Alla inlägg den 2 augusti 2014

Av Ewa - 2 augusti 2014 20:46

Visst låter "ett kvarts sekel" längre än 25 år fast det är samma sak? Det är en lång tid. Nästan 30 år. En mansålder är ca 30 år och det låter oxå som en hel evighet. Pär och jag har varit tillsammans i 25 år. Tisdagen den 31 augusti 1990 ringde min telefon som, i brist på en mer passande möbel, stod på strykbrädan i köket. Det var Pär. Jag hörde direkt att det var en norrlänning och suckade inombords. Svårpratad. Jag är själv norrlänning, FÖDD norrlänning dessutom och jag vet vad det innebär att vara svårpratad för jag har varit svårpratad de luxe, men anno 1990 var inte längre det i lika hög grad. Pär var inte heller svårpratad. Tvärtom! Vårt första samtal varade i ca 2 timmar om jag inte minns fel. 


Vår första träff var på fredag samma vecka, den 3 augusti och den höll på i 7 timmar. Vi pratade och promenerade i Stockholm och så pratade vi mer. Vi åt ost & skinksallad på en restaurang som låg nära Gröna Lund. Några utländska damer frågade oss om vägen och Pär förklarade, men senare den kvällen kom han på att han hade förklarat fel och fick så dåligt samvete att han blev hispig. Kvällen slutade i Kungsträdgården där han bjöd på en svart vinbärs-MER. Det var värmebölja då precis som nu och det var dessutom fullmåne. Han hade bil och efter flera vinkar fick jag honom att skjutsa mig hem till Sätra. Det var fullmåne. Jag försökte antyda romantik. Han pratade om varulvar. Det är klart att jag föll för honom!


Efter den kvällen träffades vi varje dag utom på söndagen samma vecka när han hade bestämt att träffa sin pappa och syster som var på väg hem från Öland. De tyckte att han var okoncentrerad och nervig.


Den 25 augusti, 3 veckor efter får första träff, så flyttade vi ihop. Jag bodde i andra hand och hade nyligen fått besked om att jag skulle bli bostadslös och jag kunde flytta till min syster i Vällingby eller till Pär i Södertälje. Resten är historia! Jag kan, helt ärligt, säga att jag inte har ångrat mig en sekund.


Den 31 juli har Elin namnsdag. Den 1 augusti har Pär namnsdag (i almanackan står det fel för där stavar de med "e"). Den 2 augusti har Karin namnsdag. Den 5 augusti har Ulrik namnsdag. Vår dotter har alltså namnsdag den dag vi talades vid första gången och det namnet valde vi när hon väl var född och då visste ingen av oss om namnsdagen. Jag hade skrivit flera sidor med både flick- och pojknamn när jag var gravid, men just Elin fanns inte med där. Hon har Karin som andra namn efter både mig och sin farmor och som avslutning heter hennes farfar Ulrik. Jag är övertygad om att det var menat att Pär skulle ringa mig just den 31 juli för ett kvarts sekel sedan.


 




Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards