Alla inlägg den 24 september 2013

Av Ewa - 24 september 2013 20:42

Om man inte har tråkigt ibland, så kan man inte uppskatta när man har roligt. Om jag skulle ha dagens energi oftare än bara undantagsvis, så skulle jag förmodligen inte uppskatta den, men nu uppskattar jag den och framför allt när det gäller träningen för jäklar vilket bra pass med gummibandet det blev idag!! Jag skuttade runt med Tina Turner i 5 minuter, drog och slet i gummibandet och kände att jag kan öka på några av övningarna nästa gång och sist körde jag ryggsträckning och stetch och det var njutning från början till slut. Endorfiner is da shit!


Jag har haft min smartfån i 3 veckor och jag diggar den skarpt! Att ha (gratis) spel i fånen är en fälla med stort F och kräver viljestyrka med stora mått för att inte trilla dit, men det har inte jag. I morse blev jag kvar i sängen och spelade Tetris som är ett spel som jag spelad riktigt mycket på datorn för 10-12 år sedan och så har jag laddat ned en klassisk variant av 3-i-rad med juveler (i datorversionen kallas det Bejeweled). Jag skjuter fortfarande iväg arga fåglar med slangbella, men nu har jag fastnat på flera svåra nivåer där jag inte lyckas riva huset och grisarna sitter där och hånflinar om och om och om igen.   


Jag följer ju ingen egentlig kost för tillfället, men jag har min grund hos LCHF och det verkar som att skrämselpropagandan börjar tappa farten. På DN.se stod igår att läsa att lågkolhydratkost fungerar bätre än fettsnål kost för feta personer, så länge man håller sig till de omättade fetterna och att motion inte underlättar viktnedgången nämnvärt. Visserligen är jag ordentligt överviktig eller fet (30 kg för mycket), men när man har ännu mer vikt att släpa på, så kan det göra ont att motionera, lederna pallar inte. Jag har alltid ifrågasatt rådet att springa/löpträna för att gå ned i vikt när det fungerar minst lika bra att promenera för att inte nämna stavgång.


Jens Linder bloggar för DN.se och skriver även han om LCHF. Han har läst SBU: rapport som visar på att t.ex LCHF-kosten inte är farlig. Själva rapporten finns här för den som vill läsa (i skrivandets stund har jag själv inte läst den). Jag läste "Matrevolutionen" för ett par år sedan och där framgår det att det inte finns en enda hållbar undersökning som pekar på att LCHF leder till ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. JL avslutar med följande: "Nåväl, det är stimulerande och viktigt med SBU-rapporten eftersom LCHF inte alls är en ytlig modediet, utan ett förnuftigt sätt att förhålla sig till kost och ätande som också har gamla anor." Amen! Dra igång en skrämselpropaganda mot sockret i stället, vettja.


  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2013 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards