Alla inlägg under augusti 2012

Av Ewa - 28 augusti 2012 16:14

Mina nya favoriter: Maroon 5 med "One more night". Den här gruppen är faktiskt inte från 1980-talet utan från 2000-talet. Det finns en del nutida musik som går att lyssna på.


Fridens.    


Av Ewa - 28 augusti 2012 15:43

Det är i slutet av augusti och hasseln utanför köksfönstret är full av nötter. Vår ekorre Kurre som besöker oss med jämna mellanrum utom under sommaren har kommit tillbaka. Det var när vi satt och åt middag igår som han bevärdigade oss med ett besök som innebar förstklassig underhållning när han for mellan grenarna i jakt på Den Perfekta Nöten. En av grenarna räcker nästan fram till vårt fönster och jag fylldes av ren och skär glädje när Kurre plötsligt sticker fram huvudet mellan löven som för att hälsa!

Pär sprang och hämtade kameran, men han hade ett fullt sjå med att fånga detta yrväder på bild. Kameran hann inte riktigt med att ställa in skärpan. Av vad som motsvarar en klassisk filmrulle på 36 bilder, så valde jag ut dessa 3.

Att kunna se en ekorre (en släkting till våra älskade marsvin, ju!) som faktiskt håller hasselnötter mellan framtassarna medan han skalar dem för att komma åt det gottaste - vilken lyx!

Han såg ut att må oförskämt bra och stannade i gott och väl en halv timme. Kolla in de klara och pigga ögonen, de sidenmjuka öronen, den gyllenbruna pälsen och så den smala och borstiga svansen. Ett underverk som värmer mig ända in i hjärteroten. Det är inte mycket i den här världen som gläder mig, verkligen gläder mig, men djur har alltid gjort det och kommer alltid att göra det. Välkommen tillbaka, Kurre!    


Fridens.           

Av Ewa - 27 augusti 2012 17:00

Mobillarmet var satt en halv timme innan dr DS skulle ringa kvart över 8. Jag höll mig vaken. Läste lite ("Den vita drottningen" är inte alls lika bra som böckerna om Henrik VIII & Co) och väntade. Klockan blev både 20 över 8 och halv 9. Hm. Hade jag missuppfattat tiden? Har han så många att ringa till att han är försenad? Är han sjuk? Åker han med SL till arbetet?     Om jag går och lägger mig igen, så kommer han att ringa för det vet man ju hur det är med mjölken: den kokar ju aldrig upp över förrän man vänder ryggen till. Det fungerade! Efter kanske 10 minuter, så ringde mobilen 8.49 Jag har haft bokade telefonmöten med honom tidigare och om han har varit bara några minuter sen, så har han bett om ursäkt. I morse sa han ingenting vilket fick mig att misstänka att den bokade tiden egentligen var kvart i 9. Jag berättade att jag kommit på att jag har feldoserat Sertralin i ett par månaders tid, men han tyckte inte att det var någon fara alls utan höjde dosen till just den nivån från och med i morgon. Jag hoppas att ökningen (höjningen?) gör att jag börjar må bättre igen. Jag ska få en ny besökstid oxå och han föreslog i december. December!!! Han sa att han har väldigt långa väntetider, men jag tyckte att det var åt helskotta för långt fram, så han skulle försöka få in mig i slutet av oktober och om jag får en tid då, så är det ändå 7 månader sedan det senaste besöket. Det är inte klokt! Så här efteråt, så är jag inte alls nöjd med samtalet för jag var inte tillräckligt vaken (jag hade precis slappnat av när han äntligen ringde) eller alert för att över huvud taget reagera i tid - den här sortens bokade samtal är långt ifrån avslappnade eller ta-den-tid-du-behöver-stilen.


På lördag åker Pär och Elin till Skuleberget. Den senaste tiden har de 2 kombinerat skogsmullande med övningskörning på söndagarna och kom på så sätt att prata om Skulebergets Bauerliknande natur och Elin föreslog att de skulle åka dit. Sagt och gjort! Till den turen behövs diverse förnödenheter, så idag handlar de på Coop. Jag valde - med glädje - att inte följa med. Jag tycker sämre och sämre om att handla på Coop Forum. Affären blir allt sunkigare och jag irriterar mig på att sortimentet hela tiden blir sämre när Coops egna varor sprider sig som ett virus över varuhyllorna och har ihjäl alternativen. Det är lite därför jag har skaffat ett ICA-kort. Men vår Coop Konsum affär här i Rönninge är väldigt bra!


Idag har jag äntligen klarat av ett styrkepass igen! Det var tungt den här gången oxå, men inte negativt tungt. Jag har lagt till en rumpövning och med hjälp av Elins 2,5-kiloshantlar även en axelövning (som jag helt enkelt inte orkar göra med mina 4,5-kiloshantlar......). Det känns brrrrra!


Gårdagens spänningshuvudvärk hänger med även idag. Jag misstänker att jag biter ihop käkarna om nätterna för när jag gapar stort i syfte att försöka slappna av, så protesterar musklerna i nacken och längs hårbotten hela vägen upp på huvudet och fram mot pannan. Jag vet varför jag gör det: torsdagens tandborttagning närmar sig. Jag ser naturligtvis inte fram emot det hela, men är heller inte orolig. Som jag är medveten om vill säga. Spänningsvärken antyder ju det motsatta...... Det som oroar mig mer är efteråt, att det ska bli något elände med infektioner och värk och annan skit.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 26 augusti 2012 21:30

Jag tog inte Stilnocten förrän vid midnatt, en timme senare än jag brukar, lade mig klockan 1 och sov som en klubbad oxe till klockan 10 när jag var på toaletten och startade den första tvättmaskinen och sedan sov jag till efter 12. Jag vaknade motvilligt och med huvudvärk som satt i ända till kvällen. Jag hade vaga planer på styrketräning, men där fick jag ge mig. Tvättmaskinen hade jobbat klart vid havl 21 och även om det är bekvämt, rent av lyxigt att ha egen maskin, så är det en hel del arbete och när jag inte är i form, så blir den enklaste sysslan energikrävande. Av någon numera glömd anledning, så är jag Krukväxtansvarig vilket innebär att vattna en gång i veckan. Inget jag blir utmattad av direkt. Vi har 2 växter på övervåningen som inte har långt kvar på denna jord, 1 liten novemberkaktus i köket, 1 stickling av ampellilja som snart kan planteras i kruka och sedan 8 orkidéer. Idag upptäckte jag att den orkidé som står i köket (västerfönster) faktiskt har en blomstängel på gång! De som står i vardagsrummet (österfönster) stortrivs och blommar och blommar om. Från att ha varit nästan rädd för orkidéer, så tycker jag nu att de är enklare än gröna växter. Jag ger de en rotblöta en gång i veckan, plockar bort vissna blommor när det behövs, men mycket mer gör jag inte. Jag kollar aldrig om jorden är fuktig, jag planterar inte om dem och de gröna bladen behöver aldrig göras något med. Mer tid eller energi har jag inte lust att lägga ned. Jag är inte den vårdande typen.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 25 augusti 2012 15:57

Det var dax att städa igen. Det var motigt för jag är så himla trött idag, både i kroppen och i huvudet. Klumpig och slamrig. Rispade upp tummen på skruven som håller fast toalettsitsen. Det kommer att bli ett ärr, minst sagt. Jag rensade bort småsaker från vardagsrummet, bl.a min delfinsamling och det var skönt att få bort det. Färre saker att dammtorka och vilsammare för ögonen när plottret försvinner. Jag har en större rensning på gång: pocketböcker. Det är knökfullt i hyllorna på övervåningen, så gott som dubbla rader över allt. Precis som med så mycket annat, så ändras smak och intresse även för böcker. Jag har slutat läsa på engelska, så där kommer en hel del att försvinna. Nå'n dag ska jag ringa Myrorna för att kolla om de tar emot pocket en masse. Sedan får jag ju en alldeles utmärkt anledning att köpa fler!   


I september, vilket är snart, så har vår förening sopsorterat i ett år. Det är inte klokt vad man kan anpassa sig och vänja sig. Jag tycker fortfarande inte om det och att gå till sorteringsrummet för att dela upp alla förpackningar i fraktioner (papper, plast, metall, ofärgat och färgat glas) är inget favoritnöje hos mig. Jag har länge ifrågasatt förpackningsindustrin, mest pga alla idiotförpackningar som är inbrottssäkra och som kan bli en fysisk och psykisk utmaning när jag har ont i händerna och sedan vi har börjat med källsortering, så ifrågasätter jag av en annan anledning. Arlas nya mjölkförpackning med plastkork t.ex Det är klart att det är en fördel att köket inte blir dränkt i mjölk om man råkar välta omkull eländet, men den är skit att källsortera eftersom det inte är det lättaste att riva loss plastdelen. Vi undviker att köpa Arlas mjölk så långt det är möjligt. Usch!


Halv-fridens.    

Av Ewa - 24 augusti 2012 15:33

Idag är det äntligen dax att inviga de nya Mumin-lakanen. Ålrajt! Det är en stor dag.   


Fridens.    

   

Av Ewa - 23 augusti 2012 15:44

Elin och jag bytte med varandra idag, så att hon tog burstädning och jag tar hand om middagsdisken. Eftersom jag slapp burarna, så fick jag ork över att promenera för lunch i stället. Det blev lite mer än jag hade planerat. Jag hade tänkt gå runt Flaten och hade precis passerat Villa Talliden när det första sms:et kom om att min bok från AdLibris fanns att hämta i Salem. "Den behöver jag inte hämta idag" tänkte jag och fortsatte för att en kort stund senare få ännu ett sms och nu var det de 2 försenade säsongerna av "Tudors" som även de fanns i Salem. Då blev jag lite fundersam för jag har ju bara 2 avsnitt kvar hemma..... "Äh, de får vara!". Jag fortsatte och hade inte gått många meter när sms numro 3 kom som meddelade att säsong 3 av "Monk" hade landat i Salem. Det blev droppen! Jag vände på klacken och gick till Salem och hämtade alla 3 paketen. 17 grader med uppsprickande molntäcke och mer och mer värmande sol. Eftersom det var gränsfall för jacka när jag gick hemifrån, så tog jag på en jacka, men det blev svettigt. Efter posten, så stödhandlade jag på Konsum och jag kände mig ganska mör när jag kom hem och törstig - jag skulle ha haft vatten med mig.


Jag tycker att det är svårt att hitta ny musik. Jag har ingen iPhone eller iPad som jag kan koppla ihop med iTunes eller Spotify och jag vill inte ha musik att lyssna på i datorn, jag vill ha den med mig ut. Jag köpte en radio förra hösten för att kunna lyssna på just musikkanalerna, men jag höll på att bli tokig på kuppen pga all usel reklam och för att de bara spelade samma låtar om och om och om och om igen. Vad göra? Elin brukade tipsa om nya låtar som jag letade upp på YouTube och sedan konverterade till MP3-format. Inte särskilt lagligt, men det löste sig i och med att konverteringsprogrammet förbjöds. Så var det med det! Jag fortsätter att vara svag för 80-talsmusiken, pinsamt svag. Det är musik jag minns, kan och vet är bra. Jag har mååååånga samlingar med 80-tal och har numera svårt att hitta fler samlingar som inte innehåller de låtar jag redan har (jodå, jag har en hyfsad koll på vilka de är!), men igår fick desperationen mig att gå in på CD.ON och bläddra igenom rubbet där. Det tog tid, men jag hittade 2 boxar med övervägande "nya" låtar. Den ena innehåller 5 CD för 179 kr vilket var ett pris som snålvargen inom mig tyckte var rimligt och den andra innehåller oxå 5 CD för 179 kr. "Nyare" musik än så lyckades jag inte hitta.    Jag minns när jag gick till färghandeln i Kiruna, den som låg vid Parkskolan och köpte vinylskivor och tyckte att det var så himla dyrt när de hade höjt priset till 65 kr!


Halv-fridens.    

Av Ewa - 23 augusti 2012 15:30

Idag är det 1 år sedan jag genomgick den första ect-behandlingen. Jag önskar att jag kunde se tillbaka och rysa över hur dåligt jag mådde eftersom jag mår så mycket bättre idag. Jag önskar verkligen det, men jag mår inget vidare. I över ett år har jag mått mer eller mindre skit, men så dåligt som jag mådde mellan november 2011 och februari 2012 kan jag dock inte minnas om jag någonsin tidigare har gjort. Fy, fan, vilka vidriga månader!! Som sagt var: 1 år sedan den första av 6 el-behandlingar. Vilka blandade känslor jag hade innan jag bestämde mig. Å ena sidan hörde jag om de som mådde fantastiskt bra efteråt. Å andra sidan fanns det de som fick enorma problem med minnet, på gränsen till minnesförlust. Behandlingarna hade ingen som helst effekt på mig. Varken bu eller bä. Jag kom inte upp ur depressionen, men jag är glad över att jag provade - man ångrar ju oftare det man inte gör. Kanske hjälpte det till i min ansökan till FK om stadigvarande ersättning, som ett bevis på att jag verkligen har provat det mesta för att må bättre.


Halv-fridens.    

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards