Direktlänk till inlägg 9 september 2012

Nysa, snyta, killa, nysa, snyta, killa osv.

Av Ewa - 9 september 2012 22:00

Jag är förkyld. Ordentligt förkyld. Tandvärken från i fredax har släppt och likaså killet i halsen. Nu nyser jag och snyter mig och så killar det i näsan, så att jag nyser igen och måste snyta mig vilket gör att det killar igen och så nyser jag osv. Det är en ond cirkel. Jag sover bra tack vare Stilnocten och när jag vaknar känner jag mig frisk, men efter ett par minuter täpper näsan igen och ögonen börjar svida och så får jag snyta mig...... Det är länge sedan jag var förkyld, men inte kan jag säga att jag har saknat det!


Igår hämtade Elin hem sin kanin. En viltgrå manteltecknad dvärgvädur vid namn Selma. Hon är 7 veckor och det finns bara ett ord som passar: bedårande. Pälsen måste helt enkelt vara det lenaste materialet som finns och så hennes baktassar som är så underbart klunsiga och täckta av tjock, snövit päls. Bedårande! Marsvinen har fortfarande 1:a platsen för mig, men det går inte att inte tycka om den här nya familjemedlemmen. När hon sitter hopkrupen, som hon gör på bilden, så är hon inte längre än 15-20 cm och hon väger inte ens 1 kg. Bedårande!   

Jag har läst den senaste boken av Karin Alfredsson, "Pojken i hiss 54" och jag blev besviken för den var inte alls lika bra som de tidigare. Titeln är usel och slutet konstigt. Jag läste lite fakta längst bak och där skriver KA att hon blev engagerad i nå't projekt vilket gjorde att hon inte skrev på i vanlig takt och jag tycker nog att boken ger ett okoncentrat intryck. 


Kajsa har stukat vänster bakben igen som hon gjorde i maj. Dumma Kajsa! Hon stöder inte alls på benet, men det är inte varmt eller svullet som det var förra gången. Vi har kvar Metacam från det tillfället och valde att inte ringa veterinären utan ge henne den föreskrivna dosen i några dagar först.


Halv-fridens.    



 
 
margus

margus

9 september 2012 22:37

Selma är ljuvlig, det är säkert. Blir alldeles mör inombords av alla dessa gnagare. Inte behöver Selma ta 1:a platsen hos dig även om man är svag för henne. De kan väl ha 1:a platsen allihop tillsammans, brukar jag tänka.
Har uppdaterat mig i din blogg och beklagar både förlusterna och att marsvinen måste bråka så där. Men de brukar ju vara fredliga... Varför, varför?
Håller med dig. Mindre analyserande kan vara vitaliserande. Riktigt rejält och handgripligt problemlösande med något viktigt projekt som ocksuperar hjärnan, brukar vara mitt sätt att komma ifrån grubblerier. Då blir hjärnan också lite trött. Ibland är det befriande.

http://margus.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

sussi

9 september 2012 22:57

Grattis till nya familjemedlemen! Så söt hon är. Har hon fått hälsa på marsvinen än?

Ewa

10 september 2012 11:38

Selma skumpade runt i köket medan grisarna satt inne och hon och Alice stod på varsin sida av burdörren och såg frågande på varandra.

 
Annie

Annie

10 september 2012 12:00

Hon var väldigt söt, eran Selma <3

http://www.peek-a-boos.bloggplatsen.se

Ewa

10 september 2012 15:27

Visst e hon!

 
Gröngöling

Gröngöling

11 september 2012 09:12

Ja verkligen jättesöt!
Krya på dig!

http://grongoling.bloggplatsen.se

 
theamazingm

theamazingm

11 september 2012 10:28

Men awww, så himla söt!!
Krya på dig med näsan och halsen - det går runt de flesta nu, själv har jag just slutat snyta mig ...

http://theamazingm.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards