Alla inlägg under juli 2012

Av Ewa - 27 juli 2012 18:30

En ny orkidé.

En bukett liljor.

Möjligheten att få se på när våra marsvin mötte kusinernas kanin.


Fridens.    

Av Ewa - 27 juli 2012 18:01

Det känns inte som att jag sover bra nu för tiden. Det känns som jag vaknar, i princip, varje gång jag vänder mig eller ändrar ställning. Varför denna oro och det trots sömnhjälp?


Före lunch åkte Pär och jag till Moraberg i Södertälje där det tankades hos Preem (hyfsat miljövänlig diesel som består av tallolja till ca en tredjedel) och sedan försvann han in på Jula medan jag gick till Plantagen. Det var rea på orkidéer och jag köpte en som inte är så vansinnigt hög och har knallrosa blommor som tonar mot gult. Det bidde även varsin bukett doftrika, vita liljor till Elin och mig. En stödhandling på Konsum hanns oxå med.


Efter lunch styrketränade jag igen och det var sååå skönt - aj lajk it! Alla muskler har blivit starkare bl.a magmusklerna. Visserligen är jag inte ens i närheten av ett 6-pack, men visst 17 orkar jag mer! Nästa gång blir det utökning av några av övningarna.    


Medan jag tränade, duschade och bytte lakan, så åkte Pär och Elin på återbesök hos veterinären. Mimmis sår ser bra ut och läker som det ska. Veterinären gav oss godkänt när det gällde rengöringen även om vi kan vara mindre försiktiga när det gäller att karva ut var ur sårhålan. Ju mer vi tar bort desto mindre blir risken för att Mimmi får en ny böld. Isch! Jag tycker synd om Mimmi..... Hon har varit lite ur slag sedan hon kom hem och jag antar att hon tycker att det har varit en riktig skitvecka hittills.


Pär och Elin hämtade även upp våran tillfälliga hyresgäst, Sylvan. Hon fick skumpa runt i köket i någon timme för att få sträcka på benen innan hon flyttade in i sin egen bur som hon kommer att bo i. De 4 marsvinen som inte sitter instängda i övre buren hamnade i ett kortvarigt tillstånd av absolut chock när Sylvan, som inte var det minsta skrajsen kom inskumpande i deras bur och började mumsa på deras hö och det höjdes marsvinsröster av protest. Vid ett tillfälle trängde de ihop sig alla 4 i ett krypin avsett för möjligen 2. Maja var näst intill förlamad av skräck och vågade inte gå förbi Sylvan förrän Elin visade att hon höll fast henne. Ester var cool och låg bara kvar i sitt hörn medan Sylvan snusade på henne. Kajsa såg mer skeptisk ut än någonsin, men när hon väl vågade sig ut på golvet, så letade hon faktiskt efter sin långörade artfrände. Det var som att se en mini-föreställning med titeln "När Godzilla kom till byn". En jätte-varelse som stampar omkring och skrämmer livet ur de små byborna. De små liven!


Fridens.    


 

Av Ewa - 26 juli 2012 21:29

Elin listade ut att om vi täcker över Mimmis ögon under sårproceduren, så upplever hon det som mindre hotfullt.

Jag har äntligen läst ut "Jane Eyre".

Jag har sluppit tandvärken i några dagar nu även om det fortfarande ilar.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 25 juli 2012 21:53

Jag kunde sova 2 timmar efter lunch och hade inte ont i kroppen efter det.

Det blev inte mer än 25 grader idag i stället för de hotade 28.

Det är så mycket krut i Mimmi att det känns som om vi har fått en ny Lotta.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 25 juli 2012 11:20

Det var ingen vidare natt pga den stillastående och varma luften. Pär kom in vid 6 när han pep iväg ut i skogen för att fota fåglar och komma bort från tvåbeningar. Sedan kunde jag inte somna om. Elin kom in vid 8 för att vi skulle rengöra Mimmis sår. Mimmi mår avsevärt bättre, är inte det minsta spak längre och tycker inte alls om att tvättas utan protesterar så gott hon kan. Det skulle vara omöjligt att fixa sårtvätten själv. 2 vuxna mot 1 marsvin och hon vann nästan..... Hon befinner sig numera i övre buren tillsammans med en sällskapsdam, just nu Ester och hon går hårt åt inredningen med tänderna förmodligen för att hon är uttråkad van som hon är vid att springa fritt. Pga av det öppna såret, så har spånet bytts ut mot handdukar som byts dagligen. Det får heller inte ligga hö på burgolvet, så jag tog en tvättpåse som man tvättar känsligare plagg i, klippte några hål som höstråna kan sticka ut genom och hängde sedan fast den på burväggen. En snilleblixt om jag får säga det själv och i detta nu ser jag att Mimmi min mini-vän har räknat ut hur det fungerar!


Jag gick ut med stavarna 20 över 9. Jag kunde ändå inte sova, hade ångest och ville komma ut innan det blir alltför varmt. Då var det redan 22 grader. Fy, för den lede vilken vidrig promenad det blev! Motsträvig kropp och inget tempo att tala om. Det var hela tiden något som irriterade: remmarna på ryggsäcken halkade ned över axlarna eller så kliade näsan eller så kröp det något på armen eller så kliade det på kinden eller så gled solglasögonen ned längs näsan eller så tappade jag känseln i tårna för att skon var för hårt snörd. Jag fick ont i fötterna och i benen och i nedre ryggen. Jag blev leds och sur och besviken över att det inte verkar som om jag kan använda annat än MBT-skor och att de inte lika bra längre. Blä, blä, blä!!!


O-fridens.    

Av Ewa - 24 juli 2012 21:57

Mimmi min mini-vän piggar på sig bra.

Skön styrketräning.

Sovmorgon.


Fridens.    

Av Ewa - 24 juli 2012 11:31

Elin gör om sitt rum och har numera en fondvägg med tigrar - urläckert! Kolla här. Just nu är de på IKEA. Jag tog en rejäl sovmorgon och väcktes av telefonen 20 i 11. Det var IKEA-shopparna som behövde hjälp med ett mått. Det är 24 grader och blåser som 17. Det har varit en blåsig sommar, tycker jag. Mimmi hänger med. Hon får bo i transportburen ett par dagar för sårets skull. Vi ska ju på återbesök på fredag och jag hoppas att det visar sig läka som det ska för på lördag åker Pär till Grövelsjön och blir borta i en vecka och visserligen går det ju att åka till veterinären med SL, men kan jag slippa, så....... Efter lunchen ska jag styrketräna vilket jag ser fram emot. De senaste gångerna som jag har varit ute med stavarna, så har jag fått så himla ont överallt efteråt att det har förtagit hela den positiva känslan och gör att jag drar mig för att gå ut igen. Inspiration, motivation och lust att koncentrera mig på kosten har försvunnit igen och jag har tappat fokus. Ni som läste igår - pizza till middag. Suck. Det är tufft att ha en sjuk liten gris och den här sortens otrevliga operationssår har jag aldrig behövt sköta om och det kommer att hålla på i ett par veckor. Blä! På fredag får vi dessutom en hyresgäst. En liten, obeskrivligt mjuk och len och med hängande öron. Svägerskans kanin. De åker till Grövelsjön dem oxå och det vanliga kaninhotellet har stängt. Elin kommer att ha huvudansvaret för Sylvia kallad Sylvan för det var på hennes initiativ som hon kommer hit och det är Elin som kommer att ta hem hyrespengarna. Elin har förresten slutat sitt arbete hos JKRS. Hon trivdes inte och lönen var usel. I början av augusti ska hon börja på deltid på svägerskans dagis där hon får en riktig lön och skrivit på ett riktigt kontrakt.


Halv-fridens.    

Av Ewa - 23 juli 2012 21:54

Mimmi blev opererad på en gång vilket besparade oss åtminstone en resa.

Mimmi klarade operationen.

Jag hade möjlighet att sova före lunchen.


Halv-fridens.   

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards