Alla inlägg under juli 2014

Av Ewa - 9 juli 2014 16:28

Huden hettar efter promenaden och kroppen verkar aldrig vilja svalna. Eftersom det egentligen inte hjälper att duscha svalt försöker jag hitta alternativ. Jag tog yogamattan och lade ut den på golvet i korsdraget. Sedan lade jag dit 2 av soffans sittdynor, en av ryggdynorna och några kuddar. Jag låg i bara underkläderna och utan att armar och ben nuddade vid kroppen och efter en stund blev jag sval. Jag hade lagt mig direkt på det svala parkettgolvet om det inte hade varit för att jag förmodligen inte hade kunnat ta mig upp sedan fast det visade sig att jag hade svårt att ta mig upp från den improviserade bädden oxå....


  

En bild på min favorit som slappar i en skön stil. Bilden blev inte bra för det är svårt att smyga på ett marsvin.....


   


ANNONS
Av Ewa - 9 juli 2014 10:17

.......svalka i mun. Aldrig någonsin guld för jag är inte någon morgonmänniska, men det var redan 23 grader när klockan var halv 8, så hur varmt skulle det inte hinna bli till lunch? För att inte tala om till eftermiddagen.....  Jag sov inte bra i natt pga. värmen och vaknade först vid 4, sedan vid 5 och 6 och en dryg timme senare gav jag mig och steg upp. Det var när jag såg temperaturen som jag bestämde mig för att ta min promenad så tidigt som möjligt och klockan var bara halv 9 när jag började gå. Bra tempo från start och jag hade faktiskt samma tempo hela tiden, till och med när jag svängde in på gården utom i Den Djävulusiska Backen. Jag gick Ut På Landet, men åt fel håll eller moturs och backen kom i slutet.


Den Djävulusiska Backen sedd nedifrån.

 


Den ser inte så hotfull ut på bild, men förutom att den är lång, så kommer det en snutt på slutet som är betydligt brantare och även om jag pressar mig själv i den här backen, så tar det tvärstopp i den där snutten.


Den Djävulusiska backen sedd från toppen.

   


Det var en riktigt bra promenad och jag hade tejpat kompresser på båda hälarna för jag hade gett mig fan på att få en promenad utan krämpor och det fungerade. 70 minuter och 33 cl vatten vilket var för lite, så nästa gång ska jag ta en tom Imsdalen som rymmer 65 cl.


    


ANNONS
Av Ewa - 8 juli 2014 21:20

Jag var inställd på ett svettbad när jag började gummipasset, men det var inte värre än vanligt och det var väl tack vare korsdraget. Däremot var det tungt och det blev extra pauser och extra glas med vatten. Den nya övningen för baksidan av skuldrorna är jäkligt skön och den tar!


Ända sedan jag var tvungen att lämna återbud till Rosie har det känts som om håret växer med flera centimeter varje dag och det är inte bara det att det är långt utan att det är så tjockt. Hårbotten får ingen som helst luft och känns irriterad och klådig. Särskilt i nacken. Det var när jag låg på golvet och gjorde ryggövningar och kände hur klibbigt det kändes i nacken som jag bestämde mig för att klippa själv. Sagt och gjort! Jag passade på när jag duschade och håret var nytvättat. Utan tillgång till spegel eller extra armar kände jag mig fram och kapade en dryg centimeter och det känns bra. Bra kvinna reder sig själv.


    

Av Ewa - 7 juli 2014 17:03Jamenellerhur! 

     

Av Ewa - 7 juli 2014 16:02

......klockan halv 8 var det redan 22 grader. Mitt på dagen var det 29 grader.  

Jag var till Stockholm en kortis, närmare bestämt tebutiken. Tur och retur för te. Det är ett urmärkt tillfälle att sitta och läsa eftersom jag har svårt att göra det hemma. Nä, jag vet inte varför. På ditvägen var det nya vagnar med AC och jag satt på skuggsidan, så det var en baggis, men åt andra hållet var det gamla vagnar utan AC och det var inte någon baggis. Trots neddragna fönster var det som en unken bakugn.


Min inre språkpolis fick nästan psykbryt när jag fick se den här reklamen:

"Levlaupp med LG". En annan variant var "Levlaupp batteriet."

 


Förutom att det är en svengelska som skär som knivar i hjärnan, så är det dessutom en ihopskrivning som är regelvidrig. Håll med mig, snälla!!


Jag har snart lyssnat färdigt på trilogin om De Utvalda i Engelfors och även om jag blev positivt överraskad av att den första boken var bra, så kan jag inte säga att de följande höll måttet. Det är en ungdomsbok, det är jag medveten om och jag kan känna igen min egen osäkerhet från när jag var i den åldern och kanske är den språkmässigt anpassad, men jag tycker ändå att språket är fattigt även om det inte är dåligt. Det finns 2 ord som används alldeles för mycket: hata och ångest. 


Nivea har funnits så länge jag kan minnas och det är ett märke som jag har återvänt till med ojämna mellanrum genom åren. Elin hade en ansiktsskrubb från Nivea som jag provade och tyckte mycket om. Tyvärr, var det den sista skvätten, så jag bestämde mig för att själv köpa den. Jag använder mest Apotekets hudvårdsprodukter, men nu kände jag för att vara varumärkesotrogen! Jag hade kunnat köpa skrubben i Stockholm idag, men värmen gjorde att jag inte pallade att gå till fler affärer än tebutiken, så i stället satte jag mig vid datorn och gick in på Lyko.se. Jag shoppade loss där och endast Nivea hudvårdsprodukter. Skrubb för både ansikte och kropp, 2 duschtvålar, 1 deo, ansiktsmasker och rengöringsservetter. Ingen hudlotion faktiskt för nu när jag har fått tag på Essex, så duger ingen annan.


Varje fönster på nedervåningen plus balkongdörren är vidöppet för att få korsdrag, luftcirkulation. Det är kanske inte det svalaste alternativet för även om vi inte har luftkonditionering, så släpps ju värmen in. När jag kom hem räckte det med att jag klev in i hallen för att känna hur välsignat svalt (och tyst) det var och ändå sprang jag runt och vräkte upp fönster på vid gavel. Ett misstag?


Lättklädda turister med bara fötter i sandaler (jag vet att de var turister för de hade kartor i händerna). Smala, barbenta kvinnor i kortärmade blusar och knäkorta kjolar. Unga tjejer i ballerinaskor med sulor som är så tunna och odämpade att de lika gärna kunde gå barfota och förmodligen får hälsporre framåt hösten. Jag blir avundsjuk. Sååååå avundsjuk. Jag får skavsår av allt utom strumpor. Mina lår är så tjocka att de gnider mot varandra så att jag får skavsår på insidorna om jag har på mig kjol. Om jag gick en så kort sväng som till Konsum i ballerinaskor skulle jag ha ont i kroppen resten av dagen. Det har mindre betydelse att jag försöker gå ned i vikt för det är nu det är varmt, det är nu jag oxå skulle vilja ha nätta sommarkläder! Det är ingen som helst tröst att jag kanske slipper släpa på allt det här fettet nästa sommar.


  

Av Ewa - 5 juli 2014 22:03

"The chamber" med Lenny Kravitz. Vilken ståpälsframkallande bas!!


  

Av Ewa - 5 juli 2014 20:42

........när ens unge är så pass gammal att hon är på väg att flytta hemifrån och då menar jag gränsen för hur mycket man ska ställa upp? Rent spontant blir mitt svar att det är när jag själv påverkas negativt, när jag känner mig utnyttjad och upplever att jag tas för given. 


Vi har hamnat i ett läge där Elin kommer i kläm och där Selma, som ingen av oss någonsin skulle skada, fungerar som en sorts spelpjäs för känslomässig utpressning. Det är tärande och påminner obehagligt mycket om det drama och de diskussioner som vi hade när Elin var tillsammans med Skitstöveln (det är snart 2 år sedan han försvann ur våra liv, men jag varken vill eller kan säga hans namn). Det är Robin som, inte bara sätter käppen i hjulet utan är käppen i hjulet. Det är hans lägenhet och som det ekonomiska läget är nu, så betalar Elin ingen hyra utan bidrar med maten som Pär och jag har gått med på att sponsra till och med augusti. Elin känner att hon inte har rätt att kräva så mycket av Robin just pga. att hon inte betalar hyra, men hon bidrar med mycket annat än matpengar för hon tvättar och hon diskar, städar ibland och handlar oftast.


Robin vill inte ha Selma i lägenheten. Punkt slut. Det blir skräpigt och hon förstör (än så länge handlar det om några krafsmärken i köksgolvet), det är trångt i det redan lilla köket och han är irriterad på alla handdukar på golvet. Han har ingenting emot djur, han hade en katt som blev väldigt gammal och om Selma hade varit en katt, så hade hon förmodligen varit hur välkommen som helst (trots att en katt hårar, klättrar och klöser). Robin anser att han inte har skrivit något kontrakt om att ha en kanin i lägenheten, men Selma har existerat hela den tid han har känt Elin. Det finns 3 alternativ som jag ser det: 1. Robin skärper sig och Selma kan bo med Elin eller 2. Elin och Selma bor växelvis hos Robin och hos oss (det har inte fungerat hittills eftersom Elin naturligt nog inte vill bo hemma längre) eller 3. Elin får sälja Selma.


Under de senaste kanindiskussionerna så har Pär och jag fått höra att vi är oflexibla och att vi borde ställa upp mer. Att bli kallade oflexibla efter att nästan ha slagit knut på oss själva för att det skulle fungera mellan Elin och Skitstöveln pga. hans inskränkta familj....... Varför ska vi ställa upp på att ta hand om Selma när hon är Elins kanin???


Pär har haft morgondagens avresa till Öland planerad sedan länge. Elin har inte planerat att följa med förrän sedan 2 veckor tillbaka och Pär har erbjudit sig att packa in Selmas bur (den som hon bor i hos Robin) inklusive spån och hö och även att köpa kompostgaller till en utehage. Elin ville åka till Öland, men hon ville inte vara utan Selma. Den första planen var att Pär skulle hämta de och alla prylar i onsdags, men så blev det inte. Elin ändrade sig i sista minuten. Sedan skulle det bli av nästa dag, på torsdagen, men icke. Den tredje planen gick ut på att Pär skulle hämta de idag, lördag på förmiddagen och så skulle de åka i morgon som planerat. Till saken hör att Elin hade en jobbintervju på bistron nere i centrum idag, men så ringde hon igår precis när Pär hade satt in rödingen i ugnen och vill att han ska hämta henne och Selma, men inga prylar, direkt eftersom hon skulle hoppa in extra på ovan nämnda bistro och börja om knappt 2 timmar. Pär tar ut rödingen ur ugnen och åker och det kan jag inte kalla vare sig oflexibelt eller att han inte ställer upp, men det var knappt att han fick ett tack ens. Det var här vi kände att nu måste gränsen dras, ordentligt och tydligt av bara fan! 


Läget igår kväll var att Elin visserligen hade bestämt att inte åka till Öland samtidigt som Pär, men det skulle innebära att hon fick ta Selma på bussen. Då fick jag frågan om jag kunde ta hand om Selma i några dagar. Suck...... Jag svarade inte ja direkt för jag vill egentligen inte. När Elin åt lunch hemma med mig idag efter intervjun, så ville hon försäkra sig om att jag tar hand om Selma i augusti när de åker till Umeå vilket vi har bestämt sedan länge, men nu har jag satt upp ett villkor. Om Elin inte sitter på en Ölandsbuss på måndag som planerat, så ska hon hämta Selma direkt annars kan hon glömma augustiavtalet! 


Elin är 21 är då är det naturligt att hon vill flytta hemifrån, det har varken Pär eller jag något att säga om, men hon kan inte förvänta sig att ha kvar fördelarna i form av pengar och skjuts och kaninvård. Hon kan inte fortsätta att ha ena foten här och den andra i vuxenvärlden. 


Jag är trött och ledsen, men det värsta är att jag inte tycker vidare bra om min dotter just nu......


  Av Ewa - 5 juli 2014 20:13

Nu har alla sommarälskare fått som de vill: 26 grader är äckelvarmt! I alla fall när man, som jag, har bestämt att det ska städas den dagen och det går absolut inte att ändra på. Det behövdes städas, skräpigt och dammigt, men det var svettigt och jag osade så jag var tvungen att duscha efteråt. I morgon åker Pär till Öland och blir borta en dryg vecka och det innebär att det kommer att fortsätta att vara ostökigt och mindre skräpigt och det uppskattar jag!


Maja är inne på sin fjärde dag av medicinering och hon verkar må bra. Igår hade hon fortfarande lite ont när hon kissade, men idag har jag inte hört något. Hon äter som hon ska dvs. mer eller mindre hela tiden så som marsvin plägar göra och det hoppas jag innerligt att hon fortsätter med för jag vill inte behöva stödmata henne nu när jag blir ensam ansvarig för alla djuren plus Selma (som hämtas på måndag).


När vi var till veterinären i tisdags fick Maja vara inlindad i en handduk eftersom transportburen var hos Elin och Robin och av den anledningen köpte vi en ny bur till marsvinen. 

Den är inte idealisk eftersom den öppnas ovanifrån, men det är så behändig och enkel att bära. Bibbi och Vera får plats båda två och kan hålla varandra sällskap. Mimmi och Maja är så pass tuffa att de klarar att åka solo. Jag får lägga i ett par handdukar som de kan boa in sig i. Den är himla fin och tack vare storleken behöver den inte var undanstuvad. Marsvinen tycker oxå att den är fin, men förstår inte varför vi köpte den för de har inte för avsikt att åka nånstans.Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv i ord med Blogkeen
Följ Mitt liv i ord med Bloglovin'

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se