Alla inlägg under juli 2010

Av Ewa - 29 juli 2010 14:59

.......har minskat. Avsevärt. SMHI varnar för kraftigt regn. Enligt Pär och Elin tok-regnade det i natt inklusive lite åska. På grund av öronpropparna, så missade jag allt. Nu är det som att duschen har varit påskruvad i ett par timmar. Jösses! Inte mig emot; bland det bästa som finns är att sitta (inomhus) och lyssna på regnet. Det finns väl en del glada blåbär i skogarna oxå.

  


Vi åkte till Granngården i Södertälje och inhandlade lite marsvinsmat och ett nytt höhus. Sedan åkte vi till Coop och storhandlade. På lördag åker Pär och resten av Vårat Gäng till Grövelsjön för den årliga fjällveckan och vi handlade en del till det oxå. Vi hann hem med alla varor innan dusch-regnet satte igång. Nu är alla skåp välfyllda igen och Elin och jag har mat så att vi klarar oss nästa vecka när kocken är bortrest. Frid råder.


I natt drömde jag att jag läste DN och såg en annons med grön ram, samma gröna färg som FK använder. Där stod att nu har alla beslutande hanläggare och läkare kommit tillbaka från sina semestrar, så nu skulle alla som väntar på besked om sjukersättning slippa vänta längre. Det gäller att betona att det var en dröm....

 

Fridens.    


PS! Det hade mitt bröd på Coop; Wasa Fibre Balance! I dubbel-pack!!   


ANNONS
Av Ewa - 28 juli 2010 15:54

I stället för att skriva samma sak igen, så länkar jag till ett tidigare inlägg. Favorit i repris. Återvinning. Jag kände mig ovanligt klibbig efter promenaden och behövde duscha bort känslan. Jag börjar känna mig långhårig, men jag har inte tid hos Rosie förrän den 11 augusti; dryga 2 långhåriga veckor dit!!

  


Den 30 juni beställde jag Den Röda Knappen från Red Planet, men den har fortfarande inte kommit! Jag har mailat dem, men inte fått något svar. Jag orkar inte engagera mig i detta. Jag har inte betalat något och jag har knappen på bild.


Fridens.   ANNONS
Av Ewa - 28 juli 2010 12:22

Jag promenerade själv idag. Pär kände sig lite klen efter en natt med urdålig sömn. Inte mig emot! Om inte gubben är med, så följer MP3:n med. Inte så lång sträcka, kanske 5 km, men lite raskare.


Ostkaka, vispad grädde och skivade jorgubbar till lunch. Mums!


Fridens.Av Ewa - 27 juli 2010 16:00

Det jag äter hjälper kroppen att bli av med fett. Det är häftigt!

När jag åt enligt VV, så gick allt ut på att undvika saker för att bli av med fett och att hela tiden undvika saker tar på krafterna och tålamodet.


Jag är på väg från fettskrämd till sockerskrämd och det är såååååååå mycket bättre och godare!!


Fridens.   

  


Av Ewa - 27 juli 2010 15:40

Övertrött eller inte tillräckligt trött. För varmt eller för kallt. Stor glädje eller stor sorg. Oro eller förväntan. Stress eller för liten aktivitet. Fysisk sjukdom eller depression och ångest. Hunger eller alltför mycket att äta. Störande ljud eller ljus. Ovan miljö. Smärta. Värk. Små barn. Drömmar. Allt det här påverkar sömnen och ofta till det sämre, men visste ni att även kosthållningen påverkar sömnen? Det finns flera LKHF-are som säger att de sover bättre sedan de slutade med kolhydrater och socker. Flera av dem säger att de inte behöver lika mycket sömn som tidigare. Jag har ätit enligt LKHF i en dryg vecka nu (jag räknar tiden sedan nystarten förra måndagen) och jag vet inte om min sömn påverkas i ett så pass tidigt skede, men jag sover godare nu för tiden och jag sover mycket, riktigt mycket; 9-11 timmar/per natt. Jag lägger mig oftast mellan midnatt och 1 och sover sedan oavbrutet (förutom toalettbesök för i början av LKHF är det väldigt kissande......) till 10 då Pär brukar väcka mig och fråga hur länge jag har tänkt att sova egentligen. Att jag sover gott märker jag på att jag inte känner mig trött under dagen. Det är inte som när jag är deprimerad och sover för att fly. Jag sover mycket därför att kroppen behöver det och sömn är viktigt när man arbetar på att gå ned i vikt; att sova tillräckligt. Kanske är det kosten, kanske inte, men en kostomläggning borde rimligen ta på krafterna, eller hur?


Fridens.   

Av Ewa - 26 juli 2010 20:25

Varför fungerar människan som så att om hon äter enligt en viss diet/kost t.ex LKHF eller Viktväktarna, så måste hon hitta på ett sätt att ändå kunna äta det som faller utanför dieten/kosten? En allergiker kan inte göra så; är man allergisk, så är man. Människan är kanske skapad så att hon vill äta kakan och ändå ha den kvar.


Jag har provat några alternativ till sådant som inte ingår i LKHF-kosten och den sammanlagda bedömningen blir äckligt. Äckliga alternativ till originalen. Pär bakade ett LKHF-bröd som luktade skunk och smakade skunk. Jag gjorde sk. oopsies som var.....skumma och halv-äckliga. Ostkaka enligt LKHF var knappt ätbar. Kokospannkakorna var vidriga. Det enda alternativ som har varit absolut ätbart och till och med gott är coleslaw enligt LKHF. Jag har turen att inte vara hyperkänslig för kolhydrater och det gör att jag kan äta t.ex äkta ostkaka då och då utan att det är en fara för vikten. Jag åt det faktiskt nu ikväll tillsammans med skivade jorgubbar och vispad grädde. Så gott! Så mycket smak! Så himla mättande! 16 g kolhydrater per 100 g i ostkakan är inte så farligt tycker jag. Jag har sett knäckebröd med över 60 g kolhydrater per 100 g och då saknas fett och protein som ostkakan faktiskt innehåller. De störst bovarna för mig (Obs! för mig och endast mig personligen och alltså inget generellt!) är pasta, ris, potatis och vitt bröd. Eftersom jag inte har några som helst problem med att avstå från dessa kolhydrat-bovar, så kan jag i stället äta ostkaka ibland.


Det finns ett knäckebröd som heter Wasa Fiber Balance (det hette W Fiber Plus från början) som inte innehåller mer än 5 g kolhydrater per skiva. Jag tycker om det brödet med mycket smör och pålägg på! Ett bra alternativ till alla mjuka mackor som jag vanligen åt. Nu verkar det som att det har försvunnit ur sortimentet. Jag är mycket besviken, men tyvärr inte förvånad, för det är så med mina favoriter vare sig det gäller knäckebröd, deo eller strumpor - de försvinner.

Jag stod länge vid Konsums brödhylla för att hitta ett alternativ, men förutom Finn Crisp (som inte är någon personlig favorit), så finns det inget. På diverse LKHF-sidor så finns det naturligtvis alternativa recept till knäckebröd som innehåller femtielva sorters fröer som hålls ihop av ägg. Det tar många timmar att baka och det finns ingen garanti att det blir gott och om det smakar apa vad gör jag då med alla femtielva sorters fröer som jag har i skåpen? Nä, jag får göra som jag gör med ostkakan, jag får köpa ett knäckebröd med minsta möjliga mängd kolhydrater och sedan äta färre skivor än vad jag åt av WFB.


Fridens.


Av Ewa - 26 juli 2010 16:37

........att storlek 42 numera tillhör avdelningen för större storlekar. Storlek 42 - det hade jag när jag var normalviktig! Sjukt!


Fridens.

  

Av Ewa - 26 juli 2010 15:47

Riesling skriver om intelligens idag och jag kommenterade. Om hon publicerar min kommentar, så är den kort, men från början var den som en mindre uppsats och det var då jag hejdade mig och kom på att jag kan skriva ett eget inlägg om intelligens i stället. Sååååå....med risk för härmning ställer jag nu frågan: "Är intelligens det samma som IQ?".


Riesling har gjort Mensas IQ-test. Det har inte jag gjort. Jag har gjort mindre seriösa IQ-test på nätet och fått hyfsade resultat dvs. jag är varken übersmart eller dum i huv'et. Som människa kanske man fungerar som så att, om resultatet blir bra, så tror man på IQ-test som mätmetod för intelligens, men om resultatet blir mindre bra, så fnyser man i stället. Jag tror inte att man kan mäta intelligens. Jag tröstar mig med att man kan vara intelligent på många olika sätt.


Jag växte inte upp i en akademiker-familj där man strävade efter att komma någonstans genom att studera. När jag träffade Pär och hans familj, så blev miljön den omvända. Båda svärföräldrarna har universitet i ryggen. Svägerskan har en högskoleutbildning och Pär är högskoleutbildad civilingenjör + att han förkovrar sig med ständiga distanskurser. Betyder det att de är intelligenta? Jag har en halvtaskig gymnasieutbildning i bagaget och det arbete jag hade var lågstatus som inte krävde någon större hjärngymnastik. Betyder det att jag inte är intelligent?

 

När Vårat Gäng är samlat och diskussionens vågor går höga, så känner jag mig ofta inte så delaktig; jag känner att jag inte har så mycket att bidra med och känner mig mindervärdig  utbildningsmässigt  intelligensmässigt. Det är dock mitt problem för jag vet att jag inte har någon vettig anledning att känna så, men det är svårt att ändra på gamla tankesätt. Det finns 3 anledningar till att jag inte är så aktiv i diskussionerna. 1. Jag hänger inte längre med i nyhetsutbudet. 2. Jag har inte samma behov av att alltid ha åsikter om precis allt mellan himmel och jord. 3. Jag är inte lika högljudd som vissa i Vårat Gäng. Ingen av de anledningarna tyder på att jag skulle vara mindre intelligent, eller hur?


Det är väl med anledning av att det finns olika sorters intelligens som begreppet EQ (emotionell kvot) infördes och det är nog där jag kammar hem fler intelligens-poäng. Det finns en tredje benämning som jag inte minns i skrivandes stund. Någon?


Pär är smart på ett annat sätt än vad jag är och hans sätt att vara smart gör ofta att han krånglar till saker. Tycker jag. Jag försöker ofta förenkla tillvaron och det är flera tillfällen som jag har föreslagit en enklare lösning på något problem som vi har haft som har fått honom att nästan tappa hakan. Vi kompletterar varandras intelligens.


Fridens.Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv i ord med Blogkeen
Följ Mitt liv i ord med Bloglovin'

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se