Alla inlägg under januari 2009

Av Ewa - 12 januari 2009 16:44

......varför det är svårare att göra tillvaron enkel än det är att krångla till allt?


*ironiskt*

Av Ewa - 12 januari 2009 11:27

Jag gav upp "Priset på vatten i Finistère". Jag kom aldrig in i den. Det är en bok som jag nog kan läsa en annan gång. I stället började jag läsa "Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen. Vad bra den är!


Fridens.

Av Ewa - 12 januari 2009 11:08

Elin kom inte iväg trots goda föresatser. Pär kom in i sovrummet och var sur. Jag BLEV sur eftersom jag  H A T A R  att bli väckt på det sättet! Jag sjukanmälde Elin och kröp sedan ned i sängen igen. Jag har fått 2 råd: se till att verkligen komma iväg på t.ex promenader, så att Elin kanske "inspireras" till att bli mer aktiv samt att göra hemmavaron mindre trivsam för Elin, så att hon väljer att i stället gå till skolan (sk sjukdomsvinst - hon trivs bättre hemma). Fy fan, säger jag bara!         Eftersom jag är hemma på heltid (vilket har setts som en fördel än så länge), så får jag ansvaret för att se till att Elin inte blir hemma på heltid. FÖRSÖK ATT KOMMA IHÅG  V A R F Ö R  JAG ÄR HEMMA!!!  Hur hade vi löst det här om både Pär och jag hade arbetat heltid??!


Mitt i allt det här slog det mig att jag ska operera tummen nästa fredag och hur blir det då när jag har en klumpigt bandage och klarar av ÄNNU mindre än jag redan gör?


förbannadehelvetesdjävlaskit

Av Ewa - 11 januari 2009 17:00

.....varför livsglädje alltid förknippas med äventyrslusta och karnevaler?


*det är ju när man kan finna glädje i vardagens lilla som man verkligen har livsglädje*

Av Ewa - 11 januari 2009 16:57

Mitt beslut att fortsätta att blogga på samma sätt.

Dagens promenad.

Jag har lyckats med konststycket att börja dricka mer vatten (igen...) med hjälp av min fina, gula flaska från SATS.


Fridens.

Av Ewa - 11 januari 2009 16:15

Promenerade i 65 minuter tillsammans med Pär. Bitvis blåste det svinkallt. Den här gången var det bara mitt samvete som tyckte att promenaden var skön för jag känner mig allmänt krasslig.


När Pär och jag var hos svärföräldrarna på nyårsafton och Elin partajade med sina polarinnor, så meddelade svärmor att Elin +  kusinerna är bjudna på teater den 21 mars tillsammans med svärföräldrarna. Jag blev lite förvånad över att de inte hade frågat Elin innan biljetterna köptes. De har varit på teater flera gånger när barnen var små och var pigga på allt, men Elin fyller snart 16 år (två år från myndig) och borde nog tillfrågas. När vi vidarebefordrade inbjudan till Elin, så blev hon inte eld och lågor. Vi pratade en del med BUP-damen om just detta att det kan vara svårt att säga nej, men att det är ärligare att säga nej nu i stället för att förhala allt och sedan, när det väl är dax, så skyller man på något annat för att slippa följa med. Elin och jag enades om att hon skulle ha bestämt sig till igår och lämna besked till svärmor på julgransplundringen; om hon valde att följa med, så skulle hon även stå fast vid det beslutet. Det visade sig att hon hade glömt att prata med svärmor om detta, så Pär ringde idag för att tala om att Elin tackar nej till inbjudan. Jag förstår om svärföräldrarna blir besvikna, men jag är av den åsikten att man inte ska säga ja och amen till allt bara för att man blir bjuden. Pär är den som är mest upprörd. Som vanligt.


Pär och jag pratade en del medan vi promenerade och kom fram till olika saker som jag sedan meddelade Elin. Pär och jag känner och tycker att vi har hjälpt till så mycket vi kan och att vi fortsätter kontakten med BUP. Även skolan har hjälpt till mycket och det ska de ha en eloge för. Nu hänger det mer på Elin själv. Nu avgör hon om vårt avtal om halva skoldagar är värt att hålla - hon måste helt enkelt anstränga sig ytterligare för att faktiskt komma iväg. Under våra BUP-besök har vi kommit fram till att det är "sträckan" mellan sängen och ut genom ytterdörren som utgör det största hindret för när hon väl har kommit iväg, så tycker hon själv att det sällan är problem. Vi kommer att fortsätta som vi gjorde precis innan jullovet: Elin ställer sin klocka och om hon inte är uppe och studsar direkt, så försöker Pär en gång OCH ENDAST EN GÅNG med att få upp henne och om det inte lyckas, så åker han till arbetet.


Ett annat ämne som kom upp vid senaste BUP-besöket var att, som BUP-damen uttryckte det, ta ansvar för sina kunskaper och använda sig av dem. Elin vet att hon mår dåligt när blodsockret sjunker (hon blir deppig och grinig), så då får hon se till att äta regelbundet. Hon vet oxå att hon mår bättre när hon tränar, så varför låta bli? Hon vet att hon mår bättre när hon inte bara ligger i sängen och muttrar utan aktiverar sig, så upp & hoppa! Allt det här leder förmodligen till att hon orkar med ALLT mycket bättre inklusive skolan, så hon måste ta ansvar för det. Det är EN del i det som innebär att bli vuxen. Efter det kan man flytta hemifrån, Elin! ;-)


Fridens.

Av Ewa - 10 januari 2009 15:54

Humlan har ökat i vikt sedan hon kom hit för en vecka sedan.

Några ensamma timmar.

Jag har laddat ned många entimmes-versioner av olika spel - mycket nöje.


Fridens.

Av Ewa - 10 januari 2009 15:29

En lördag som faktiskt inte är en helgdag eller ens en klämdag - skönt!

Dessutom är jag ensam nu och några timmar till. Pär och Elin är hos svärföräldrarna på en form av julgransplundring. Det har inte varit så mysig stämning här hemma det senaste dygnet pga det jag skrev (och sedan tog bort) vilket gör ensamheten extra vilsam.....


 


Elin kom iväg till skolan igår och var med på två lektioner innan hon gick hem igen. När hon kom hem tränade hon, duschade och rensade, städade och möblerade om på sitt rum (det var ett förfärligt buller ett tag). Vid middagen undrade Pär hur hon kunde ha ork till det när hon bara orkade med 2 av 3 planerade lektioner. Elin valde att inte svara på det vilket jag tyckte var bra. De dagar hon inte går till skolan alls pga att hon inte orkar, så kräver vi ändå att hon ska orka hjälpa till mer hemma i stället. Hur går det ihop? Jag tycker att vi ska koncentrera oss på det hon ORKAR göra i stället för på vad hon inte orkar med.


De senaste 4 dagarna har jag haft huvudvärk som ingen värktablett har rått på - spänningshuvudvärk. Igår kändes halsen tjock, men jag gick en lång promenad i alla fall i hopp om att huvudvärken skulle lindras. Det var skönt fast det kändes tungt, men mot slutet hade jag knappt styrfart. När jag kom hem blev huvudvärken sju resor värre; den sorten som DUNK-DUNK-DUNKAR så fort jag rörde mig. Inte ens Citodon bet på den! Jag sov i soffan ett par timmar vilket ledde till att jag satt uppe till klockan 2. "Den dåliga stämningen" var nog en av de bidragande orsakerna till att värken inte gav sig. I morse var den kvar (SUCK!), men stämningen blev långsamt bättre och det var inga sura miner när Pär och Elin åkte. Nu är jag nästan fri från värk utan att tagit ens Ipren. Psykosomatiskt de luxe!


Fridens.





Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards