Alla inlägg under augusti 2012

Av Ewa - 16 augusti 2012 16:17

Jag avskyr, verkligen avskyr, numera att städa marsvinsburen bara för att jag måste föra en fysisk kamp mot det idiotpackade spånet!!!

Varför fungerar det inte med Maja?!

Varför är det inte lättare att gå ned i vikt??!!


O-fridens.    

Av Ewa - 15 augusti 2012 16:37

I förrgår betalade jag via sms för att slippa den asfula reklamen i bloggen i ytterligare 3 månader. Igår fick jag ett sms som meddelade att om jag vill fortsätta ha denna möjlighet, så måste jag skaffa något som heter WyWallet. Det var svårt att hitta information om det här och på Tele2:s egen sida fanns det ingenting (de har inte ens ensökfunktion!). Jag lyckades få reda på att Tele2 i samarbete med några andra telebolag har startat denna möjlighet till ekonomiska transaktioner utan bankdosor och krångliga lösenord. Om jag ville ha detaljer, så skulle jag vara tvungen att registrera mig och eftersom jag inte vet om jag måste betala för denna "möjlighet" eller fick reda på några villkor över huvud taget, så avstår jag. Jag får väl finna mig i att min blog besudlas av allsköns fula, blinkande, fladdrande, blippande, vräkiga asfula annonser. Usch! Visst, det är som jag väljer, men det känns ändå som utpressning vilket det har gjort ända sedan Bloggplatsen började med reklam.


O-fridens.    

Av Ewa - 15 augusti 2012 16:09

Vid 9 var jag upp en sväng och passade på att starta tvättmaskinen med de nya lakanen och sedan lade jag mig igen. Vid 10 blev jag störd av en telefonförsläljare, men den här gången kom jag faktiskt  ihåg att upplysa om att vi är nixade, så nu blir det i alla fall ett idiotsamtal mindre. Jag halvsov till 12, men det kändes inte bra. Jag var dj-t trött, men det kändes ändå inte bra, så jag tvingade upp mig själv och gick till badrummet för att flytta tvätten till tumlaren. När jag klev på en av de små mattorna, så blev jag blöt om foten. Vad i...? Båda mattorna var blöta, men inte genomdränkta och den enda anledningen som jag kunde - men absolut inte ville - komma på var att tvättmaskinen hade kraschat. Den läcker i alla fall. Det hade inte runnit över hela golvet. Pär tror/hoppas på att vi har glömt att rengöra filtret och jag hoppas verkligen att det är så enkelt. Min mobil har börjat uppföra sig underligt så till vida att den plötsligt dör, lägger av, stänger av sig utan min tillåtelse. Det har hänt några gånger de senaste dagarna. Det är inte batteriet som behöver laddas (det föreslog både Pär och Elin med en antydan till att jag var en idiot som inte begrep en så enkel sak) och det är inte batteriet som glappar. Jag gillar verkligen min mobil och har bara haft den i 1,5 år! Det är 2 års garanti på den, så om den måste läggas in har jag i alla fall möjlighet att få den tillbaka för modellen tillverkas väl inte längre antar jag; 1,5 år är en lång tid i teknikens underbara värld. Tvättmaskinen och mobilen - de brukar krascha 3 i taget eller är det olyckor som kommer 3 i taget? Vilken tredje livsnödvändig mojäng kan göra dessa 2 sällskap?


Jag styrketränade efter lunch. Det var tungt. Negativt tungt och pauserna var längre än de brukar vara. Träningen har i alla fall effekt, det märker jag på mina vardagsmuskler när de måste bära matkassar, lyfta tunga Höganäs-tallrikar och städa. Tyvärr, så uppskattar inte armbågarna det hela i lika stor utsträckning, men det struntar jag faktiskt i.


Igår försökte jag lämna in mina klackkängor till skomakaren, men han tyckte inte att det var någon idé att laga dem en andra gång. Lädret vid sulorna har blivit för sprött. De läcker, så att jag inte kan ha dem om det inte är torrt ute och jag lagade dem av samma anledning för ca 2 år sedan. Jag har haft dem i 6-7 år vilket innebär bra kvalitét för mig. Nu behöver jag alltså köpa nya kängor och jag som älskar att shoppa skor. Not!


Halv-fridens.    

Av Ewa - 14 augusti 2012 21:21

Det går väldigt bra för Elin på hennes nya arbete som den "Nya fröken" som barnen kallar henne.

Äntligen nya påslakan.

Jag har många avsnitt kvar av "Tudors".


Fridens.    

Av Ewa - 14 augusti 2012 20:55

Ensam större delen av dagen även idag. Jag mötte Pär vid halv 16 för att veckohandla på Konsum och efter det åkte vi till Filmkedjan för att hämta ut paket från Designonline. Nya påslakan (äntligen - jag vet inte hur länge jag har tjatat om att vi ska kosta på oss nya påslakan!) och en skål med Tofslan och Vifslan. Lakanen var ganska dyra (590 kr/set), men hos Designonline är det kvalitét som gäller och jag lever numera efter devisen att jag får det jag betalar för. Samma år som vi flyttade hit, så köpte vi Nalle Puh-lakan som var i samma prisklass och de använder vi fortfarande. Färgerna är en aning blekta och lakanen är behagligt mjuka, men de är inte det minsta slitna och det är ändå 13 år sedan! De nya lakanen är med Muminmotiv (det är väl så att jag kan lägga till ett 'naturligtvis!' efteråt) och jag ska snabbtvätta de, så att "ny-lukten" försvinner och de blir lite mjukare, men jag vet vilka lakan vi ska ha nästa gång det är dax att byta!   

Jag kom på att jag glömde skriva om att jag köpte en urfin mjölkkanna från Höganäs när vi var till Iittala fabriksbutik förra veckan. Den är från samma serie som den röda tekannan som jag köpte tidigare i år. På bilden är kannan svart, men jag köpte naturligtvis en som är precis lika röd som tekannan. Den är sååååå fin och den är bra att hälla ur oxå.

Jag har sett 3 avsnitt av 10 av "Tudors" och jag gillar den. Den är en fröjd för ögat med kostymer och miljöer och det är skönt att slippa slang och svordomar (härregud - jag låter som en gammal gnälltant.....). Lite för mycket naket för min smak, men hittills har det inte dominerat (jag är verkligen en pryd, gammal gnälltant!).


Fridens.       

Av Ewa - 14 augusti 2012 12:16

.......varför dagens ungar är så skrikiga när de leker utomhus? Det är en sak när de skriker eller skrattar i själva leken, men detta besinningslösa vrålande..... Föräldrarna sätter dövörat till, förmodligen för att de föredrar att ungarna skriker utomhus hellre än inomhus.


O-fridens.    

Av Ewa - 13 augusti 2012 21:47

Jag har fått tid hos tandkirurgen.

Jag har möjlighet att betala för att ta bort tanden.

Jag lyckades hålla mig från att rusa stappla till Konsum för att tillfredsställa mitt vansinniga godissug.


Halv-fridens.   


Av Ewa - 13 augusti 2012 21:43

"Mentirosa" med Mucho Macho.


Det är svårt att inte gunga med!


Fridens.    


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards