Direktlänk till inlägg 23 augusti 2013

Reflektioner i augusti

Av Ewa - 23 augusti 2013 20:45

När jag vek täcket åt sidan för att stiga upp strax efter 9, så var rummet kallt efter att fönstret som vanligt varit öppet hela natten. Det var inte behagligt svalt, det var kallt. Pär som åker vid 6 på morgnarna, sa att det bara var 10 grader. Om 4 månader är det nästan jul igen och tänk vilken omställning naturen ska gå igenom på den relativt korta tiden. Löven ska gulna och falla av, ljuset vinklas allt mer och försvinner allt tidigare, temperaturen sjunker lite i taget och det blir större skillnad mellan natt- och dagstemperatur och förhoppningsvis blir det så pass kallt att det kommer snö. Det är samma stora omställning mellan februari och juni och det händer varje år utan att vi behöver göra något.


Jag promenerade 65 minuter idag och visserligen flåsar jag som en blåsbälg i de rejäla uppförsbackarna, men det går lättare och lättare och lite fortare för varje gång. Jag tänker börja med stavgång igen, men de stavar jag har har så otäcka handtag i hårdplast som jag faktiskt får blåsor på tummarna av, så jag ska investera i ett par Bungy-Pump-stavar. 


Jag kör min egen kosthållning numera och jag tror att jag ska fortsätta med den. Jag undviker de kolhydrater som jag har lust att undvika och äter de kolhydrater som jag känner för och det blir en del socker, tyvärr, men det finns utrymme för åtstramningar om jag känner att det skulle behövas. Nu när jag är på g med promenader igen, så kommer nästa månadsvägning att bli intressant. Jag ser inte fram emot den (duh!), men den blir nog intressant.


I måndax föll jag för ett försäljningsknep. Jag föll med vidöppna ögon. Med de senaste numret av Må Bra följde det med ett gummiband, ett träningsgummiband och ett kortare träningsprogram för bl.a armar och rygg och det var därför jag föll. Jag har tränat med gummiband för så där 22 år sedan och jag höll på med det i några år. Nu är jag intresserad av det eftersom det är skonsamt mot t.ex armbågar jämfört med vanlig styrketräning. Om jag kör ett vanligt styrkepass i veckan och så ett pass med gummibandet, så är väl inte det orealistiskt?


Gummibandet som jag har är inte så kraftigt som de här från Casall och väääääldigt grönt.

 

Allergisäsongen är inte över har jag fått erfara. Jag tog inte någon tablett under 3 dagar, men igår, så vaknade jag med kliande och smått röda ögon, så jag får fortsätta med pillerna. Håhåjaja.


Jag är så trött nu för tiden och jag sover inget vidare heller. Sömntabletten hjälper mig att somna och den biten har jag inga problem med, men jag vaknar efter ca 6 timmar och har ofta svårt att somna om. Om jag sitter i soffan och läser, så slutar det alltid med en tupplur. Sittande. Jag känner mig förkyld oxå. I onsdax lämnade jag återbud till LG för första gången just för att jag var så in i bängen trött och så hade jag ont i hälen och så mådde jag illa. Jag kan chansa med mycket, trötthet, värk, förkylning, men aldrig, aldrig illamående. När jag var gravid och kräktes i tid och otid, så var det inte alltid jag befann mig i hemmets lugna vrå om jag uttrycker det utan att gå in på detaljer och sedan dess chansar jag aldrig om jag mår det minsta illa. No, siree!


Den enda anledningen och då menar jag verkligen enda anledningen till att jag skulle köpa en ny mobil är möjligheten till Spotify. Men jag är teknikrädd och drar mig för att försöka vänja mig vid en ny teknikpryl. Den ska bara fungera (för bövelen!) och vara enkel. Jag har inget behov av en superbra kamera eller en skärm som är lika stor som en mindre dator. Jag behöver inte kolla mäjlen i mobilen eller surfa runt, så fort jag inte är sysselsatt med något. Jag vill sms:a, ringa och möjligen lyssna på böcker, men absolut ha musik när jag tränar. Jag måste ändra abonnemanget hos Tele 2 och jag behöver ett Pay Pal-konto för att betala Spotify. Gu' va' besvärligt!! Pär har fått surfa runt i jakt på en lämplig mobil för sin teknikrädda fru och hittat en Samsung och om jag väljer den dyrare, så finns den i rött. Jag funderar vidare.

Det svärs väldigt mycket i Jussi Adler-Olsons böcker. Det är fan och helvete titt som tätt, men det är åtminstone inga könsord och det uppskattar jag.  


  





 
 
margus

margus

23 augusti 2013 22:20

När solstressen är över, sensommaren tar vid och hösten står för dörren är det en särdeles lämplig tid att återuppta goda vanor. Som att lägga något bakom sig och göra en nystart. Så känner jag som brukar starta med att rensa undan högar med papper som samlats under sommaren. Utan rent skrivbord kan jag aldrig starta nåt nytt. Sån är jag...;-)

http://margus.bloggplatsen.se

Ewa

24 augusti 2013 20:10

Att rensa är bland det bästa som finns! Jag har städat idag och det kommer på andra plats.

 
Gröngöling

Gröngöling

25 augusti 2013 21:34

Ska bli intressant att höra hur du tycker det är att gå med pump-stavarna, hoppas du berättar sedan.
Vill också ha gummiband, ska se om de har kvar det där numret av Må Bra fortfarande.
Ha det gott, kram

http://grongoling.bloggplatsen.se

Ewa

26 augusti 2013 12:11

Rapport kommer!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ewa - 25 december 2014 22:37

Nu flyttar jag härifrån efter drygt 7 års bloggande. Naturligtvis ska jag fortsätta att blogga, men på en helt egen domän för att verkligen säkerställa äganderätten till mina texter. Jag flyttar hit: http://www.ewasundback.se/. Jag hoppas att ni följ...

Av Ewa - 24 december 2014 20:24

"Spiderman" med Toby McGuire och Kirsten Dunst. Det är inte bara tecknade filmer som fungerar när jag vill fly verkligheten. Superhjältar kan rädda mig för 2 timmar i taget. "Spiderman" är 12 år och det är länge sedan jag såg den, men just ikväll var...

Av Ewa - 24 december 2014 15:53

Elin störde mig. Pär irriterade mig. Båda gick mig på nerverna på ett sätt som definitivt hade att göra med ångest och sällskapssjuka. När det var 1 timme och 20 minuter kvar innan vi skulle åka till svärisarna för att fira julafton satte jag mig i s...

Av Ewa - 23 december 2014 16:14


...tycker om den träningsvärk som jag har idag och när inte ens jag gör det,ja, då är den löjligt grym. Jag har faktiskt tagit värktabletter för att över huvud taget kunna röra mig smärtfritt. I förmiddags var träningsvärken inte alltför hemsk och ja...

Av Ewa - 22 december 2014 22:09

Föddes och växte upp i Kiruna. Flyttade därifrån när jag var 22 år. Nästan flydde. De sista åren jag bodde där mådde jag oerhört dåligt och det är den känslan som blev mitt bestående minne av stan. Av en slump hittade jag en Kirunagrupp på FB med mån...

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards