Väder utanför ditt fönster:  Nu är det tvärmörkt, men det har varit otroligt soligt idag.

Lyssnar på just nu: Marsvinen som går lös på en papperskasse.

I går gick du och la dig: Vid halv 24-snåret.

Idag vaknade du : Klockan noll sju och noll noll. Piip! 
Vad har du på dig: Svarta mjukisbyxor och en tunn polotröja. 
Senaste som ringde dig: Elin.

Som du ringde: Min syster.  
Senaste som skickade dig sms: Pär.

Senaste som du skickade till: Pär.
Senaste vän du addade på Facebook: Nej till Facebook.

Som addade dig: Se ovan.
Senaste person som mailade dig: Bortsett från alla äckliga spam-mail, så var det från "Ordet är fritt".

Sista hemsida du besökte/läste: Pillris blog och eftersom hon utmanade mig så ska jag ALDRIG läsa den igen!

Ska/har gjort/göra idag: Tränat och bloggat. Ska se film och dricka te.
Bra eller dålig dag idag: Dåligt: magen är mindre mysig pga mediciner. Bra: telefonsamtalet med min syster.


Jag vet att Frump gillar utmaningar, så kör hårt! Jag utmanar även Sophie (Lunea) och Hannah. Mooaahahahahaaa!



Av Ewa - 25 februari 2008 16:00

Jag hade tid hos dr Alber klockan 9.30 och jag hade de färdigfyllda sprutorna med mig. Idag fick jag en dubbel dos eftersom han kommer att vara borta i två veckor. Nästa tid har jag den 17 mars och det blir dubbeldos då med. Knäet känns bra. I morse hade jag ont, så jag tog en Tradil. Visserligen är de skonsammare mot magen jämfört med t.ex Voltaren, men min mage är hyperkänslig och reagerar med att blir bubblig och körig. På tåget in till Stockholm mådde jag inget vidare; magen levde rövare och jag kände mig matt och mådde litet illa. Det var nästan så att jag började tro att jag blivit smittad genom alla bloggar jag läst som har handlat om magsjuka barn och vuxna! Ett tag var jag inställd på att åka hem efter injektionen, men allt gick bara över och efter läkarbesöket, så mådde jag hur bra som helst.


Träning: en knapp timme med styrketräning och ordentlig stretching efteråt. Koncentrationen var definitivt inte på topp och ibland fick jag säga till mig själv: "Hallåååå - skärpning, damen!", men det var skönt. Den nya lårövningen är TUFF och det är den som dr Alber tipsade om: jag sitter i en vanlig maskin där fotlederna är under en rulle som man lyfter uppåt. I stället för att bara hålla emot på nedvägen, så låter jag t.ex vänster ben falla tillbaka medan jag vinklar högerfoten inåt och håller emot på nedvägen. Den övningen tränar lårmuskeln speciellt på utsidan, den muskel som hjälper till att hålla knäskålen i rätt läge för att undvika felaktig belastning och slitage.


När jag började på SATS, så var det musik i omklädningsrummet. Efter något år målade de om och fräschade upp inför 10-årsjubiléet och efter det försvann musiken. När jag hade vant mig vid förändringen, så började jag uppskatta det; i omklädningsrummet var det alltid tyst och svalt. Idag var musiken tillbaka. Volymen var inte hög och musiken var lugn, men jag var besviken. Det var nog bland annat det som störde min koncentration. Medan jag duschade och bytte om så funderade jag så det sprakade och bestämde mig för att framföra min åsikt om detta. När man kommer in till receptionen, så hörs musik. I träningslokalen hörs absolut musik (idag var den dessutom dålig och på för hög volym) och det är allmänt prat mellan de som tränar. I omklädningsrummet ekar det en del pga kakel och betong och dessutom pratar folk med varandra eller i sina mobiler och skåpdörrarna smäller. Ovanpå allt detta läggs så musik. När jag framförde detta till den unge mannen i receptionen, så påpekade jag just detta att det var så skönt att det var tyst åtminstone där inne. Musiken är på begäran av medlemmarna, svarade han. Visst och om det handlar om en majoritet som vill ha det, så böjer jag mig, men nu har jag i alla fall sagt vad jag tycker. Han skulle framföra mitt önskemål och mer kan inte jag själv göra. Alternativet är öronproppar som skärmar av ordentligt. Musiken var (idag i alla fall) lugn, dålig och på låg volym och skulle, kan hända, fungera avslappnande. Varför kan man inte prova med den enkla tystnaden som avslappnande? Så tyst det nu går i dagens samhälle med mobiler, datorer, fläktar, trafik med mera vill säga. På tåget hem var det lite folk och där jag satt var det tyst efter att ett enda, kort telefonsamtal avklarats mellan Centralen och Stockholm Södra. Så skönt! När jag kom hem blev det ännu tystare (grisarna är så ouppfostrade att de inte sa ett enda "ouii" när jag kom eller så var det av ren omtänksamhet). De ljud som hörs just nu är grisarnas höprassel, datorn och torktumlaren. Pär och Elin beräknas komma hem vid 18-tiden, så jag får passa på att njuta nu.....


Jag ringde till Lajla för att ställa in morgondagens lunch för jag känner att jag har så mycket den här veckan att jag känner mig stressad bara av att tänka på det. Hon förstod och vi pratade i bortåt 45 minuter. Vi fick avsluta för att vi båda var så hungriga! Det känns bra att kontakten är igång igen.


Det blev inte min text som får utgöra fortsättningen på boken hos "Ordet är fritt". Jag är inte förvånad eller besviken. Den vinnande texten är mycket bra och betydligt mer genomarbetad än min, så grattis till Frida! Det är ju tio kapitel till som ska skrivas och jag kanske gör ett nytt försök.


Solen har strålat från en klarblå himmel hela dagen och även om vindarna är svala, så är det inte samma nyp i luften. Trots det, så är jag övertygad om att det kommer minst ett rejält snöfall till innan den riktiga våren kommer.


Jag köpte tulpaner idag igen, en lila bukett och en orange och de ska få flytta över i vasen nu.


Fridens.



Av Ewa - 25 februari 2008 13:01

På återläsande.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards