Direktlänk till inlägg 25 maj 2009

Det är inte kul att höra vissa saker

Av Ewa - 25 maj 2009 15:54

När Pär och jag var ute och bilade helt planlöst i lördags, så började vi att prata om vårt äktenskap och hur vi båda funderar på om vi verkligen ska fortsätta tillsammans. Just det här samtalet ledde ingenvart mycket beroende på att jag inte visste vad jag skulle säga. Jag vet inte vad vi ska göra för att det ska bli bättre. Det finns ingenting som jag rent spontant kan säga skulle hjälpa oss. Ingen av oss vill gå i rådgivning eftersom vi provade det när Elin var liten och efter alla turer till BUP, så känns det än mindre lockande.


Att göra saker tillsammans är ett fungerande råd och det håller även jag med om, men på senare år upplever jag det allt mer som att Pär och jag inte tycker om att göra samma saker längre. Han upplever det som att jag inte vill göra någonting över huvud taget och han tycker sig se ett samband mellan min övervikt och min ovilja att gå hemifrån. (Det håller jag INTE med om.) "Jag är fortfarande övertygad om att allt skulle bli bättre om du gick ned i vikt och började må bättre." sa han. Ordagrant. Jag svarade inte för jag tänkte inte gå i den fällan  igen och hetsa upp mig bara för att ämnet är så känsligt för mig.


Det jag HÖRDE när han uttryckte sig så som han gjorde var att bara jag går ned i vikt, så löser det A L L A  mina problem eftersom jag kommer att må bättre och om jag mår bättre, så kommer även vi tillsammans att må bättre.

Han sa att det inte var så han menade, men det var, inte desto mindre, det jag hörde.  Om jag inte lyckas gå ned i vikt och börjar må bättre och vårt äktenskap sedan spricker, ja, då vet vi varför. Det är inte kul att höra så'nt.


När jag bestämde mig för att sluta kämpa med vikten, så föll en stor tyngd från mina axlar. Pär tycker inte att det var ett bra beslut, men har inte sagt så mycket mer. Nu är tyngden tillbaka eftersom jag vet att han ställer sig ogillande och därmed inte stöttar mig och att han även verkar tro att det är min övervikt som är roten till allt det besvärliga. 


Fridens.

 
 
Tant Grön

Tant Grön

25 maj 2009 16:30

Jobbigt läge! Men att tro att ALLT löser sig om du går ner i vikt är väääääldigt naivt och enkelspårigt. Livet blir inte lättare för att man är smal!! Övervikt kan ju snarare vara ett symptom på att man inte mår bra och att stirra sig blind på symptomen utan att ta reda på orsaken brukar sällan funka. Som att ge värktabletter till en person med diabetes därför att man inte har kollat upp orsaken till symptomen!

Stå på dig! Skit i vågen, den är ett stressmoment - själv har jag inte vägt mig på mången år och det känns jättebra! Om man av nån anledning har svårt att gå ner i vikt är vågen ett djävulens verktyg, ett hån, när man inte lyckas tappa vikt!

Mitt tips är att du inte lägger så stor vikt vid vad din man tycker utan att du rättar dig efter vad DU själv känner att du vill göra och klarar av. Om han inte kan acceptera dig som du är... ja, då är det kanske inte dig han ska ha! För att hårddra det hela...

Den dan man börjar vilja göra om sin partner, då är det dags att ta sig en titt på sig själv!!

Vink! från en grön tant

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

T

25 maj 2009 16:56

Antar du snart får många kommentarer och ´goda råd` kring detta inlägg.

"Som att ge värktabletter till en person med diabetes därför att man inte har kollat upp orsaken till symptomen!"

Menar tant grön att db skulle ge symtom som värk? :(Förlåt jag blir känslig där. Men hon skrev iaf en person med diabetes & inte en diabetiker *petig*

Lycka till med allt & tack för info om skorna. Verkar spännande.

 
Nannis

Nannis

25 maj 2009 18:18

Jag har svårt att Pär tror/tänker att det ska vara så lätt att lösa era äktenskapliga problem bara genom att du ska gå ner i vikt. Det skulle innebära att han är egoistisk och naiv, har märkligt sätt att se på saker och ting och lägga över allt på dig. Så har jag inte uppfattat honom när jag följt din blogg. Snarare har jag uppfattat honom som smart, rådig och oftast sympatisk av dina beskrivnignar och mellan raderna.

Men hur som haver, det tycks som att mycket i era liv faktiskt kretsar kring dni vikt - viket jag faktiskt måste få säga känns mycket märkligt! Förlåt men.. Ja, vet att du mår periodvis dåligt över din övervikt och att du slitit mycket med den - men jag vidhåller fortfarande att SÅ MYCKET är det inte att det ska vara handikappande, speciellt inte för din man! Det vore annat om du pga din vikt vore rörelsehindrad etc. Men du är tvärtom en mycket rörlig kvinna, du går längre promisar oftare än många jag känner! Så... det är bara korkat om du/han/ni/någon annan hänger upp sig på att DIN vikt är en avgörande anledning.

Möjligen att det kretsar mycket kring din vikt, i era liv? Kan det istället vara så? I så fall.. då borde ditt beslut om att sluta kämpa vara ett plus - för då kan både du/han/Elin lägga det åt sidan och koncentrera er på det som är viktigare.

Sen är det ofta så att när man slutat kämpa med nåt så kan det gå mycket bättre! (läst boken sluta kämpa - börja leva *s*)

Jag är inget proffs på detta, men jag ger min syn på det - rätt eller fel ;)

*kramar om*

http://nannis.blogg.se

 
Hannah

Hannah

25 maj 2009 18:56

Mycket kloka ord från "Tant Grön".........
Jag håller med henne till fullo.
Du har mitt stöd helt och hållet.....Kraaaam

http://hannah-hjortsberg.bloggagratis.se

 
Gröngöling

Gröngöling

25 maj 2009 21:36

Känner att det måste vara ett jättekliv framåt att släppa fixeringen på ett problem, att våga göra det. Att acceptera dig själv på ett kärleksfullt sätt verkar så sunt. Heja!

http://grongoling.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

25 maj 2009 21:37

Jag kan inte ge några råd och jag hoppas att er svacka ska gå över till en nytändning. Er tid tillsammans är för värdefull för att gå till spillo. Jag önskar er lycka till
Ha det gott.
kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
malin

malin

26 maj 2009 20:43

Tant grön skriver så bra det jag tänker när jag läser ditt inlägg.
Kom ihåg Ewa att du duger så bra som du är.
Kramar

http://pillris.blogg.se

 
helga

helga

27 maj 2009 11:07

Jag håller med föregående talare. DU DUGER SOM DU ÄR!! Kom ihåg det!

http://www.helga1.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards