Alla inlägg den 12 februari 2014

Av Ewa - 12 februari 2014 21:58

1983 kom Coca-Cola light till Sverige och blev ett alternativ för de som ville ha en riktigt god läsk utan socker.

2007 kom Coca-Cola zero och är i princip samma läsk som light-versionen, men har en tydligare Cola-smak.

Jag har jämfört innehållsförteckningarna och de enda skillnaderna är att light innehåller 0,4 kcal/100 ml jämfört med zero som innehåller 0,3 kcal/100 ml och att light innehåller 0,02 g natrium medan zero innehåller 0,01 g natrium. Båda har aspartam som sötningsmedel och innehåller en fenylanalinkälla. Den enda anledningen till att zero smakar mer Cola kan inte bero på annat än en större mängd aromer. Varför finns Coca-Cola light över huvud taget kvar på marknaden?


Robin har vid ett par tillfällen nämnt en undersökning som visar på att man kan dricka Coca-Cola zero i samma mängder som vatten och ändå få bra värden. Varningsklockorna började ringa i mitt huvud och jag frågade honom vilka värden det handlade om och vad 17 det är för en märklig undersökning?? Det fick jag aldrig svar på. Det kan aldrig någonsin vara lika bra att dricka sockerfri läsk som vanligt vatten med tanke på vad sötningsmedel ställer till med.


  

Av Ewa - 12 februari 2014 21:15

Vårdcentralen samarbetar med Aleris röntgen som huserar på bottenvåningen av Södertälje sjukhus. Eftersom de har lunchstängt mellan 12 och 13, så satsade jag på att vara där tidigt. Jag kom dit kvart i 10 och behövde inte vänta mer än 25 minuter. Jag var hemma strax efter 11 igen. Baggis! Resultatet skickas till doktor JP som ringer mig oavsett resultat.


Jag undrar när jag kommer att acceptera att jag inte orkar lika mycket som jag vill? Pga. gårdagens läkarbesök blev det ingen gummi-träning, så jag tänkte ta det idag trots att jag var medveten om att jag redan hade promenerat i sammanlagt 1 timme tur och retur sjukhuset. När jag kom hem från Södertälje och hade ångan uppe, så for jag omkring och pysslade med lite av varje och sedan satte jag mig i soffhörnet och läste och - däng! - då kom klubbslaget. Medan jag åt lunch, så hade jag envisa förhoppningar om att orka träna, men det blev den absoluta motsatsen: jag sov i soffan en dryg timme, hade ursvårt att vakna och slumrade en timme till och jag har mått dåligt på ett ospecifikt sätt resten av kvällen.


Jag är leds på min kropp. Jag är äckligt leds på min övervikt och nu har jag nått en punkt när verkligen, verkligen känner att övervikten är ett hinder, ett fysiskt hinder och inte bara ett mentalt. Jag måste åter igen dra mig tillbaka och omgruppera de fettbekämpande trupperna, men jag vet inte hur det ska gå till. Befälhavaren har inga som helst resurser till motiverande eller inspirerande tal. Instinkten är att kapitulera.


     

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2014 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards