Alla inlägg under augusti 2012

Av Ewa - 13 augusti 2012 21:30

Mobilens larm väckte mig klockan 9. Jag stängde av och somnade om för att väckas av larmet 10 minuter senare. Jag stängde av igen och somnade om igen och blev väckt igen 10 minuter senare. Ytterligare en upprepning och så var klockan 20 i 10 när jag faktiskt baxade min lekamen ur sängen och jag lade mig inte igen. Jag släppte ut marsvinen, tog mina mediciner, plockade in disken och hela tiden velade jag mellan att gå och lägga mig igen och att ta mig ut på en promenad. När jag har haft möjlighet att sova till 12 några dagar i sträck, så känns det inte längre lika bra; att vakna vid 12 - vid lunchdax - är en mosig upplevelse. Det var en helt annan sak i höstas när jag mådde så satans dåligt att det kändes lättare att sova bort dagen än att ta itu med den. När jag hade varit uppe ur sängen i en knapp timme, så hade jag lyckats bestämma mig för att gå en sväng. Inte så långt. Inte så fort. Inga stavar. En runda som vanligtvis går på under 1 timme tog idag 75 minuter. Efteråt var jag trött i kroppen och hade ont i rygg och knän. Det var ingen höjdarupplevelse över huvud taget och den enda gången det kändes bra var under de ca 3 minuter som "Henna, henna" ljöd i lurarna - den är makalöst skön att gå till!


Pär började arbeta idag efter sin semester och Elin tackade ja till ett extra pass hos blöjnissarna vilket innebar att jag fick vara ensam i flera timmar och det var välbehövligt!


Jag upptäckte att jag hade en tid hos tandläkaren på torsdag med anledning av den tillfälliga fyllningen. Eftersom jag har bestämt att hela tanden ska väck, så ringde jag och lämnade återbud och jag passade på att fråga hur det gick med remissen till tandkirurgen. Hon kunde inte ge mig något svar direkt, men lovade att lämna frågan vidare till just tandkirurgen. Det dröjde inte länge innan de ringde upp mig och erbjöd mig en lucka den 30 augusti. Jag tackade naturligtvis ja, men uttrycket "en lucka" fick mig att undra hur länge jag hade fått vänta på en tid om jag inte hade ringt? Nu har jag i alla fall fått besked och slipper vänta och jag slipper komma ihåg varje kväll när fluorsköljningen gör att det ilar så in i h-vete, att jag, än en gång, har glömt att ringa tandläkaren för att fråga om remiss-läget.


Jag är fortfarande inne i kostymdrame-perioden som har varat större delen av sommaren. Jag läser om "Den första hustrun" av Philippa Gregory, men på filmfronten börjar det tryta. I brist på engelskt kostymdrama, så såg jag "Borta med vinden" (3,5 timme!). Vilken berättelse! Dialogen mellan Scarlett och Rhett Butler är underbar med en härlig bitsk humor. Det är liv i Vivien Leigh och Clark Gable till skillnad från Leslie Howard i rollen som Ashley Wilkes - vilken träbock! Och varför, varför inbillade sig Scarlett att hon älskade det mähät medan Rhett Butler har både klös och utrstrålning?? "Frankly, my dear, I don't give a damn!". Jag har förresten beställt de första 2 säsongerna av "Tudors". Jag har snöat in mig på Henrik VIII och all dramatik i det engelska hovet och ju mer jag läser och ser om alla personer som var involverade desto intressantare blir det.


Det är ingen värme i luften längre. När jag promenerade, så lade jag märke till flera skuggiga passager där det inte hade torkat upp efter gårdagens regnskurar. Hösten närmar sig.


Halv-fridens.    





Av Ewa - 13 augusti 2012 21:08

"Henna, henna" med Cameron Carion & Khaled


Fridens.    


Av Ewa - 12 augusti 2012 21:01

Jag kan läsa en bok mer än en gång.

Det finns billiga böcker.

Jag kommer att få vara ensam större delen av morgondagen (håller på att bli sällskapssjuk, så att säga....).


Halv-fridens.    


Av Ewa - 11 augusti 2012 22:26

Jag har möjlighet att sova så mycket som jag behöver.

Jag har inte haft ont idag.

ICA-kortet är inte så dumt att ha.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 11 augusti 2012 22:07

Just nu är det ett trist läge hos våra fyrbeningar. Maja ger sig på Humlan så pass ofta att det känns läskigt att lämna dem utan bevakning i köket. Humlis är skraj och vågar inte gå in i buren och äta eller dricka om Maja är där; det är knappt att hon vill gå in även när Maja inte är där. Det är hemskt att se! Mimmi och Humlan är ett radarpar och när Humlan är ute och rör på sig, så finns Mimmi där som en släpvagn. Ibland har det verkat som att Mimmi är Humlans ombudsgris som hoppar på Maja för att ge igen lite. Maja tål alltså inte Humlan. Mimmi ger sig ofta på Maja. Bråkiga marsvin tycker jag inte om! Vår lösning just nu är att Alice och Maja får sitta i övre buren hela tiden (Kajsa är med dem på nätterna - 3 uppe och 3 nere). De är riktiga stugsittare båda två och är mer lämpade att sitta instängda medan Humlan verkligen utnyttjar sin möjlighet att gå in och ut ur buren som hon vill, men det känns inte tillfredsställande. Inte alls. Sedan Pär byggde burskåpet för 6 år sedan, så har de aldrig suttit instängda dygnet runt utom när någon har varit sjuk eller skadad. Ni som har erfarenhet av marsvin, mer erfarenhet än vad jag har, hur skulle ni lösa det? Och är det någon som har en idé om varför Maja är så grinig mot Humlan (Maja är yngre)??


Bråkstaken

 


Radarparet

Personligen bråkar jag inte med någon utom mig själv. Jag fortsätter att sova 12 timmar om dygnet och är leds på att inte orka träna så mycket som jag vill. Jag inser att jag inte skulle kunna sova så här mycket om jag inte behöver det, men ändå.....  


O-fridens.     



Av Ewa - 10 augusti 2012 21:27

Jag har inte haft ont idag.

Jag kunde styrketräna.

Elin köpte hem busfärskt marshmallow-godis från Caramella.


Fridens.    

Av Ewa - 9 augusti 2012 21:56

Jag har känt mig ordentligt mätt.

Kultivatorn fungerar.

I det stora hela, så har jag det väldigt bra!


Halv-fridens.    


Av Ewa - 9 augusti 2012 21:31

"Det får var helt enkelt, det får vara ibland.

Jag får väl gå lite lortig titt som tätt.

Jag menar, svänger det bara och man trivs i sitt land

Och man mår bra kan man skita i sin tvätt."


"Tvätt" med Galenskaparna & After Shave


Den här låttexten smyger in i huvudet varje gång jag duschar utan undantag! Nu är det ett tag sedan jag duschade och jag känner mig en aning unken, men - härregud - det finns värre saker man kan göra än att "skita i sin tvätt"!


När en idrottsman/kvinna är skadad eller har så pass ont att h*n måste ta värktabletter för att kunna genomföra en tävling, så påverkar ju medicinen resultatet; det går ju inte att tävla när man har ont. Borde inte det räknas som doping?


Elin var på arbetet och Pär mullade runt i skogen medan jag sov, sov, sov. Jag släpade mig ur sängen strax före 12. Jag har haft ont idag igen. Vad har jag gjort för fel? Av någon anledning, så protesterar kroppen. Eller håller jag på att bli sjuk? Ingen fysisk aktivitet värd att nämnas idag heller.


Idag åt vi entrecôte med fet chili-bearnaise och sallad. Det var gott och jag blev faktiskt mätt! Det är en av de få maträtter som jag kan äta tills jag känner mig mätt och utan att magen knyter sig halvvägs.


Det var burstädning idag och jag fick prova på min nyinköpta, lila, kultivator. Den fungerade, så att säga. Jag fick använda armmusklerna i stället för fingrarna för att lossa spånet och jag slapp få ont. Jag tycker att jag var skitlistig som kom att tänka på att en kultivator skulle kunna underlätta!


Jag har sett den 2-delade miniserien om Elizabeth I med Helen Mirren i huvudrollen. Mycket bra! Betydligt bättre än de 2 filmerna med Cate Blanchett som Elizabeth. På något sätt, så fick jag en bättre inblick i hur det var att vara drottning i slutet av 1500-talet. Jag kan inte sätta fingret på skillnaden, men det var - hur som helst - ett bättre porträtt av Elizabeth och Helen Mirren är ju i suverän! Hon var en mycket stark kvinna i en helt mansdominerad värld och situationen påminner om Margaret Thatchers som inte heller gick av för hackor.


Halv-fridens.      

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards