Alla inlägg under juli 2012

Av Ewa - 7 juli 2012 22:31

Vid 10 åkte Pär och jag till Coop i Södertälje för att storhandla till viss del för att jag ska slippa släpa alltför mycket medan jag är ensam hemma. Elin och killen tog sovis.


När vi kommer hem, så kör Pär in bilen på gården eftersom vi hade så mycket att bära och medan vi lastar ur, så kommer Elin gående från carporten till. Hon hade sagt hejdå till killen. Han hade plockat ihop sitt pick & pack och åkt hem igen. Han fick ett mail igår kväll som fick honom att fundera och medan Pär och jag var borta, så ringde han sin mamma och de slöt fred och sedan drog han. Tack och ajöss. Det var det det. En vecka med knappt ett ord från föräldrarna och sedan blir de sams och han åker hem. Han följer alltså inte med till Öland och hans mamma tyckte att det vore bra om han och Elin var ifrån varann ett par veckor för att verkligen fundera igenom allt och sedan skulle de allihop kunna komma hem till oss för att försöka lösa problemet. Jag säger bara en sak: så länge de inte kan acceptera tanken att Elin inte konverterar, så länge de inte kan acceptera henne precis som hon är, så finns det ingen som helst möjlighet att "lösa problemet".


Pär fick ett sms från killen där han tackade för att han hade fått bo hos oss och han bad även om ursäkt för att han smet på sätt han gjorde. Jag vet inte om jag godtar den ursäkten. Jag är så satans trött på det här dramat nu och jag är precis lika leds på killens beteende. Nu är han - för mig - lika ovälkommen som han var för en vecka sedan.


När vi åt middag, så ville Elin skåla. "Skål för att ni är världens bästa föräldrar!" sa hon. Hon är ju världens bästa dotter och kanske är det så att vi har fått den dotter vi förtjänar?


Halv-fridens.    

Av Ewa - 6 juli 2012 23:08

En egen tvättmaskin.

Maja har kommit in i flocken.

Jag har en lååååång önskelista hos AdLibris som jag kan plocka från nästa gång jag ska beställa.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 6 juli 2012 22:39

Jag steg upp vid halv 10 och efter det vanliga förmiddaxpysslet, så gick jag ut med stavarna. Det kändes motigt att komma iväg, men då kom jag på att jag ju kunde gå en kortare runda och det är bättre än ingenting. Det tog 55 minuter att gå runt Flaten, jag hade ett bra tempo och den sista biten hem - vid de mindre omtyckta trapporna - så blev jag toktrött. Vid lunch fick jag en huvudvärk från h-vetet som förmodligen berodde på spänning eftersom dubbla omgångar värktabletter inte hade någon effekt. Den lurar fortfarande i bakgrunden.


Ända sedan tandläkarbesöket i måndags, så har jag gjort allt för att inte känna efter om tanden värker. Jag har undvikit att skölja med fluor eftersom det ilar, så jag nästan svimmar av smärta. Jag ringde distriktstandvården och pratade med själva tandläkaren. Hon tyckte att jag skulle vänta till efter helgen, men om det inte har blivit bättre, så finns det 2 alternativ: rotfyllning (5000 kr) eller utdragning (? tusen kr). En rotfyllning kan, så att säga rädda tanden även om roten är död, så till vida att den finns kvar i munnen, men tyvärr är det ingen garanti för att ilningarna upphör. För mig var valet enkelt: det blir utdragning och jag kommer att ringa redan på måndag igen. Att gå igenom en rotfyllning med bedövning och allt vad det innebär i pengar & plågor för att sedan kanske behöva dra ut eländet i alla fall.......nä, det är faktiskt inget alternativ.


Tvättmaskinen har arbetat non-stop idag, från halv 10 till 21. Pär, Elin och killen åker till Öland på söndag, så söndagens stortvätt flyttades till idag för att de skulle få allt tvättat före packning. Visst innebär det en del pyssel, men det är svårt att klaga när jag faktiskt har den lyxen att tvättmaskinen finns i lägenheten.


Nu har Maja varit hos oss i dryga 2 dygn och det verkar som att flocken har accepterat henne, men det första dygnet var Mimmi inte nådig. Hon var på Maja hela tiden, jagade henne och nafsade henne och det var inte roligt att höra de höga pipen av protest från Maja. För husfridens skull, så delar de 2 inte bur om nätterna.


Nu har Elins kille bott hos oss dygnet runt i knappt en vecka och det är jobbigt. Jag hoppas att det löser sig med hans föräldrar, så hans boende begränsas till 2-3 nätter i veckan som det var tänkt från början.


Halv-fridens.    



Av Ewa - 5 juli 2012 22:39

Jag lyssnade på min kropp och sov i några timmar till i stället för att pressa mig iväg på promenad.

Jag har faktiskt träningsvärk från styrkepasset (antingen är det effektivt det lilla jag gör eller så är jag skrämmande klen.....)

Bara 2 dagar kvar innan jag får var heeeeelt ensam i fleeeera dagar.


Fridens.    

Av Ewa - 4 juli 2012 22:10

Trots att jag inte har tränat vare sig länge eller hårt, så får det mig att må bra.

Eva frågade om vi ville ta hand om Maja.

Jag kommer ihåg att göra käk-övningarna då och då.


Fridens.    

Av Ewa - 4 juli 2012 21:34

Jag körde min styrketräning idag och det kändes så bra! Det är en hel vecka sedan sist vilket kändes som alldeles för länge för jag har för avsikt att köra i alla fall 2 pass i veckan. Det är fantasktiskt vad lätt träning kan göra för kroppen för sedan jag började använda stavarna igen och även hantlarna, så har musklerna fått mer styrka vilket gör att jag inte får ont i nedre ryggen på samma sätt längre. Jag har en känsla av att stavgång i kombination med MBT-skor är suveränt för att stärka ryggmuskulaturen.


Jämmer och elände. Det är 2 ord som väldigt kort beskriver "Svindlande höjder" tycker jag. Jag vet att jag har försökt läsa boken en gång, men jag tog mig inte igenom ens en fjärdedel just för att den är så rackarns dyster. Heathcliff och Catherine - klassisk kärlekshistoria. De blir kära i varandra, men kan inte gifta sig med varandra. Hon gifter sig med en annan och det gör även han. Hon blir galen av brustet hjärta och svartsjuka och det blir även han. När han inte får vara lycklig, så får ingen annan det heller. Att gå omkring och lida, att gå omkring och plåga sig själv utan att försöka förbättra situationen har inget som helst romantiskt skimmer över sig enligt mig. Sluta gnälla och gör någonting i stället för att irra omkring i regnet och stortjuta!! Är det här verkligen stor litteratur?!


I förrgår fick jag ett mail från Eva som frågade om vi hade möjlighet att ta över ett marsvin. Den lilla grisen visade sig vara Alices kullsyskon. Familjefadern där hon hade bott hade blivit allergisk, så hon hade kommit tillbaka till Eva. Eftersom vi tycker att det är en aning glest när våra 5 grisar minglar på golvet, så ville vi naturligtvis ta emot henne. Vi hämtade hem henne idag. Häpp! Låt mig presentera vår senaste fyrbening, Maja!

 


Fridens.    

Av Ewa - 3 juli 2012 22:30

Jag slapp diska idag.

Den känsla av tillfredsställelse som en riktigt bra bok ger.

Hittills går allt ganska bra........


Halv-fridens.    


Av Ewa - 2 juli 2012 21:14

Tandläkaren lät mig behålla mina 900 kr.

Det blev en promenad även idag.

Oxascand.


O-fridens.    

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards