Alla inlägg under februari 2010

Av Ewa - 10 februari 2010 09:05

Elin är sänkt pga tandställningen och kom inte iväg till det stora matte-provet idag. Annars har hon aldrig missat ett prov vilket säger en del om hur jobbigt det är för henne. Jag ringde till tandregleringen i Södertälje för att få en akut-tid, så att vi kan göra något åt det här eländet. Jag fick beskedet att de var färdiga med Elin där. Anledningen till att hon fått komma till Södertälje är att de inte har den rätta utrustningen i Salem, men fortsättningsvis ska de kunna ta hand om hennes tandställning hos hennes vanliga tandläkare. Jaha. Varför kunde inte Pär och Elin ha fått besked om detta i måndags? Tandläkaren i Salem tillhör inte längre Folktandvården för den har privatiserats. Suck. Det tog lite tid att hitta telefonnumret, men när jag väl kom fram, så blev jag trevligt bemött och fick en återbudstid redan idag vid 13-tiden. Sedan har Elins tandläkare fullt resten av månaden. Man måste ju ha lite tur ibland, eller hur? Jag följer med Elin och de prover jag skulle ha lämnat nu på morgonen kan jag lämna i morgon.


Fridens.

Av Ewa - 9 februari 2010 20:23

Jag har en bra relation med Elin.

Jag hade möjlighet att sova länge.

En oväntat bra film ("The changeling").

Jag KAN äta bröd när det kniper.

Jag har fått en tid hos en överläkare för läkarutlåtandet.


Fridens.


Jag försöker kämpa emot.....

  

Av Ewa - 9 februari 2010 16:06

I morgon ska jag lämna prover på fastande mage. Det tar på krafterna, men det som är tuffast är att komma ihåg att inte äta någonting efter klockan 22. Jag får inte dricka Pepsi Max ens.....


Fridens.

Av Ewa - 9 februari 2010 15:47

"The changeling" i regi av Clint Eastwood med Angelina Jolie i huvudrollen. Skildrar verkliga händelser i Los Angeles 1928 och några år framåt. Mycket bra! Upprörande! Kalifornien var en polisstat på den tiden. Ett citat ur filmen: "Att vara lagen är att stå över lagen".


Fridens.


PS. Varför tycker så många att Angelina Jolie är vacker/sexig/läcker? Det är hon ju inte! En hyfsad skådespelerska, men inte mer.

Av Ewa - 9 februari 2010 11:24

Tack för era kommentarer och jag kan konstatera att vi är många som har haft tandställning! MEN det verkar inte vara någon som känner igen den modell som Elin har fått. Jag har funderat mycket på den och Pär har förklarat och jag tror jag börjar förstå principen. När tungan hålls undan dvs hålls bakåt, så ändras automatiskt underkäkens hållning och underkäken åker lite inåt. Prova själv! Däremot förstår jag inte hur tungan ska hållas undan när ställningen väl tas bort? I bästa fall, så är det tänkt att Elin ska klara sig med endast denna. Annars blir det den gamla vanliga som alla vi andra har haft.


Elin är hemma idag. Jag förstår henne och har sjukanmält henne. Jag inser även att det inte är bra att hon är hemma igen eftersom hon var hemma större delen av förra veckan, men hon har ett större eget ansvar nu och jag kommer inte att argumentera med henne mest för min egen skull. Jag skulle inte heller vilja gå till skolan om jag inte kan göra mig förstådd för det är svårt att höra vad hon säger vissa gånger. Hon kan inte äta vad som helst heller och det går långsamt. Den här tandställnings-modellen går utöver de vanliga, anser jag och det handlar inte bara om att bita ihop och vänja sig! Igår kväll kom hela familjen överens om att om det är lika besvärligt på måndag i nästa vecka, så ska Pär ringa till tandläkaren. Vi får kanske ta en pratstund med hennes mentor oxå.


O-fridens.


PS. Jag sov till 11 idag! Allt det här tar redan på mina ynkliga krafter.....

Av Ewa - 8 februari 2010 18:02

Nu har Elin tandställningen på plats. Den ser helskum ut. Det är meningen att den ska hålla undan tungan (?????), men ingen av oss fattar hur. Den sitter fast i överkäken och ser ut som ett galler där pinnarna är ihopsatta och bildar flera små u:n. En dryg centimeter långa. Hon har inte ont, men hon har svårt att prata utan att läspa/sluddra och det går bara att tugga på högra sidan och hon dricker med sugrör. Hon är på väg att få skavsår på tungan. Redan! Jag tycker så synd om henne och jag önskar, av hela mitt hjärta, att JAG kunde ta över eländet åt henne! Jag tycker att det är skit att hon ska behöva det här ovanpå allt annat hon kämpar med!   Kanske är det för att jag själv är trött, men just idag orkar jag inte vara positiv eller stöttande. I morgon måste jag hjälpa till att få iväg henne till skolan....


O-fridens.


PS. Idag kommer jag inte att skriva upp 5 saker som jag är tacksam för. Jag orkar inte ens fundera på det.

Av Ewa - 8 februari 2010 13:21

Viktökning med 4 hg. Det är inte mycket, men det känns inte bra. Eftersom jag kan tjoa och tjimma över att ha blivit av med 5 hg, så tycker jag att det är rimligt att sucka och stöna över att ha fått tillbaka 4 av dem. Blä! Jag har 3 fullt rimliga förklaringar till detta obehagliga fenomen:

* kolhydrater i form av mycket bröd och en taco-lunch.

* styrketräningen som inte gör att jag går ned i vikt och muskler väger mer än  fett.

* hormonvecka.

Det blir bättre när jag kan komma igång med promenaderna igen! Dagens SATS-pass var urskönt! Nästa gång kommer jag att öka på flera av övningarna. På cross-trainern gick det över förväntan; jag klarade av 6 minuter i ett nafs och var inte speciellt trött efteråt. Det känns otroligt bra över att kommit igång med styrketräningen igen!   


Varje gång tåget stannar vid en (pendeltågs)station, så hörs ett meddelande: "Tänk på avståndet mellan vagn och plattform när du kliver av tåget". Det här är inget jag tänker på; det går av sig själv att jag tar ett större kliv när jag stiger av tåget, men det kan kännas läskigt när det är snöigt och isigt som det är nu. När jag kom hem idag och hade gått en bit längs perrongen, så hör jag att någon ropar "Hallå!" upprepade gånger. När jag vänder mig om, så ser jag en äldre man som sitter fast mellan tåget och perrongen! Jag föreställer mig att han klev av i vanlig ordning, men halkade med den andra foten som då gled ned mellan perrongen och tågvagnen. Jag var nog ganska trött för jag reagerade inte alls så snabbt som jag brukar, men jag såg att en man kom framspringande + tågets konduktör (han som sitter i mitten av tåget) och de fick upp honom. Senare såg jag att den äldre mannen satt kvar och - förmodligen - pustade ut, så han blev nog inte skadad. Både han och jag tycker nog inte att meddelandet om att tänka på avståndet är onödigt....


Pendeltåget passerar tennishallen, som jag skrev om förra veckan och taket har rasat in med besked; det finns ingenting kvar!


Fridens.

Av Ewa - 7 februari 2010 18:02

Sims - världens bästa spel!

SATS i morgon.

Månadens storhandling är avklarad.

Rena lakan.

Den senaste klippningen som blev så där KANON-bra!


Fridens.


Vilka pyttingar.....

  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards