Alla inlägg under februari 2010

Av Ewa - 2 februari 2010 10:38

......när planlöst studsade mellan olika web-sidor: en horoskopsida. Jag läste om egenskaperna för mitt tecken, fiskarna och jag kände verkligen igen mig!


Den typiska Fisken är rättvis och medkännande, ömmar för alla som har det svårt. En mjuk, känslig och sårbar läggning är kännetecknande, liksom en strävan efter att finna sammanhang och mening i tillvaron.  (Genom att ställa frågan "Varför?" min egen anmärkning)

Neptunus är tecknets härskare, känd som vattenguden i den grekiska mytologin. Den som är född i ett vattentecken är en känslomänniska, med ett rikt inre liv. Fisken är en god lyssnare och har förmåga att leva sig in i sina medmänniskors livssituation. Fisken är mycket intuitiv och anar sig fram i tillvaron. Här finns stora fonder empati och välvilja. Fisken ömmar för alla som har det svårt och söker sig gärna till roller där hon känner sig behövd.  (Här är den enda punkt som inte stämmer för jag har aldrig haft behov av att vara behövd! Min egen anmärkning)   De svaga och utsatta grupperna i samhället, barn och djur, ligger denna godhjärtade natur extra varm om hjärtat.

Många Fiskar känner sig vilsna och har perioder där de upplever att de inte passar in. En känsla av utanförskap kan stundtals vara svår att brottas med, men ger samtidigt Fisken en mycket tolerant människosyn. Fisken väljer ibland att fly undan, att inta ett passivt förhållningssätt.
   (Åh, vad det stämmer bra! min egen anmärkning)   Det är viktigt att Fisken vågar följa sina drömmar och visioner, att ha modet att lyssna med det inre örat…

Fisken är en sökare med en öppenhet för andra dimensioner. En god människokännare och humanist, ofta utrustad med en kreativ, fantasifull ådra och stora fonder välvilja.

© Anna Granberg, astrolog och författare

 

Fridens.

  

Av Ewa - 1 februari 2010 20:10

Viktminskning.

Ett BRA styrketräningspass.

Jag provade cross-trainern.

Jag fick en impulstid hos Rosie på onsdag; det pågår anarki ovanpå mitt huvud.

Nästa säsong av "McLeod" är beställd.


Fridens.


Här finns min Rosie.

  


Av Ewa - 1 februari 2010 13:46

JA! Där satt den! Ett riktigt bra styrke pass med ork och koncentration - KANON! Jag vågade mig på cross-trainern oxå. Det blev 5 minuter för endast benen eftersom jag inte lyckades få till armrörelserna, men det tar vi nå'n annan gång. Nu är i alla fall jag-gillar-inte-nya-maskiner-tröskeln övervunnen.   


Tåget i morse var EN HALV TIMME försenat! Det var en himla tur att det inte var mer än -2 grader som jag fick stå och vänta i (att vänta inne i stationen med bullriga medpassagerare anser jag inte vara ett alternativ). Tåget hem kom in på perrongen samtidigt med mig dvs i tid och det flöt på ända hem. Tänk de stackare som pendlar till arbetet och måste dras med SL 2 gånger om dagen.... Nu har vi haft den här snömängden OCH kylan i en och en halv månad och jag tycker inte att SL längre kan skylla på att växlarna fryser ihop eller att tågen inte klarar kylan. De måste se till att det finns folk ute som befriar växlarna från is! Det är på gränsen att SL över huvud taget ska få ta betalt för biljetterna.   

Pär, som för övrigt är urdålig på att vänta över huvud taget, sa till mig att det ju bara är att gå ned till stationen och vänta. Eftersom tågen går 4 gånger i timmen, så behöver man ju inte vänta så länge även när det är förseningar. Jag förklarade för honom att det kan bli, som det blev i morse, så pass stora förseningar att vissa tåg ställs in helt.


Pär följde med Elin till tandställnings-tid numro 2 i morse. Efteråt skjutsade han henne hem eftersom tågen inte gick och hon har varit hemma idag och knaprat värktabletter eftersom hon blev väldigt öm i munnen.


Nu har jag den trevliga uppgiften att fundera ut vad min belöning på fredag ska bli.


Fridens.

Av Ewa - 1 februari 2010 08:13

Ett halvt kilo lättare jämfört med förra veckan. Det är en början. Det är fantastiskt eftersom jag upplever det som att jag inte har behövt avstå från något! Om jag blir av med ett halvt kilo varje vecka, så har jag gått ned de överflödiga kilona om ett drygt år. Jag nöjer mig med att ta en vecka i taget. En DAG i taget.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards