Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Drömmen om en hund

Av Ewa - 21 april 2010 22:02

En tibetansk spaniel....

  


...eller en kooikerhund.

  


Rasernas temperament passar mig. Pälsvården är minimal. Den kräver inte alltför mycket motion, men båda raserna - som alla raser - kräver hjärngympa. Båda raserna är tillgivna och inte så skälliga. De är inte stora och ingen av de äter marsvin, eller har jag fel? Sedan kan jag inte förneka att mängden gosig päls tilltalar mig + de hängande öronen (ooooh, jag kan verkligen känna hur len pälsen på öronen är *ryser av välbehag*). Drömmen om en hund består medan jag samlar information.


Fridens.   



 
 
Filozophie

Filozophie

21 april 2010 22:30

Hejsan igen Ewa. Åååååå vad söta... Båda är bedårande men jag röstar för nummer två alltså Kooikern. Går själv i hundtankar men vi får se vad som händer... TACK TACK, skulle jag ju säga, för dina inlägg på min blogg. Tankarna värmer och jag önskar verkligen att så var fallet, att jag inte hade behövt jobba. Men tyvärr så måste vi sälja bilen och skaffa en billigare och i förlängningen MÅSTE jag bara ha ett jobb. Men planer på att starta eget finns också, vi får väl se vad det blir. Just nu njuter jag bara av att kunna andas normalt igen.
Megakram till dig/FiloZophie

http://filozophie.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

22 april 2010 01:01

Tibben är ju ursprungligen en vakthund och kan vara ganska bjäbbig om man inte ser till att få dem tysta från början. Jag har aldrig hört eller sett att tibben skulle vara intresserad av jakt, så marsvinen borde få vara ifred . Kooikerhunden är en vakt och jakthund, samt en duktig råttjägare så det kanske inte är så lämpligt med tanke på era marsvin.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Jag själv

Jag själv

22 april 2010 11:05

Marianne: om jag har förstått saken rätt, så kan man träna upp kooikern från början att marsvinen inte är tillåtna jaktbyten.

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

22 april 2010 19:54

Jodå, visst kan du själv träna din hund och det måste du göra om hunden ska bli en trevlig familjemedlem. Det går även bra träna en katt till att umgås med möss och fåglar.. Men den naturliga instinkten hos djuren, den kan du aldrig träna bort oavsett att du är duktig på att träna djur. . Så när du själv inte finns i närheten, vad ska då hålla hunden från ett byte som den normalt är avlad till att lägga ner?
Det finns massor av olika raser som var och en är lämpliga till olika saker. Man kan t.ex ha en jakthund i staden, men trivs verkligen en jakthund med sina instinkter i en stad osv. Vill man göra det enkelt för sig och samtidigt få en hund som trivs med situationen så väljer man hundras efter syftet, inte efter hundens utseende.
Alla raser har en egen rasstandard och om du blir intresserad av en viss ras, gå in på skk:s hemsida och leta upp rasstandarden där. Då kan du läsa dig till vad rasen är ämnad för. Och då slipper du få fel information från början. SKK har massor av information till alla hundägare samt till dem som går i hundköpartankar.
Mitt råd till dig som spekulant på en hund som du ska ha som kompis och familjemedlem är att välja en ras som är en ren sällskapshund.
Lycka till. kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards