Alla inlägg under januari 2009

Av Ewa - 6 januari 2009 18:06

När jag gick upp vid 9, så var jag så trött att ögonen hela tiden åkte ihop ungefär som Kalle Ankas ögon när han campar med Musse och Långben. Uää! Pär och jag åkte till Coop och veckohandlade och det bidde en tulpanbukett oxå. :-)


Ikväll ska jag ha en sista choklad & chipskväll innan jag styr kosan mot ett piggare jag. Nästa steg mot LKHF är påbörjat: allt vanligt bröd och flingor är väck för min del. Nu när alla eländiga helgdagar är över och när förkylningen ger med sig, så ska jag ÄNTLIGEN börja träna på allvar. Med bättre hälsa som mål!


Nu ska jag göra te och sedan se "Nicholas Nickleby" som jag spelade in nu på eftermiddagen.


Fridens.


PS. DET SNÖAR!

Av Ewa - 5 januari 2009 19:09

Tösen har slutat att rossla och mår bra igen.

Humlan verkar trivas.

Filtar och extra strumpor eftersom jag är frusen idag.


Fridens.


Av Ewa - 5 januari 2009 18:49

Nu är jag LEDS på helgdagar! Jag har för länge sedan TRÖTTNAT,  men nu är jag LEDS! Ingen post. Vad har öppet och inte? Inte Agrias telefonkundtjänst i alla fall. Vad är det för veckodag - lördag? Nä, måndag. 11 minusgrader ute, 26 plusgrader inne i köket (för grisarnas skull som bor nere på det kalla golvet), men jag har känt mig frusen hela dagen. Nästan feber. Huvudvärk. Smått yrslig. Ska hitta på en maträtt till nästa måndag och sedan skriva handlingslista till i morgon. Borde duscha. Orkar inte. Den tillfälliga ensamheten är slut. Jag hade lagat julkorv med hemgjort potatismos och Pär kom med en oavsiktligt spydig kommentar om "En tyst minut för grönsakerna.". Jag tog illa vid mig, men sa inget. Jag orkar inte. Jag jobbar stenhårt med att vara mindre spydig och då innebär det väl även att inte nappa på andras spydigheter. Jag kan, tyvärr inte, förändra någon annan än mig själv. På onsdag börjar Pär arbeta igen. Elin ska tillbaka till skolan på torsdag och jag gruvar mig redan för onsdagskvällen..... Jag släppte ut Tösen och Humlan och satt sedan på golvet för att se hur det hela avlöpte. Tösen kravlade in i buren direkt och började njuta av att få hjälp med barnpassningen. Humlan tvekade inte en sekund utan började undersöka de nya omgivningarna; kollade in olika kryp-in, provbet i bordsbenen, gnagde på mattan, blev undersökt av de övriga fyrbeningarna och sedan var hon som ett speedat popcorn. Hon for runt - oftast med Ellen efter som nästan verkade fastklistrad vid Humlans rumpa - och ryckte till i glädjeskutt. Vilken syn och så det värmer i hjärtat av att se att en så liten en inte är det minsta skrajsen eller tveksam och att hon accepteras av de andra! Hon ser onekligen morsk ut med den crestade pannan.


Fridens.

Av Ewa - 5 januari 2009 12:31

......varför jag inte tog på mig en tjock tröja när jag skulle skaka mattorna på balkongen igår?


*förkylningen är tillbaka....*

Av Ewa - 5 januari 2009 11:00

D rulliga

E nastående

T ufsiga


U nderfundiga

L uriga

T rippande

I nga ensamvargar

M atglada

A llt annat än allvarliga

T illitsfulla

A pportera kan de inte


H åriga

U nderbara

S krikiga

D iskussionslystna

J agar varandra

U ndersökande

R ara

E gensinniga

T uffa


Av Ewa - 4 januari 2009 17:06

Den tillfälliga ensamheten.

Jag har städat.

"Karins lasagne" från Familjen Dafgård - smaskens!


Fridens.

Av Ewa - 4 januari 2009 16:41

Temperaturen sjunker nu när kvällen kommer och närmar sig -13. Jag minns inte när det var så pass kallt senast. Egentligen för kallt för att vädra med öppna fönster, men när jag tog in mattorna som legat på balkongen medan jag städade, så fick jag in kall luft i alla rum. Brrrr! Jag känner mig väldigt tillfreds med att ha städat färdigt. Det doftar rent och golven är skräp-fria. Hallen var, i vanlig ordning, ett enda kaos och tog längst tid att få ordning på. Efter 2 timmar, när endast vardagsrummet var kvar att städa, så tog jag en matpaus med äggröra och några prinskorvar och TE - den här dagen är som gjord för att sitta och sörpla te och det blir ännu godare efter ett gott dagsverke!


Jag är, som jag tidigare skrev, ensam i ungefär ett dygn till. Det är ljuvligt!

Elin och Pär har åkt ut till Singö där svågerns föräldrar har ett lantställe. Svågern med familj är oxå där. Det är förmodligen ännu kallare där. Nu har vi haft det här fantastiska frost-vädret i en vecka och jag stortrivs! Jag har kommit på att jag mycket hellre har tjockt med frost än snö eftersom snö alltid smälter ned till        överdj-a isgator.


Det är lugnt i marsvinslägret. Tösen har rosslat i ett dygn nu, men eftersom hon mår prima i övrigt och till och med orkar hålla Humlan i schack, så känner jag mig inte särskilt orolig. I morgon ska de få komma ut, så att Humlan kan presenteras för resten av flocken.


Fridens.


Av Ewa - 4 januari 2009 10:59

Det finns 2 sorters väder som är extra lämpade för inomhusstädning och det är hällregn i kombination med starka vindar eller så pass kallt att allt bara står stilla utomhus (vi har -10 idag och strrrrrrålande sol).


Nu ska jag städa!

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards