Alla inlägg den 6 juli 2012

Av Ewa - 6 juli 2012 23:08

En egen tvättmaskin.

Maja har kommit in i flocken.

Jag har en lååååång önskelista hos AdLibris som jag kan plocka från nästa gång jag ska beställa.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 6 juli 2012 22:39

Jag steg upp vid halv 10 och efter det vanliga förmiddaxpysslet, så gick jag ut med stavarna. Det kändes motigt att komma iväg, men då kom jag på att jag ju kunde gå en kortare runda och det är bättre än ingenting. Det tog 55 minuter att gå runt Flaten, jag hade ett bra tempo och den sista biten hem - vid de mindre omtyckta trapporna - så blev jag toktrött. Vid lunch fick jag en huvudvärk från h-vetet som förmodligen berodde på spänning eftersom dubbla omgångar värktabletter inte hade någon effekt. Den lurar fortfarande i bakgrunden.


Ända sedan tandläkarbesöket i måndags, så har jag gjort allt för att inte känna efter om tanden värker. Jag har undvikit att skölja med fluor eftersom det ilar, så jag nästan svimmar av smärta. Jag ringde distriktstandvården och pratade med själva tandläkaren. Hon tyckte att jag skulle vänta till efter helgen, men om det inte har blivit bättre, så finns det 2 alternativ: rotfyllning (5000 kr) eller utdragning (? tusen kr). En rotfyllning kan, så att säga rädda tanden även om roten är död, så till vida att den finns kvar i munnen, men tyvärr är det ingen garanti för att ilningarna upphör. För mig var valet enkelt: det blir utdragning och jag kommer att ringa redan på måndag igen. Att gå igenom en rotfyllning med bedövning och allt vad det innebär i pengar & plågor för att sedan kanske behöva dra ut eländet i alla fall.......nä, det är faktiskt inget alternativ.


Tvättmaskinen har arbetat non-stop idag, från halv 10 till 21. Pär, Elin och killen åker till Öland på söndag, så söndagens stortvätt flyttades till idag för att de skulle få allt tvättat före packning. Visst innebär det en del pyssel, men det är svårt att klaga när jag faktiskt har den lyxen att tvättmaskinen finns i lägenheten.


Nu har Maja varit hos oss i dryga 2 dygn och det verkar som att flocken har accepterat henne, men det första dygnet var Mimmi inte nådig. Hon var på Maja hela tiden, jagade henne och nafsade henne och det var inte roligt att höra de höga pipen av protest från Maja. För husfridens skull, så delar de 2 inte bur om nätterna.


Nu har Elins kille bott hos oss dygnet runt i knappt en vecka och det är jobbigt. Jag hoppas att det löser sig med hans föräldrar, så hans boende begränsas till 2-3 nätter i veckan som det var tänkt från början.


Halv-fridens.    



Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards